Traktøren Sandnes AS er konkurs

Etter 17 år stenger Traktøren Sandnes AS dørene.

Oppdatert:
Det er over for kjøkkenbutikken Traktøren på senteret Maxi Sandnes.

Traktøren Sandnes AS åpnet på Maxi Sandnes kjøpesenter i 2003. Senterleder Magnhild Egeland forteller at butikken har hatt mange fine og stabile år, men at det nå er slutt. Tirsdag ble det åpnet konkurs i boet.

– Dessverre var ikke omsetting god nok og da blir dette resultatet. Jeg tror konkurransebildet på senteret ble for stort for butikken, sier Egeland.

Traktøren Sandnes AS har tilbudt variert kjøkkenutstyr med fokus på kvalitet og design. De store konkurrentene på senteret har blant annet vært Clas Ohlson, Jernia og Princess.

– Til syvende og sist er det kunden som betaler. De butikkene kundene handler i, er de som forblir på senteret, sier senterlederen.

Hun sier også at det ikke kom som et sjokk. Faren for at butikken ikke skulle klare seg har ligget i kortene en stund.

– De ansatte har virkelig gjort en innsats for å redde butikken og vi har selvfølgelig krysset fingrene for at det skulle ordne seg. Men nå er det ikke mer vi får gjort. Jeg synes det er veldig trist å se butikken gå.

LES MER:

Gikk konkurs: «Ryktet om vår død er kraftig overdrevet»

LES MER:

Klesbutikken stenger etter 15 år i Kongsgata

Halv million i minus

Bostyrer Fredrik Undheim, som jobber i TP Advokatfirma, forklarer at dette var det eneste alternativet de hadde.

– Bedriften gikk dårlig og regnskapsføreren til Traktøren informerte meg om at driftsresultatet fra 2019 var negativt, med omtrent en halv million i minus, sier Undheim, og fortsetter:

– Butikken hadde en tanke om styrt avvikling, som vil si at de ønsket å selge ut, dekke alle kravene og slette selskapet etterpå. Men det var det dessverre ikke nok midler til, og da var det ingen andre alternativer enn å slå Traktøren Sandnes AS konkurs.

Gode nyheter for lesehestene.

Erstattes med bøker

Omtrent alle varene i butikken er allerede solgt. Litteraturfans kommer nok til å bli ekstra begeistret for de store planene senterlederen har for det tomme lokalet.

– Ark Bokhandel skal nå bli enda større! Vi slår lokalet til Traktøren sammen med nabolokalet for større areal. Det tror jeg blir veldig bra. Vi er i dialog med noen som skal ta over det lokalet Ark blir flyttet fra, men for øyeblikket er det hemmelig, sier Egeland.

– Så det er altså stor etterspørsel for bøker?

– Maxi-senteret går veldig bra om dagen, men vi har langt færre butikker det kan handles bøker i enn kjøkkenutstyr. Så derfor har vi valgt å dekke behovet for en større bokbutikk.

Publisert:
Oppdatert:

Interiørkjede har slått seg selv konkurs

Både Ting- og Småting-butikken i Stavanger sentrum er stengt etter at kjeden har meldt oppbud.

Oppdatert: