Aktuelt

Nuart laget verdens største utendørs veggmaleri - på Klepp(!)

En Guinness-rekord, to franske kunstnere, fire dager, 21.000 kvadratmeter.

Oppdatert:
  • Ivar Vasstveit
SVÆRT: Ser du bilene? Nei? Ser du lagerbygningene? Så vidt! Ser du jenta? Ja!

Egentlig trodde den franske duoenElla & Pitr at de skulle bruke 14 dager, da det ble kjent at de i samarbeid med Nuart hadde planer om å sprenge verdensrekorden for verdens største utendørs veggmaleri.

Slik gikk det ikke.

For takket være godt vær og enda bedre hjelpe klarte Ella & Pitr å ferdtigstille det 21.000 kvadratmeter store veggmaleriet - som forresten har fått navnet Lillith and Olaf - på bare fire dager!

Dermed havner de to i Guinness rekordbok for å ha laget verdens største utendørs veggmaleri (den gamle rekorden var 5000 kvadratmeter mindre).

BEGGE FOTO: Ella & Pitr

Kongelig inspirasjon

Lillith and Olaf, som bildet altså heter, består av en gedigen kvinne som ligger sammenkrøket på taket, og en liten mannsfigur som ramler ut av fingrene hennes.

\- Figuren er Kong Olav den første, som styrte Norge fra år 995 til år 1000. Ifølge sagaen skal han ha blitt født ikke langt i fra stedet hvor maleriet er laget, skriver Nuarts daglige leder, James Finuncane, i en pressemelding.

KUNSTNERNE: Ella & Pitr spesialiserer seg på store utendørsmalierer. I anledning Nuarts 15-årsjubilen laget de verdens største.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Nuart-kunstnerne Icy & Sot fra Iran var heldige. De havnet i fengsel.

Veggmaleriet, eller gulvmaleriet for å være pinlig nøyaktig, er malt på taket hos Block Berge Bygg på Klepp, og er laget i forbindelse med 15-årsjubileet for gatekunstfestivalen Nuart.

Maleriet er synlig fra luften, og Nuart-gjengen oppfordrer samtlige flykapteiner å svinge forbi Klepp på vei til eller fra Sola flyplass.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Kunst

Nå er Nuart på jakt etter nye vegger!

Nuart er på jakt etter vegger, både til festivalen på sensommeren og til resten av året.

Oppdatert:
  • Leif Tore Lindø