Dobbel nedtur for fotball-arrangør: Først gikk EM i vasken og nå skrinlegges plan B

Stand up, konserter og fotball-visninger skulle erstatte EM-festen. Nå blir det ingenting av dette heller.

Publisert:
Fotballfeber skapte fotballfeber utenfor Konserthuset for to år siden. I år går imidlertid plan A og B i vasken for arrangøren.

Opprinnelig skulle fotball-EM blitt sparket i gang den 12. juni. Koronautbruddet har derimot satt en stopper for mesterskapet, som er utsatt til neste år.

Utsettelsen stakk også kjepper i hjulene for Fotballfeber AS, som ønsket å vise EM-kampene på storskjerm utenfor Oljemuseet.

Fotballfeber ville derfor tilby publikum et nytt underholdningstilbud som fikk navnet Sommer i Norge.

Ville til Bjergstedparken

Byas har fått innsyn i skjenkesøknaden arrangøren har sendt til Stavanger kommune. Her kommer det fram at planen var å flytte utescenen fra Oljemuseet til Bjergstedparken.

I søknaden skriver arrangøren at «Sommer i Norge er sårt tiltrengt kulturtilbud for nordmenn i spesiell tid».

Videre fortsetter arrangøren med å si at den ønsker å tilby «alt fra standup og show til konsert og fotball-visninger».

Det står også at det maksimalt kan være 200 personer inne på området samtidig. Dette av hensyn til smittevernet, noe også regjeringen åpnet for den 12. juni.

Slik så Fotballfeber AS for seg at Sommer i Norge skulle bli i Bjergstedparken. Nå bekrefter daglig leder at det ikke blir noe av arrangementet.

Avlyst

Kommunen mottok søknaden 18. mai og planlagt oppstart var 26. juni. Sommer i Norge skulle holde det gående helt til 15. august.

– Grunnet mange usikkerhetsmomenter måtte vi dessverre skrinlegge planene for denne gang, skriver daglig leder i Fotballfeber AS, Lars Joachim Kvernrød Hagen, i en tekstmelding til Byas.

– Kan du utdype usikkerhetsmomenter?

– Vi har dessverre ingen ytterligere kommentarer til dette, svarer Kvernrød Hagen.

Fotballfeber besøkte Stavanger for første gang i forbindelse med fotball-VM i 2018. I løpet av verdensmesterskapet troppet nærmere  50.000 mennesker opp utenfor Konserthuset for å få med seg kampene.

Publisert:

Gjør comeback: – Stavanger er en eksemplarisk fotballby

Fra 11. juni til 11. juli kan du ta turen til Norsk Oljemuseum for å se fotball-EM på storskjerm. Arrangøren ønsker å skape en etterlengtet stadionfølelse - til tross for koronaregler.

Publisert: