Festivalsjefen: – Utopia 2018 blir «større og enda bedre»

Etter to vellykka dager i konserthusamfiet kommer Utopia tilbake i 2018, «større og enda bedre», ifølge festivalsjef Espen Yung Svendsen.

Oppdatert:
  • Leif Tore Lindø
Slik så det ut da Matoma avsluttet Utopia-festivalen lørdag kveld.

Med «Utopia18, 24.-25. august. Sees neste år» lysende på skjermen, takket Stavangers ferskeste festival for seg. Da hadde Matoma fyrt av de siste rakettene foran cirka 5000 feststemte publikummere. Festivalsjef Espen Yung Svendsen er storveis fornøyd.

– Utopia har vært en stor suksess som førstegangsfestival. Vi gjør noe som er nytt i Stavanger, og vi har truffet veldig godt. Denne typen byfestival er noe folk vil ha, sier han.

Litt armar og bein var det før dørene åpnet, men det var ikke noe publikum merket særlig mye av.

– Vi har brukt mye tid og krefter på prosjektering, all den tid dette området ikke er blitt brukt på denne måten tidligere. Noen barnesykdommer må man regne med, men alt i alt synes jeg vi nesten må gi oss selv ti av ti.

Nå skal alt under lupen før stabbesteinene for neste års festival legges.

– Vi er en ung og veldig liten organisasjon, så der må vi bygge opp litt. Vi skal også se på alt fra profil til gjennomføring.

Følg Byas.no på Facebook!

Festivalsjef Espen Yung Svendsen er godt fornøyd med årets Utopia. Men i 2018 blir det faktisk enda bedre, tror han!

Cirka 12.000 besøkende

Utopia er den første festivalen som rendyrker en pop-profil i Stavanger.

– Vi fikk ganske tidlig et EDM-stempel, som kanskje er naturlig når headlinerne begge dager er i den sjangeren. Men Utopia er, og skal være, en festival som har med alle typer pop, hiphop og elektronisk musikk. Akkurat nå er EDM svært, med store headliner-navn, så da blir det dominerende. Stemningen blant publikum tyder på at miksen av musikk traff veldig godt, sier Svendsen, som tror på en større og enda bedre festival i 2018.

Ifølge Svendsen har det i løpet av festivahelga vært 12.000 gjester innom, et tall han er godt fornøyd med. 7000 av disse besøkte festivalen fredag. Da var David Guetta og Highasakite de største trekkplastrene. Makskapasiteten på området var satt til 10.000.

Lørdag var det litt færre innom. De største artistene var Julie Bergan, Lemaitre og Matoma - sistnevnte avsluttet showet.

LES MER:

LES OGSÅ: Matoma til Byas: – Jeg er en ganske anonym person, og liker ikke å stikke meg så mye ut

Glade publikummere på Utopia.

Fornøyd publikum

– Alt fra festivalens side har vært veldig profesjonelt gjennomført så langt, og artistene har vært fantastiske, sa Tina Bøertung, en av veldig mange fornøyde publikummere, til Byas.

– Men, det kunne vært bedre skilting til toalettene, for det er nok av de her, men folk vet tydeligvis ikke hvor alle er. Så kunne også ølen vært billigere, sier Delphin Crappe.

Ølprisene ble stående, men festivalen ommøblerte toalett-logistikken på dag to, og plutselig fløt alt så meget bedre.

Kompisene, Fredrik og Ole Marius, var også veldig glade for at arrangørene har fått til en bra festival. Det strålende været hjalp utvilsomt på, og de håper dette ikke er siste gang Utopia blir arrangert.

– Det har vært veldig bra, og det er gøy å se at så mange kommer! Dette er noe byen trenger. Vi må vise at det ikke bare er Oslo og andre byer som kan arrangere festivaler, sier Fredrik.

Les anmeldelsene på Aftenbladet.no (abo):

Rundt 12.000 besøkte Utopia i løpet av fredag og lørdag.

Skryt fra politiet

Innsatsleder Stein Torjusen skryter av arrangørene bak Utopia og samarbeidet med vaktselskapet PSS. I tillegg har folk vært flinke å oppføre seg, sier han.

– Det har vært en profesjonell og godt drevet festival, sa Torjusen da festivalen ebbet ut.

I alt har de hatt én bortvisning fra politiets side.

– Folk har oppført seg fint. Det har vært en enkel jobb for politiet. Jeg ønsker dem all lykke til med neste års festival, sa Torjusen, som synes det er godt å se at festivaler har blitt så profesjonelle.

Publisert:
Oppdatert:

Annonserte ny Utopia-festival etter Matoma-konserten

Matoma avsluttet den første Utopia-festivalen i Bjergsted klokka 23.00. Samtidig ble neste års festival annonsert.

Oppdatert: