Kita kommer tilbake på Magasin Blaa
Nå skal restaurantkonseptet Kita igjen inn i lokalene til Deja Vu på Magasin Blaa, men kun for en kort periode.
– Vi ble vel egentlig enige over en flaske vin. Jeg syntes det var en god idé, Øyvind syntes det var en god idé, så var det gjort, sier innehaver ved Deja Vu Delikatesse, Remi Olsen.
Han snakker om restaurantkonseptet som stengte dørene for litt over to år siden.
På dagtid var lokalet på Magasin Blaa Deja Vu Delikatesse. Om kvelden ble menyen byttet ut med japanske smaker og Øyvind Næsheim fikk fritt spillerom med restaurantkonseptet Kita.
Nå kommer konseptet tilbake, men som pop up fra 1. mars til 13. april.
– Kita har vært mitt restaurantbarn. Etter en kort prat med folka på Deja Vu, fant vi ut at dette var noe vi hadde lyst til å prøve igjen, sier Næsheim.
God timing
Da Kita for første gang åpnet dørene i september 2015, viste Aftenbladets matkritiker nest høyeste score på terningen.
Årsaken til nedleggelsen et knapt år senere, var fordi det ikke ble plass til to konsepter på samme kjøkken.
– Men nå er timingen bra. Perioden fra mars til april, mellom vinterferie og påskeferie, er ikke så veldig hektisk. Derfor passer dette for alle parter, sier Olsen.
– Kita fikk en veldig god mottakelse. Nå brenner jeg inne med nye ideer og spennende ting jeg har lyst til å vise fram. Dette er veldig kjekt for både oss og publikum, sier Næsheim.
Pop up eller permanent?
Før han kom tilbake til Stavanger igjen i 2015, var Næsheim sjef for den anerkjente restaurantkjeden Nobu sine restauranter i Asia.
Etter at samarbeidet med Deja Vu tok slutt, ble Næsheim en del av Alex Sushi-kjeden, men måtte slutte da restauranten stengte sin filial i Stavanger i desember. I løpet av den siste tiden har Næsheim også lansert egne japanske sauser.
Olsen i Deja Vu avfeier allerede nå muligheten for at Kita-konseptet vil komme tilbake til Magasin Blaa på fast basis. Også Næsheim er usikker på om Kita noen gang vil bli en permanent restaurant i Stavanger.
– Den diskusjonen tar vi ikke nå. Vi vet hvilke utfordringer vi sto overfor sist gang, men ingenting er bestemt knyttet til dette, sier han.
MER FRA BYAS:
Hobbyen til «alle» guttene på barneskolen har blitt deltidsjobben til Morten (24)
Birger Burger legger ned i Sola
Slik takker Hall Toll for seg: Over 20 DJs og ett tonn(!) konfetti
MS-syk og gründer: – Jeg prioriterer arbeidet foran helsa
Slik blir nye Déjà Vu: Her kommer 60 meter med uteservering
Daglig leder Kjetil Skaret håper alt står klart innen 1. juni. Da er også en gammel kompis tilbake på laget.
Relaterte artikler
- AKTUELTSumo har åpnet i Tollboden: – Vi er klare for å vokse videre i Rogaland4 ÅR SIDEN
- AKTUELTSpisestedet utvider fra Stavanger sentrum til Kvadrat2 ÅR SIDEN
- AKTUELTNy butikk flytter inn på Magasin Blaa4 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnsatte i Hall Toll går til sak mot Heidi’s Bier Bar4 ÅR SIDEN
- AKTUELT19 spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor1 ÅR SIDEN
- LIVSSTILTorsdag åpner kleskjeden sin første butikk i Rogaland4 ÅR SIDEN