Disse Kolumbus-kundene får nå Kystbussen for en hundrelapp

Har du 30- eller 365-dagersbillett? Da kan du fra mandag reise til Haugesund for en hundrings.

Publisert:
Neste uke får flere Kolumbus-kunder billigere Kystbuss.

De med ungdomsbillett har fått billigere turer med Kystbussen allerede. Men fra neste uke utvides altså ordningen til å gjelde også dem med måneds- eller årsbillett for to eller flere soner.

– Vi ønsker å stadig gjøre det enklere å reise uten bil mellom flere steder i Rogaland, sier Kolumbus-direktør Odd Aksland i en pressemelding.

Kun på nett

Tilleggsbillettene med Kystbussen må kjøpes på nett i forkant.

Kunder må kunne framvise gyldig periodebillett fra Kolumbus i billettappen, i tillegg til billett fra Kystbussen. Hvis du har ungdomsbillett, må du også kunne legge fram aldersbevis.

Billetten vil i nettbutikken hete:

  • «Kolumbus Voksen»: Gir én vei til 100 kroner, som betyr rabatt på 139 kroner én vei sammenlignet med en vanlig voksenbillett på nett
  • «Ungdomsbillett Kolumbus»: Gir én vei til 75 kroner. Vær obs på at det fra og med neste uke altså ikke lenger er mulig å kjøpe denne billettkategorien om bord på bussen, som tidligere.

LES OGSÅ:

LES MER:

Er bussen forsinka? Så mye penger kan du ha krav på

Mer attraktivt med buss?

Håpet med å utvide ordningen er - selvfølgelig - at dette vil få flere til å velge buss framfor bil:

– På denne måten blir det mer attraktivt å reise kollektivt på både de korte og lange reisene i Rogaland, sier en fornøyd initiativtaker til ordningen, Arne Bergsvåg, tidligere leder av samferdselsutvalget og nå fylkesvaraordfører i Rogaland fylkeskommune i pressemeldingen.

– Dette kan oppmuntre de som vanligvis pendler mellom Haugesund og Stavanger til også å reise uten bilen på hvert sted, men også de som vanligvis reiser kortere avstander i enten Haugesund eller på Nord-Jæren til å velge Kystbussen framfor bilen de gangene de skal nordover eller sørover i fylket, legger Kolumbus-direktør Aksland til.

LES OGSÅ:

LES MER:

Husker du disse? Snart kommer dobbeltdekkerne tilbake!

Publisert:

Har endret prisene: Så mye må du betale for bussbilletten nå

Her er oversikten over hva som har blitt billigere og dyrere.

Oppdatert: