Aktuelt

I en garasje på Tou har Dave laget sin egen hule fra 1986

På lørdag vil han ha besøk. Det kan bli første og siste gang.

Publisert:
 • Ivar Vasstveit
Dave Pickett åpner dørene til garasjen sin i anledning verdensdagen for selvmordsforebygging.

– Hele tanken var å sette denne garasjen til et bestemt tidspunkt tilbake i tid. Ikke bare et år, men en helt bestemt dag. Vi bestemte oss for at det måtte bli 1986, dagen etter at Cliff Burton døde.

Det sier tidligere stand up-komiker, nåværende musiker og - ifølge seg selv - relativt middelmådig kunstner, Dave Pickett.

«Alle» har vært et sted som dette i ungdomstiden.

I påvente av utbygginger på Tou Scene har Dave fått leie en gammel garasje på baksiden av det gamle bryggeriet.

Der har han i samarbeid med flere kompiser laget sin egen hule som snytt ut av nesa på hvilket som helst ungdomsreir hvor hovedingrediensene er musikk, tomme ølbokser og hjemmesnekrede løsninger.

– «Alle» har vært et sted som dette i ungdomstiden. Vi har lagt mye sjel i få det nettopp slik. Litt røft, med skjeve linjer og mugne stoler. Det ser egentlig litt ut som om vi har kommet hjem fra fest klokken tre på natta og bestemt oss for å pusse opp.

For ordens skyld: Cliff Burton var bassisten i Metallica som omkom i en tragisk bussulykke i Sverige i 1986.

Følg Byas.no på Facebook!

Dave foran garasjen sin på Tou Scene.

Fu%& janteloven

På Tou har Dave og kompisene fått gjøre akkurat som de vil. Og det vil Dave vise fram førstkommende lørdag fra klokken 13.00 i forbindelse med World Suicide Prevention Day, eller verdensdagen for selvmordsforebygging på norsk.

Lokalet på Tou har Dave og vennene altså forvandlet fra et støvete lagerrom til konsertlokale, hangout og innspillingsrom for musikkvideoer.

I tillegg er det blitt rene kunstgalleriet, hvor Dave har hengt opp tegninger fra et helt liv som ganske - ifølge seg selv altså - middelmådig kunstner.

– Dette er litt sånn anti-janteloven. Jeg har hatt masse kunst liggende i mange år som jeg aldri tenkte å vise fram, men jeg synes det er veldig synd om masse kunst bare blir liggende i skuffer og skap og ikke vist fram til andre. Derfor har jeg hentet fram mye av det jeg har laget opp gjennom årene. Tanken er at hvis folk ser at jeg kan gjøre det, så kan de også gjøre det.

Vi har nettopp ferdigstilt den første videoen. Den skal vi også vise på lørdag.

– Så da kan vi forvente oss masse middelmådig kunst i gatene i Stavanger framover?

– Haha! Er det ikke sånn allerede? Nei, men vi har lyst at flere skal dele av kreativiten sin, og ikke holde det hemmelig for omverdenen. Enkelt og greit.

I tillegg til å kikke på Daves kunst kan de som dukker opp også se Daves band Panic Attack, i tillegg til Stavanger-bandene Nag og Upskirts. Dessuten vil stand up-komiker og Byas-skribent Fredrik Brimsø henge opp noen av sine tegninger.

Alt skal være ferdig før Nuarts åpningsfest samme kveld.

Arrangementet er alkoholfritt, og inngangen koster en valgfri donasjon til Mental helse ungdom Stavanger-regionen.

LES MER:

* 9 grunner til å glede seg til årets Nuart-festival

På en tur til USA for å besøke sin mor fant Dave mange av sine gamle tegninger. Denne tegnet han i 25. august, 1990. - Fellesnevneren for mange av de er at de er tegnet når jeg ikke hadde sovet på lenge, sier Dave.

River ned, bygger opp

At Dave arrangerer dette på verdensdagen for selvmordsforebygging er ikke tilfeldig. Mental helse og selvmordsproblematikk er noe Dave kjenner til på nært hold.

 • For å få et bedre innblikk i Daves historie bør du sjekke ut dette intervjuet Dave gjorde med Aftenposten for noen år tilbake. NB: Krever at du er abonnement.

Uten å gå for mye inn på det kan det sies at Daves familie har kjent på kroppen hva selvmord betyr. Det siste bare for kort tid siden.

Målet er å bidra, om enn bare litt, til at andre skal slippe.

– Jeg vet jo ikke hvor mye vi får inn på dette her, men tanken er at de som skal få pengene er akkurat den type mennesker som er like slik jeg var. De er meg. Derfor vil jeg hjelpe med det jeg kan, sier Dave.

- Stemningen i lokalet skal forestille en bestemt dag i historien, fortelller Dave, som her er i stue-delen av lokalet.

Etterpå blir dekorasjonene i rommet revet ned, for så å bli bygget opp på ny med et nytt tema. Og sånn skal det fortsette helt til han må ut grunnet utbyggingen av Tou.

– Akkurat dette oppsettet blir med denne ene gangen. Er du ikke interessert er det selvfølgelig helt fint, men dette er også den eneste sjansen du får til å oppleve garasjen slik den er nå.

Tanken er at hvis folk ser at jeg kan gjøre det, så kan de også gjøre det.

Bakgrunnen for forandringene er blant annet at Dave bruker rommet som innspillingssted for musikkvideoene til bandet sitt Panic Attack!.

Da kan jo ikke videoene se like ut hver gang.

– Vi har nettopp ferdigstilt den første videoen til den kommende plata. Den videoen skal vi også vise på lørdag. Neste video spiller vi forhåpentligvis inn om ikke så lenge. Hva temaet blir er ikke helt slått i stein ennå, men vi har definitivt noen ideer.

LES MER:

* Slik blir konserthøsten på Folken

LES MER:

* Denne gjengen fra The Shack, Øst og Lervig går sammen om nytt pub- og matkonsept i Stavanger sentrum

Litt arbeid gjenstår ennå før helgen. Blant annet skal alle tegningene og bildene på veggen. I bakgrunnen ses hjørnet som skal bli til scene.
Publisert:
 1. Stavanger
 2. Musikk

Stadig spør David seg selv om hvorfor han fortsatt er i live

43-åringen har slått fra seg tanken om å gjøre det slutt. I helga vil han hjelpe dem som fortsatt tenker på det.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  13 ting du kan gjøre i helga
  4 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  11 ting du kan gjøre i helga
  4 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  Johanna (24): – Vanskelig å få forståelse for hvor tidkrevende det er
  2 MÅNEDER SIDEN
 4. AKTUELT
  Dette kan du gjøre i helga!
  2 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Sjekk den sinnsyke stemningen under Byas-festen i Fargegata
  5 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Her kommer den nye Nuart-kunsten
  5 ÅR SIDEN