Guide: Fire fantastiske restauranter i Stavanger og Sandnes med terningkast 6

De beste av de beste.

Oppdatert:
Tango

Det mangler ikke på gode spise-alternativer i Stavanger, som for ikke alt for lenge siden fikk sin første Michelin-stjerne.

Men hvilke er de aller beste?

Vi har tatt turen gjennom Aftenbladets restaurant-anmeldelser, og funnet fram til de som har fått terningkast 6.

Følg Byas.no på Facebook!

Listen presenteres i alfabetisk rekkefølge.

1. Mondo

Hvor: Rådhusgata 3, Sandnes</br>

Åpningstider: Tirsdag-torsdag 11-24, fredag og lørdag 11-01.30, søndag 12-17

Sandnes-kokken Charles Tjessem har vært et av landets store mat-navn siden han vant «kokke-VM» Bocuse d'Or i 2003. Siden har Tjessem gjort en hel haug med ting, og han har åpnet sin egen restaurant i hjembyen; Charles og de.

Tidligere i år var Tjessem med å åpne den nye restauranten Mondo i samme by. Ansvarlig for restauranten var det Christian André Pettersen som ble, en kokk med bakgrunn fra Spiseriet i konserthuset.

Pettersen har som Tjessem også en solid CV, som blant annet inkluderer to seire i NM i kokkekunst.

Charles Tjessems nye restaurant i Sandnes byr på store smaksopplevelser, utmerket service og et gjennomført stilig lokale. Det kan ikke bli annet enn toppkarakter. Jeg har ingen problemer med å erklære at Sandnes nå har et av Stavanger-regionens beste spisesteder. Det er bare å gratulere.

Det skrev Aftenbladets restaurantanmelder Harald Birkevold i juni.

LES MER:

* Et av disse utestedene var Stavangers mest lønnsomme i 2015

Restauranten Mondo i Havnespeilet i Havneparken.

2. NB. Sørensens Annen Etage

Hvor: Skagen 26 i Stavanger</br>

Åpningstider: Mandag-lørdag 18.00 til 23.00

For mange er NB. Sørensen «bare» baren og restauranten i første etasje. Men det viser seg at du må opp en etasje, om du vil sjekke ut hva NB. Sørensens fineste kan trylle fram av mat.

Annen Etage har et solid og godt team av både kokker og servitører, men det er neppe urimelig å gi æren for en del av den siste tids forbedringer til kjøkkensjef Bendi. Med enkle grep og gode råvarer skaper han et fantastisk måltid, men vekker også den slags sentimentalitet som oppstår når en flyktig duft eller et bilde hensetter oss til minner fra barndommen. Å si at en restaurant tilbyr en opplevelse, ikke bare et måltid, er en noe forslitt formulering, men i dette tilfellet er den helt på sin plass.

Det skrev Aftenbladets restaurantanmelder Kine Hult, da hun anmeldte restauranten i juni.

Med enkle grep og gode råvarer skaper han et fantastisk måltid.

Interessert i å lese mer om NB. Sørensens Annen Etage? Sjekk ut dette intervjuet med den ferske kjøkkensjefen Filip August Bendi:

LES MER:

* Filip (27) fra Sandnes var 19 da han fikk jobb på verdens beste restaurant

NB. Sørensen fikk også terningkast 6 da Aftenbladets anmelder besøkte annen etasje i 2015. Da het restauranten NB. Sørensens Familiestue.

LES MER:

Den gang var Arnt Skjerve kjøkkensjef. Han er i disse dager aktuell med Fortou, det nye matkonseptet ved Tou Scene som satser på streetfood med asiatisk twist .

NB. Sørensens Annen Etage.

3. Re-Naa

Hvor: Breitorget 6, inngang fra Bakkegata</br>

Åpningstider: Tirsdag til lørdag fra 18.00

Ikke bare NB. Sørensen som har flere varianter tilknyttet navnet sitt. Renaa restauranter i Stavanger inkluderer både pizza-, og lunsj-stedet Renaa Express i Sølvberget og den mer casual Renaa Matbaren, i tillegg til gourmetvrien Re-Naa.

Det er sistnevnte som ble historisk tidligere i år, da den ble den første restauranten i Stavanger med Michelin-stjerne.

Ellevilt bra.

Og det er fullt fortjent, skal vi tro de glitrende anmeldelsene restauranten har fått både før og etter.

Tiden flyr når man har det kjekt, og det har man som gjest på Re-Naa. Over 20 retter med stort og smått. Fullstendig uten hvileskjær fra kjøkkenets side. Ellevilt bra ...

Kortreist og langreist. Intimt og episk, men først og fremst fantastisk. Re-Naa er byens beste restaurant akkurat nå, og helt på topp i Norden.

Det skrev Aftenbladets restaurantanmelder Arild I. Olsson, da han besøkte Re-Naa i mai, 2015.

LES MER:

En av kokkene som har vært innom Renaa-systemet er Tony Martin, som nylig satte i gang med food truck-konseptet Den Lille Havfyren .

Sven-Erik Renaa hos Re-Naa.

4. Tango

Hvor: Nedre Strandgate 23-25</br>

Åpningstider: Man – Fre: 17.00 – 01.30, Lør: 12.00 – 01.30

Noen topprestauranter er ikke bare populære blant matsnobbene, de er også megapopulære blant oss vanlige dødelige uten en årslønn i millionklassen.

LES MER:

Tango er et av de stedene, noe som ble bevist da restauranten tidligere i vår stakk av med seieren i kåringen #byasbeste restaurant .

Tango skuffer aldri.

Som om ikke det var nok vant Tango Aftenbladets Gladmat-pris for bare noen uker siden.

Kjartan Skjeldes mattempel på Strandkaien er blitt en institusjon. Tango skuffer aldri. Mens Re-Naa er Stavangers beste restaurant og Egget the talk of the town, forsvarer Tango toppkarakteren med ypperlig håndverk i kjøkkenet og service i særklasse.

Det skrev Aftenbladets restaurantanmelder Arild I. Olsson, da han besøkte restauranten i desember 2015.

Interessert i å lese mer om Tango?

LES MER:

Sjekk for eksempel ut dette intervjuet med vinkelner Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen: En djevel på sablering av champagne .

LES MER:

Eller dette intervjuet med sous chef Jan-Erik Hauge: Blir Jan-Erik Hauge fra Tango landets beste kokk?

Jan-Erik Hauge i aksjon hos Tango.
LES MER:

* Guide: 6 gode asiatiske restauranter i Stavanger og Sandnes

LES MER:

* Er du på jobbjakt? Slik får du en god LinkedIn-profil

Følg Byas.no på Facebook!

Publisert:
Oppdatert:

Sju Stavanger-restauranter på prestisjefull liste

– Et kvalitetstegn å være med på lista, sier Aftenbladets matkritiker. Restaurantene selv jubler over å bli valgt ut til White Guide Nordic.

Publisert: