Da Kevin Lunde var 14 år, så han et trylleshow på TV. Så fant han ut at noen ville betale for galskapen

Han ble så fascinert at han leide en bok om trylling på biblioteket i Sandnes. Siden har det bare vært trylling som gjelder for ganddalbuen. Nå er han tilbake på scenen med nytt trylleshow!

Publisert:
Kevin Lunde er tilbake med nytt trylleshow!

Kevin Lunde synes det er gøy å være tilbake med nytt show på Gaffel og Karaffel. Det er tre år siden siste soloforestilling, og nå skal det bli godt å stå på scenen igjen, forteller han.

– Det er alltid en glede. Jeg digger dette, forteller han.

Han liker seg godt i Feststalen på Gaffel og Karaffel, men denne gangen har de bestemt seg for å ha scenen på gulvet - mye, mye nærmere publikum. Lunde liker å være tett på publikum.

– Så kan jeg kjenne svettelukten deres, sier han og ler.

Følg Byas.no på Instagram!

– Nærmere publikum

Han tror at det er flere som kommer til å sette pris på at han er litt nærmere publikummet. Om en tryllekunstner står på en scene, vet man aldri hva han har gjemt i kulissene, og dersom man ser en tryllekunstner på TV, kan jo mye være filmtriks.

Den nye forestillingen hans heter «Alenetid», og han tror at forestillingen hans kommer til å være litt mer seriøs enn de to foregående - «Kaniner ingen adgang» og «Kaniner fortsatt ingen adgang».

Begynte som 14-åring

Lunde har drevet siden han som fjortenåring oppdaget et trylleshow på TV. Der så han en tryllekunstner gjøre et korttriks, og ble helt fascinert. Kort tid senere, fant han veien til biblioteket i Sandnes, hvor han fant en bok om trylling.

LES OGSÅ: Ingen helgeplaner? Her er 12 ting du kan gjøre i helga

Da ble han bitt av basillen, og brukte mye tid på rommet for å lære seg triks. Både mynter, sigaretter og kort gikk med i forsøkene, og han ble helt oppslukt, forteller han.

Så oppdaget han at noen ville «betale for galskapen», og de siste ti årene har han levd av å være tryllekunstner.

Kevin Lunde har tidligere satt opp to forestillinger, og noen kjenner ham kanskje igjen fra NRK-serien Rundlurt.

– Magiker høres pompøst ut

Akkurat hvilken yrkestittel han bruker, avhenger av hvor i landet han er. Både magiker og tryllekunstner kan nemlig brukes.

– Magiker høres så pompøst ut i denne siden av landet, mens tryllekunstner høres rart ut på Østlandet, forteller han.

At han elsker det han driver med, er det ingen tvil om, og han har lovet seg selv å gi seg den dagen jobben føles som et ork. I løpet av ti år som profesjonell tryllekunstner, har han bare avlyst en forestilling, da på grunn av sykdom.

Kevin Lunde i dialog med regissør Ørjan Burøe (t.h.), som enda ikke skjønner bæret av triksene, til tross for at han har sett dem maaange ganger.

Vil bli i Rogaland

Selv om at det finnes flere tryllekunstnere i Rogaland, er han den eneste som driver med trylling på fulltid. Det gir et ganske begrensa miljø, med andre ord.

LES OGSÅ:

Om det er noe han savner i jobben sin, så er det det daglig kontakt med kolleger.

– Og vinlotteri på fredagene.

Han vil likevel bli på Hommersåk, hvor han nå bor.

– Skjønner fortsatt ingenting

Ørjan Burøe er regissør for «Alenetid», og forteller at han er strukturert og proff å jobbe med. En ting har han allikevel ikke funnet ut av.

– Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan han gjør de triksene sine. Jeg trodde jeg skulle komme ut av dette som «nå vet jeg alt». Jeg skjønner kanskje to, sier han og ler.

Lunde gleder seg til forestillingene, selv om at han også har litt sommerfugler i magen.

– Men det er positiv nervøsitet. Det gjør meg skjerpa.

Publisert:

Dette kan du gjøre i helga!

Klar? Her kommer lista over kjekke ting som skjer i helga. 💥

Oppdatert: