Husker du Cechell? Nå skal det lages dokumentar om henne!

– Jeg tror den kan bli en tankevekker, sier hun selv.

Oppdatert:
Cechell Oftedal studerer på UiA, og driver organisasjonen Heart4Kids. Foto: Magnus Nødland Skogedal

– Det er lett for folk å ha sympati med meg, men jeg håper at folk vil forstå etter å ha sett dokumentaren at barn fortsatt har det slik jeg hadde det, sier Cechell til KRSby.

UiA-studenten bodde selv på gata i Manila som ung, men flyttet til Norge sammen med sin mor som tenåring. I dag driver hun organisasjonen Heart4Kids, som hjelper gatebarn i den filippinske hovedstaden.

Log In or Sign Up to View

Stor kontrast

– Jeg tror filmen kan bli en tankevekker for folk. Ting har ikke endret seg for gatebarn i Manila på over 20 år, det er veldig trist. Verden fortsetter å gå videre, men ikke for barna.

I dokumentaren skal seerne få bli med Cechell til de stedene hun selv var da hun bodde på gata.

"Drømmeland" skal spilles inn på nyåret. Foto: Drømmelands facebook «Drømmeland» skal spilles inn på nyåret. Foto: Drømmelands facebook

– Vi skal bo de stedene jeg bodde, og intervjue gatebarna som bor der i dag. Kontrasten blir jo å se hvordan jeg har det i dag, og hvordan mitt liv kunne ha blitt hvis jeg ikke hadde kommet til Norge. Vi skal snakke med mine venner fra den tiden, folk som fortsatt bor på gata og har fått barn selv. Det er virkelig to forskjellige verdener vi får se, sier hun.

– En viktig historie

– Formålet med dokumentaren er å få vist hverdagslivet til et gatebarn, gjennom livet til Cechell og gatebarn som lever i Manila i dag, sier regissør Svein Molaug.

Han kom i kontakt med Cechell gjennom felles bekjente i Stavanger.

– Da jeg hørte om henne og det hun har opplevd tenkte jeg at det er en viktig historie å fortelle. Nå er vi inne i en søknadsprosess for å få midler til filmen, både gjennom offentlige ordninger og crowdfunding, sier han.

I dag jobber Cechell på Sørlandssenteret og studerer på UiA. Foto: Magnus Nødland Skogedal I dag jobber Cechell på Sørlandssenteret og studerer på UiA. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Crowdfunding

Dokumentaren har fått navnet «Drømmeland», og Moland håper at filmen er klar i begynnelsen av 2017. Før den tid skal de spille inn på Filippinene.

– Vi reiser så fort vi har fått inn nok penger til å dekke utgiftene våre for reisen.

Halvparten av budsjettet, cirka 165.000 kroner, skal samles inn via donasjoner fra publikum på siden IndieGogo, og via sponsing fra bedrifter.

– Heldigvis trenger vi ikke å få inn hele beløpet før vi kan gjøre opptakene. Finansieringen ordner vi underveis, sier Molaug.

UiA-studenter satser på operapub. Søndag hyller de julesviskene!

Publisert:
Oppdatert:

Husker du Cechell? Nå skal det lages dokumentar om henne!

- Jeg tror den kan bli en tankevekker, sier hun selv.

Oppdatert:
  • Magnus Nødland Skogedal, Krsby