Supportersangen er elsket og hatet. Nå er musikkvideoen her!

«Me e Viking» ble skrevet om tidligere i år. Når musikkvideoen skulle spilles inn, ville artisten gjøre noe helt nytt.

Publisert:
Musikkvideoen til dropper kampøyeblikkene til fordel for en runde flasketuten peker på...i Sandnes.

– Musikkvideoer til fotballsanger er ofte spilt inn på stadion, med klipp fra supportere og kampøyeblikk. Det gjør at de blir relativt like og lite spennende. Vi ville styre unna dette, og gjøre noe originalt som ikke har blitt gjort før, forteller Trygve Wiese.

Det har han gjort, med en helt spesiell vri...

Du kan se den nye musikkvideoen her:

Viking + Sandnes = sant?

Wiese er klar over at det de fleste husker fra åpningen av Viking stadion 1. mai 2004, er scoringen til Mads Timm som sendte hjemmelaget i føringen mot Molde. Ikke nødvendigvis opptredenen Wiese hadde som 19-åring med låta «Me e Viking» før samme kamp.

Selv om opptredenen trolig ble lagret i de fleste glemmebøker, ble låta aldri glemt. Den har blitt hyllet og slaktet, den er elsket og hatet. I mars kom supportersangen ut i ny drakt. Refrenget er det samme, mens resten har fått en solid overhaling.

Resultatet har blitt drøssevis av streams på Spotify. Hele 1,6 millioner i tallet. Det er et godt stykke mer enn andre velkjente fotballåter som «Alt for Norge» (650.000 streams) og «Bønda Fra Nord» (665.000 streams).

– Jeg har fått pes i 15 år for å synge om Norges beste fotballag, en strofe som kanskje ikke helt har hatt rot i virkeligheten. Da er det ekstra kjekt at låta og musikkvideoen kommer ut i en sesong hvor Viking faktisk kan bli Norges beste lag, sier Wiese.

– Hvor lang tid tok det å lage videoen og hvor ble den spilt inn?

– Vi brukte én dag, og videoen... videoen ble spilt inn... i regionen.

– ...?

– Den ble spilt inn i Sandnes.

Husker du ikke «Me e Viking»? Hør den her:

Viking-filosofien

Journalisten bryter ut i latter, det samme gjør Wiese. Han skulle styre unna stadion- og supporterklipp, men endte heller opp med å lage videoen til de mørkeblå i nabokommunen.

– Alle i Sandnes er Viking-supportere innerst inne, sier Wiese og ler.

Han betrygger at filmingen gikk rolig for seg. Ingen stygge tilrop eller ampre sammenstøt. Med på innspillingen har Wiese hatt med seg produsent Haavard Hana. Han begrunner valget av location slik:

– Jeg har en venn med et fint hus og vi ville ha en hage. Vi bryr oss ikke om huset ligger i Stavanger eller Sandnes, det er det ingen som ser uansett, sier Hana.

Da Trygve Wiese skulle lage en ny versjon av «Me e Viking», fikk han god hjelp av produsent Joakim Harestad. Han har jobbet med artister som Zara Larsson, Britney Spears og Seeb.

Comeback?

Men uavhengig av hvor innspillingen fant sted: Det ble en noe utradisjonell musikkvideo til en supporterlåt. Noen tilfeldigheter som politiker-håndbak, flossdans og turn, men også klare hint til hvilket lag låta er skrevet for.

– Jeg har alltid hatt lyst til å lage en flaske tuten peker på-video. Det gir deg mange muligheter og du klarer å holde på seeren lenge, du lurer alltid på hva som kommer etterpå, sier Hana.

Også Wiese er fornøyd med resultatet av videoen, og om det kommer enda en oppfølger av låta med en ny video om 15 år, vil tiden vise.

– Jeg pleier å si at låta er som en kakerlakk, den nekter å dø. I slutten av musikkvideoen sier jeg «husk å resirkuler». Låter kan tydeligvis også resirkuleres, så man skal aldri si aldri, sier Wiese og ler.

OBS: Skal du på cupfesten i Oslo i helga? Da kan du høre låta live på blant annet Rockefeller og Brygg.

Publisert:

Slipper Viking-låt med kvinnelig vokalist: – Vil vise at Viking er en klubb for alle aldre og kjønn

Når Viking møter Lillestrøm på hjemmebane lørdag, blir det også slipp av en helt ny sang.

Oppdatert: