Aktuelt

Rajshahi: Ufattelig fattigdom – enorm kjærlighet

Allerede etter første dag sitter vi igjen med enormt mange inntrykk.

Oppdatert:
  • Venner Deler

Tove Welle Haugland, Ingvild Andresen og Martin Litwicki besøker Kristiansands vennskapsby i Bangladesh, Rajshahi. Følg dem på KRSby.no/vennerdeler!

- - - - - -

Det første sjokket som møtte oss da vi landet i Dahka (hovedstaden i Bangladesh) var klimaet, det er seriøst som å være konstant i i en badstue.

Vi var varme og svette og passkontrollen tok altfor lang tid. Politiet var ikke helt gira på å slippe oss inn med det første, om det var de svette ansiktene våre som gjorde det, vet jeg ikke. Uansett, Ingvild slo på sjarmen og vi slapp inn til slutt.

I går reiste Venner deler-gjengen fra Norge. På vei til Bangladesh irriterte de seg over mangelen på internett. Det kan du lese om i dette blogginnlegget!

Vi møtte vår venn Sadikur (noen av dere har sett han på vår Snapchat) utenfor flyplassen, og han hadde arrangert transport for oss.

Venner_deler_dag_2

Neste sjokk – trafikken. Jeg vet ikke hvem av oss som var mest redd, men vi så alle mørkt på det da minibussen kastet seg ut i krysset der en haug av andre mopeder og biler sto sammen i det største kaoset jeg har sett. Sjåførene lå på tuta og ropte til hverandre for å komme først fram, så ille er det ikke på bygda der jeg kommer fra!

Ufattelig fattigdom

Vi trodde kanskje at vi var forberedt på fattigdommen som ventet oss, men det er ikke mulig å tenke seg til hvor ille det skal være å se det med egne øyne.

Folk lå fremdeles og sov på bakken, tiggerne omringet oss, og vi skilte oss naturlig nok veldig ut i den store folkemengden på togperrongen. Fattigdommen, den intense væremåten til noen folk her og løshunder som sprang rundt i gatene mens vi løp til toget har gjort et sterkt inntrykk på oss allerede den første timen i Bangladesh.

Vi trodde kanskje at vi var forberedt på fattigdommen som ventet oss, men det er ikke mulig å tenke seg til hvor ille det skal være å se det med egne øyne

PÅ TUR I BANGLADESH: Martin Litwicki, Tove Welle Haugland og Ingvild Andresen. PÅ TUR I BANGLADESH: Martin Litwicki, Tove Welle Haugland og Ingvild Andresen.

Når togene kom, var det ikke akkurat noe NSB Komfort. Passasjerene satt på taket, hang ut av dørene og hoppet til slutt av i fart. Vi følte oss alt annet enn hjemme.

Toget vårt kom 20 minutter for sent, og i løpet av ventetiden hadde vi allerede rukket å bli litt sjokkert over den noe spesielle mottakelsen vi fikk blant lokalbefolkningen. Folk står i ring rundt oss, og kikker på oss. Veldig spesielt…

Ikke helt norsk standard

Togturen var lang, varm og trang, så vi var veldig glade da vi endelig ankom et hotell med en standard som kanskje ikke er den beste, men det er en historie for en annen blogpost!

Ankomsten gjorde at vi var litt satt ut alle tre, med mange inntrykk som vil prege oss videre.

Venner_deler_dag_2-15

Vi var så heldige å kunne bruke resten av dagen i fantastiske omgivelser med båttur på elven Padma. Vi fikk tid til å roe helt ned og virkelig ta innover oss noe av det vakre ved dette landet. Vi møtte folkene som bodde i området, fantastisk varme mennesker som tok imot oss med store smil.

Vi fikk tid til å roe helt ned og virkelig ta innover oss noe av det vakre ved dette landet. Vi møtte folkene som bodde i området, fantastisk varme mennesker som tok imot oss med store smil

Kjærlighet og drømmer

Vi begynner å skjønne at dette landet er utrolig sammensatt, av en enorm fattigdom, men også av enkeltmenneskers kjærlighet og drømmer for sine egne liv og de rundt dem. Vi gleder oss til å se mer av dette og håper dere følger oss de to neste ukene som kommer.

Les mer om nettmangel på tur eller om de siste timene før avreise!

Venner_deler_dag_2-1
Venner_deler_dag_2-47
Venner_deler_dag_2-30
Publisert:
Oppdatert:

Slik er livet i et av verdens fattigste land

Tre unge kristiansandere reiste i høst til Kristiansands vennskapsby Rajshahi i Bangladesh for å bli kjent med menneskene som bor i et av verdens fattigste land. Det ga dem et nytt perspektiv på livet. De blogget underveis på KRSby. Her er historien deres!

Oppdatert: