Aktuelt

Fra sammenbrudd til gjennombrudd – jeg er i gang

Før har jeg konsekvent tolket følelsene av muskelsvikt, kvalme og hjerteinfarkt under trening som et tydelig signal om å slenge inn håndkleet. Denne uken var ikke det noe alternativ.

Oppdatert:
  • Mirjam Storm

Jeg har overlevd første uke av mitt nye liv. Foto: Mirjam Storm

Mandag morgen på Crossfit 46. Det skulle være en kortvarig lidelse, en femten minutters seanse, hvor min mentor, Miriam, skulle kartlegge min fysiske form. Hvor sterk var jeg? Hadde jeg muskler i det hele tatt? Var det håp?

- LES OGSÅ: Nedkjørt, utkjørt og totalt skakkjørt – jeg må reddes

Femten minutter, fire øvelser. Først én repetisjon per øvelse, så to, så tre og så videre. ”Goblet squats”, ”L-sits”, ”Burpees” og ”Ring row”; terping på teknikk, her måtte det gjøres riktig.

I løpet av dette kvarteret, utspilte det seg et scenario du nok gjerne skulle likt å se. Men til tross for underholdningsverdien det helt klart ville hatt, var det heldigvis verken tilskuere eller noe kamera som fikk med seg denne korte, men for meg så uendelig lange seansen.

Burpees. Foto: Mirjam Storm Burpees. Foto: Mirjam Storm

Jeg har aldri, ALDRI gått så langt ut av min egen kropp! Det var omtrent slik at jeg på et tidspunkt døde, svevde ut av kroppen og ble tilskuer til min egen desperate kamp på slagmarken.

Hele mitt mentale følelsesregister, med tilhørende ansiktsutrykk, spontane lyder og replikker var representert. Jeg gråt, jeg lo, jeg hatet, jeg elsket. Men da jeg ville gi opp og erklærte mitt fall, var Miriam der, og sammen snudde vi situasjonen. Jeg fullførte til klokka ringte.

Oppstandelsen 4-01

Jeg leter etter et sterkere ord for «støl» eller «lemster» for å forklare smertene som kom etter første trening.

- LES OGSÅ: Nedkjørt, utkjørt og totalt skakkjørt – jeg må reddes

- LES OGSÅ: Vil starte ny pub til pub-tradisjon i Kristiansand

- LES OGSÅ: Disse restaurantene må stenge etter sommeren

For de som så meg i bevegelse disse dagene må ha trodd jeg led av MS, CP eller en annen langt mer alvorlig sykdom, men jeg var rett og slett bare sinnsykt støl. Å snu seg i senga, sette seg på do eller gå i trapper, ble som mange små og smertefulle treningsøvelser i løpet av hverdagen.

Trappetroll

Likevel var det ikke mer et to dager til jeg skulle få gjøre masse av nettopp det; gå i trapper. Miriam skulle ha gruppetrening i trappene ved Rossevann ytterst i Vågsbygd, og med sine imponerende 249 trinn, visste jeg at denne trappen ville by på blodslit.

Stairway to heaven? Ikke akkurat, men nesten. 249 trinn. Dessuten må man ned også. Foto: Mirjam Storm Trappa ved Rossevann har 249 trappetrinn og er sinnsykt bratt! De tøffe jentene i Crossfit-gruppa både imponerte og motiverte. Foto: Mirjam Storm

På avstand lignet trappen mer på en stige som sto loddrett til himmels, og med tanken på vanskelighetene jeg allerede hadde med å gå bortover på flat mark, kunne jeg først ikke forestille meg å komme halvveis opp. Men igjen utfordret jeg meg selv, og nærmest klatret, opp den evige trappen, – to ganger!

Magien ligger utenfor komfortsonen

Om Miriam bare skulle vurdert formen min på generelt grunnlag, eller som en kynisk dommer på audition, ville hun kanskje beskrevet den som ubrukelig. Men jeg var jo ikke på audition, og jeg trener ikke mot OL, og til tross for min åpenbare mangel på atletiske, ga hun meg bekreftelse på at jeg likevel hadde mestret.

At jeg brøt denne barrieren av smerte og flukttanker, overstyrte kroppen og faktisk gjennomførte løpet, skapte en berusende følelse av mestring. Jeg hadde trosset meg selv, forlatt komfortsonen og hentet energi fra en plass jeg ikke trodde fantes.

Som Erik Bertrand Larssen sier i sin bok «Bli best med mental trening«, er følelsen av å mestre en av de viktigste faktorene for vår lykke. Jeg har fått kjenne på akkurat det denne uka.

Det var vondt, det var jævlig, men jeg klarte det. Og den følelsen gjør at alt er verdt det.

Besøk min blogg www.stormvarselkrs.wordpress.com

På fredag trente jeg på Sømstranda, og hoppet i havet for første gang i år. På fredag trente jeg på Sømstranda, og hoppet i havet for første gang i år.

Publisert:
Oppdatert:

Nedkjørt, utkjørt og totalt skakkjørt – jeg må reddes

I dag er første dagen i mitt nye liv, min oppstandelse fra de døde. Litt sånn som Jesus, men uten annen magi enn streng disiplin og hardt arbeid.

Oppdatert: