Matoma til Byas: – Jeg er en ganske anonym person, og liker ikke å stikke meg så mye ut

Lørdag kveld avsluttet han Utopia-festivalen.

Oppdatert:
– Jeg vil at musikken min skal tale for seg selv, sier den ydmyke hedmarkingen.

Matoma, eller Tom Stræte Lagergren, er født og oppvokst på Flisa i Hedmark.

Planen var å bli musikklærer etter han var ferdig med musikkstudier på NTNU, men etter å ha lagt ut musikken sin på Soundcloud fikk livet til Tom en annen vending.

Han har nå surfet, og tronet den på tropiske musikk-bølgen i noen år - der finner du han fortsatt.

Det tok ikke lang tid før han ble et stort navn innenfor «EDM», og har til og med laget musikk med Snoop Dogg.

I Stavanger er han kjent litt fra før, hvor han har spilt på flere utesteder og selvfølgelig på Landstreffet. Før han møtte oss hadde han spist seg god og mett på BAR Social Eating i Vågen.

– Det var kjempegodt, sier han smilende.

Følg Byas.no på Facebook!

Han liker ikke å stikke seg så mye ut, men show lager han likevel! Her fra konserten med Matoma lørdag kveld.

Godt kjent med utelivet i Stavanger

Vi var så heldige å få treffe Tom backstage der han satt og spilte piano da vi kom inn. Vi blir møtt med et smil og en jovial og trivelig kar fra Flisa.

Han viser at det skjuler seg en ordentlig musiker og god person bak DJen, Matoma.

Han har spilt i Stavanger før, og vet at folket her liker å ha det gøy. Til kveldens konsert gledet han seg stort, og vet hva som kan vente han.

– Må jo prøve å lage fest for folket! Jeg husker fra sist jeg spilte på Hall Toll, da sto jo folk og hang - de er glade i å drikke her i Stavanger, det skal sies. Men, det er jo bare godt humør her, sier han.

Publikummet under Matoma-konserten.

DJen mener man kan gjøre hva man vil så lenge det gode humøret er i orden. Om han skal på Hall Toll senere i kveld er han usikker på, men han kjenner godt til Ørjan Nilsen som skal spille på Utopias «afterparty» der i kveld.

– Ørjan møtte jeg faktisk utenfor hotellet tidligere i dag, så jeg måtte jo stoppe han og si at jeg var «fan» av musikken hans. Jeg har ikke møtt han før, men han har vært en stor inspirasjon til musikken min, sier Matoma.

Burger eller pizza? LA eller Flisa? Vi spurte Matoma ti kjappe spørsmål:

Byas

Vil ikke være kjendis

De dagene han har fri liker han å gå i naturen og ta bilder og bare være Tom.

Å gå en tur ut et sted uten å bli gjenkjent er han glad i, og holder seg litt unna rampelyset.

– Jeg er en ganske anonym person, og liker ikke å stikke meg så mye ut. Jeg prøver å holde meg unna for mye intervjuer, men det er gøy å stille opp til noe som dette. Jeg vil at musikken min skal tale for seg selv, sier den ydmyke hedmarkingen.

Selv om han har blitt verdenskjent, er det ikke kjendislivet og pengene som står i sentrum.

– Jeg syns det er fint at musikken min prater for seg selv, og det skaper stemning når jeg spiller. Den dagen jeg prøver å bli kjendis for at musikken min skal være bra - da legger jeg opp, musikken skal stå i fokus, ikke ansiktet, sier han.

Publikum digger hedmarkingen!

– Det er noe spesielt med å spille på festival

Matoma har reist og spilt land og strand. Han har satt opp egne turneer og konserter, spilt på utallige festivaler og klubber. Hva han liker best er han usikker på, hver arena har sitt eget særpreg.

– Det er jo spesielt å spille på festival. Da vi var i Valencia i sommer spilte jeg for 60.000 folk. Det er litt forskjell på det og når du gjør en egen konsert, forteller han.

Festivaler skiller seg ut på grunn av størrelsen på folkemassen og produksjon, men han vil ikke si at han har noe favoritt.

– Det å spille på klubber for 400–500 mennesker er gøy når du kommer tett på folket. Noen ganger går jeg til noen klubber og spør om jeg kan spille uten at det er avtalt, det er moro!

Publisert:
Oppdatert:

Se alle bildene fra den andre dagen med Utopia

Lørdag står blant annet Julie Bergan, Lemaitre og Matoma på scenen.

Oppdatert: