Anmeldelse av Salza: Kjøkkenet har litt å gå på

Hyggelig atmosfære og god service gir en fin ramme rundt taffelet på Salza. Men kjøkkenet har litt å rette på.

Publisert:
  • AV: Jan-Erik Larsen
SALZA: Restauranten er inspirert av amerikanske grillrestauranter.

Totalkarakter: 4/6

Prisnivå:<br>

Forretter: 135 - 175 kroner<br>

Hovedretter: 195 - 365 kroner<br>

Grillpartymeny: 645 kroner<br>

Desserter: 110-115 kroner

SALZA Steakhouse & Bar, Nedre Strandgate 29, 4006 Stavanger.

Følg Byas.no på Facebook!

Salza på Strandkaien i Stavanger er en del av Herlige Stavanger-gruppen, som ellers består av Bevaremegvel, NB Sørensen, Straen Fiskerestaurant, Timbuktu og Matsalen på Forus (Tvedt-senteret).

Salza har hentet inspirasjon fra amerikanske grillrestauranter, og byr på gode råvarer når det gjelder kjøtt og fisk (les: torsk). Og lokalene på gateplan innbyr til en trivelig aften, spesielt når novemberregnet plager de forbipasserende på utsiden av vinduene.

Vi ble godt mottatt, uten å ha bestilt bord, og kunne nesten velge og vrake når det gjaldt plassering. Da falt vi for et bord med utsikt til Vågen, og fikk upåklagelig oppvartning fra en hyggelig servitør.

Menyen byr på et par forretter, som du gjerne deler med din ledsager, spekemat og suppe, mens det er spesialiteter fra grillen som frister mest på kjøttsiden. I tillegg finnes både kjøtt og kyllingburger, mens fiskealternativet er ovnsbakt torsk, og før jul byr Salza også på en juletallerken.

Er du ekstra sulten kan du gå for Salzas grillparty, der kjøkkenet komponerer en smak fra hele menyen. Dette fordeles over tre serveringer.

LES MER:

Fått med deg at Reitangruppen starter ny kjede: Stavanger blir første by ut Reitangruppen med ny kjede: Stavanger blir første by ut

HYGGELIG: Atmosfæren er hyggelig og servicen god på Salza.

Greie vinalternativer

Vi droppet forrettene, og gikk rett på hovedmenyen. Ledsageren hadde lyst på juletallerken med ribbe, medisterkake, medisterpølse, dertil rødkål, kokte poteter og svisker, alt prissatt til 265 kroner.

Vinkartet gir gode valgmuligheter.

Undertegnede valgte en 200 grams ytrefilet fra Jæren, som kom med pommes frites, rødkål, salat, en pastinakkpuré og peppersaus. Her var prisen 365 kroner.

Vinkartet gir gode valgmuligheter, med tre musserende viner (455-925 kroner), fire ulike champagner, som spenner fra 575 til 2900 kroner og 16 ulike hvitviner (455-925 kroner).

Blant rødvinene har du 21 valg, og vi ønsket å prøve stedets eneste argentiner, en Terrazas Malbeck til 645 kroner. Det var en robust, fruktig og smaksrik utgave, som sto godt til kjøttet.

LES MER:

Fått med deg at du snart kan få prøvesmake på Vinmonopolet Snart kan du få prøvesmake på Vinmonopolet ?

LITT TØRR: Ytrefileten var medium stekt, som ønsket, men kanskje ørlite tørr.

Trekk for ribben

Maten kom relativt raskt til bordet, med mye tilbehør. Ledsageren var fornøyd med både medisterkaker og pølser på sin juletallerken, og hun likte at rødkålen hadde blitt litt spicet opp med kanel.

Svinekjøttet manglet rundheten som gjør ribben perfekt.

Derimot manglet ribbesvoren sprøhet, og det var litt for lite samsvar mellom fett og kjøtt, slik at den litt beske smaken av gris var litt for fremtredende. Svinekjøttet manglet rundheten som gjør ribben perfekt.

Min ytrefilet ble levert medium stekt, som ønsket, men var kanskje ørlite tørr. Tilbehøret var prima og 200 gram biff var mer enn nok mat med alt tilvalget.

LES MER:

Oi, da! Pizzarestaurant i Sandnes serverte pizza med rå kylling

DESSERT: Ikke avansert, men et fint og deilig punktum på måltidet.

Herlig dessert

Vi fant plass til hver vår dessert. Ledsageren falt for de tilslørte multepikene, som ble en fulltreffer. Multene var friske, ikke dvaske etter sukring i lake, den piskede kremen ga nødvendig søthet og tilbehøret, kjeks og honning, var prima.

Min "Salzas sundae" var ikke veldig avansert, med karamellis, vaniljeis og bjørnebærsorbet, med noen friske rips, men ga et fint og deilig punktum, før vi avrundet med hver vår kopp med svart og smaksrik kaffe.

Totalt kom kvelden på snaut 1600 kroner, inkludert vin og en flaske vann med bobler. Det må kunne kalle akseptabelt.

LES MER:

The Shack: Lett å forstå hvorfor køen er så lang

LES MER:

Fogo: Her blir du mett!

LES MER:

Tango: En av landets beste restauranter

LES MER:

Varmen (Scandic City): Ta turen inn i Varmen. Du vil ikke angre.

LES MER:

Sabi Omakase: Kan ikke sammenlignes med noe annet i byen

LES MER:

Byrkjedalstunet: Et helt greit måltid hjemmelaget mat

LES MER:

Sola strandhotell: En veldig sterk 4-er

LES MER:

Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger

LES MER:

Spiseriet: Fortsatt en av byens beste

LES MER:

Amici: Solid og hjemmelaget mat

LES MER:

Hall Toll: Smell på Skansen

LES MER:

Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff

LES MER:

Egget: Byens beste deal?

LES MER:

City Bistro: Veldig god mat til hyggelige priser

LES MER:

XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle

LES MER:

Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale

LES MER:

Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake

LES MER:

Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene

LES MER:

Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charles & De: Holder fortsatt formen

Publisert:

Anmeldelse Brasserie-X: Tar ikke helt av

Brasserie-X, ved rullebanen på Sola har gode intensjoner, men maten løfter seg ikke til det store takeoff-et.

Oppdatert:
  • Jan-Erik Larsen