Aktuelt

En av Japans beste sushi-kokker kommer til Sandnes

– Man skal ikke dyppe risen i soyasausen, og ikke bruke pinner, sier den verdenskjente kokken.

Publisert:
  • Janne Håland

Hirotoshi Ogawa besøkte Stavanger da Sabi Omakase åpnet for tre år siden. FOTO: Kristian Jacobsen

Hirotoshi Ogawa skal servere gjestene tradisjonell sushi når han neste uke kommer til Sabi Enzo i Sandnes.

– Vi vil vise hvordan man skal spise sushi på den tradisjonelle måten. Det mange gjør feil, er at de dypper risen i soyasausen. I Japan drypper vi bare litt soyasaus på toppen av fisken, sier han.

I tillegg skal man ifølge mesteren selv egentlig spise sushi med fingrene (ikke spisepinner!), og stappe hele biten inn i munnen på én gang.

Følg Byas.no på Instagram!

Sushikokk Ogawa er opptatt av sushi på tradisjonelt vis. FOTO: Kristian Jacobsen

Den japanske sushikokken er blant annet administrerende direktør ved World Sushi Skills Institute, underviser på en anerkjent sushiskole i Japan, og er sjef for «World sushi cup».

Når han neste uke kommer til vårt distrikt, er det for å lage mat sammen med Sabi-kokkene. I framtiden vil det bli invitert flere anerkjente utenlandske kokker til Sabi.

– Det handler om å bli mer innovative og videreutvikle oss selv, sier Roger Joya.

Han driver Sabi Enzo, som Ogawa skal besøke, en mer «high end»-del av den vanlige Sabi-restauranten Joya skal også lage mat sammen med Ogawa. I tillegg til tradisjonell sushi skal de to også servere Normae sushi; et uttrykk Joya bruker om sushi med norske råvarer.

– Det handler om å bruke våre fantastiske nordiske råvarer, sier han.

Fire dager i neste uke er folk invitert til å smake maten Ogawa og de andre kokkene lager. Eventet er allerede utsolgt.

Neste uke skal Ogawa inspirere Sabi-kokkene. FOTO: Kristian Jacobsen

Det var faktisk japansk anime og manga som fikk japanske Ogawa til å starte sushikokk-karrieren som 18-åring.

– Jeg hadde lenge vært interessert i matlaging, og skulle egentlig fordype meg i fransk mat. Men så fant jeg et anime-show og et manga-magasin om sushi, og ble veldig interessert, ler han.

Å bli en god sushikokk tar lang tid.

– Mer enn ti år, mener jeg. I Japan er man først i oppvasken noen år, før man blir servitør. Deretter får man forberede fisken, før man går over til sushi, og til slutt sashimi, sier Ogawa.

Norsk laks er hans favorittfisk.

– Den er veldig populær i hele verden. I Japan er norsk laks nå mer populært enn tunfisk, som før var nummer én når det gjaldt sushi.

Hvert år besøker kokken rundt 20 land for å dele av sin sushikunnskap. Han har vært i Stavanger tre ganger allerede, blant annet i forbindelsen med åpningen av Sabi Omakase i 2015.

– Jeg har reist mye rundt omkring i verden, og jeg kan med hånden på hjertet si at råvarene her er de flotteste. Jeg tok meg en tur til fisketorget i Stavanger og ble mektig imponert, sa den japanske sushikokken til Aftenbladet den gang.

MER FRA BYAS:

Sabi Sushi-gründer satser over 20 millioner på restauranter i utlandetAnmeldelse Sabi Omakase: En kveld i eliteserienPedersgata skal få ny restaurant og take away
Publisert:
  1. Restaurant
  2. Mat og drikke
  3. Japan
  4. Fisk

Tidligere Zouq-gründer starter ny pakistansk take away

Imtanan Malik har lett etter et nytt restaurantlokale siden han solgte seg ut av Zouq for to år siden.

Oppdatert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
    9 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT
    Her er de nominerte til #byasbeste utested
    2 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Tidligere Zouq-gründer starter ny pakistansk take away
    2 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Nikolai (25) fra Austre Åmøy er Norges beste baker
    2 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Her har ikke folk spist på nærmere 15 år, men nå har du sjansen igjen
    2 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Pjolter & Punsj er nominert til fire priser for andre år på rad: – En bekreftelse på at vi gjør noe riktig
    2 ÅR SIDEN