Utelivsguide til Stavanger og Sandnes: Her er områdene du bør vite om

Det er nok av utesteder å velge blant både i Stavanger og Sandnes. Men hvordan vet du hvor du bør gå?

Publisert:
Klar for en kveld på byen? Det finnes flere områder med bra uteliv. Få oversikten her!

Enten du er ny i regionen, eller det er lenge siden du har testet utelivet - her er en oversikt du kan navigere etter.

Vi har tatt for oss de ulike hovedområdene for utelivet, og i mengden av barer og nattklubber plukket ut et par kandidater for kvelden fra hvert område.

Bare husk at det i skrivende stund er koronarestriksjoner som gjør at utelivet stenger tidligere enn normalt og at bordservering er påbudt.

Vågen

Selve hovedarenaen for utesteder i Stavanger. Her ligger barer, puber og nattklubber tett i tett, langs begge sidene av Vågen. Noen har vært der i flere tiår - andre er nye i år. Vi tør å påstå at det langs Vågen er noe for enhver smak.

Strandkaien-siden (altså på venstre side av Vågen) kan blant annet skilte med flere nattklubber som Cementen, NOVA, Stavanger Rock City og Checkpoint Charlie.

NOVA har tatt over de tradisjonsrike lokalene til gamle Taket, mens Stavanger Rock City har erstattet Cocktailfabrikken. På grunn av koronautbruddet har Checkpoint blitt en midlertidig bar i stedet for nattklubb.

Alf & Werner har flere etasjer å boltre seg på, og du kan bevege deg fra en drink i baren på bakkenivå til dansegulv og lounge øverst i bygget. Nattklubben byr også på livemusikk.

Skagenkaia-siden av Vågen har flere populære utesteder å skilte med!

I et av de gamle sjøhusene på Skagenkaien-siden av Vågen finner du den gamle klassikeren Beverly Hills Fun Pub - eller Beverly, som de fleste sier. Enten det er ukedag eller helg, er det alltid folk her, og du er nesten garantert å komme i feststemning.

Her er det riktignok ikke inngang fra sjøsiden, men Champs Sportsbar ligger også i «lysløypa». Går du bare noen meter til kommer du til den nye nattklubben Stavanger Underground (gamle Chevy’s), eller du kan svinge innom Cardinal som har et enormt utvalg av øl.

Heidi’s Bier Bar lover afterskistemning året rundt. Under normale forhold er det plass til hele 750 gjester, men nå er det naturlig nok færre som kan ta seg en oktoberfest i de gamle Hall Toll-lokalene.

Fargegata

Strengt tatt heter den vel Øvre Holmegate, men etter at husene ble malt i all verdens farger for fjorten år siden, har gata (naturlig nok) gått under navnet Fargegata.

Gågata er populær blant de fleste, og her er det fint å ta seg en drink både tidlig og sent på kvelden. De fleste utestedene har også åpent på dagtid, men etter hvert tar ølsalget gradvis over for cappuccino og bakverk.

Fargegata er et populært sted på kveldstid!

Bøker og Børst er den eldste baren i gata, og er et sted hvor man kan snakket med venner uten at det er for høy musikk. Lørdag er «partykveld» med dansegulv og vinyl-DJ eller konsert.

Liker du pølser, kan Cirkus være stedet å gå, særlig hvis du også vil ha et stort utvalg i øl. Det store lokalet har plass til mange, og som ellers i Fargegata, kan man sitte ute også.

Tanken bak Hanekam rett over gata, var å ta Fargegata inn mellom fire vegger. Baren prøver å spre en positiv vibe, og lokalet er innredet i ulike temaer - fra surfing til rock n’ roll.

Stavanger Øst

Også utenfor sentrumskjernen i Stavanger har det de siste årene dukket opp utesteder man kan hygge seg på. Følger du Pedersgata fra byen, ender du til slutt opp i et av byens hippeste områder.

Først ute med å åpne dørene i denne delen av byen var Øst. Håndverksbrygg er spesialiteten, og du kan også bestille mat fra Fortou hit. De gamle murveggene kan huse 120 gjester, og det er plass til like mange ute - hvor man har utsikt til sjøen.

På Tako Fortau har de spesialisert seg på drinker.

Tako serverer (som du kanskje gjettet) meksikansk mat, men har også bar som har spesialisert seg på drinker. Eierne har ønsket å skape et hyggelig og koselig sted, som samtidig er industrielt og røft.

I fjor sommer åpnet Gimlet. Gutta bak Pjolter og Punsj i sentrum har startet opp en ny bar i Ryfylkegata. Her kan du spille brettspill, nyte en øl eller ta deg en drink.

Sandnes

Bor du ikke i byen, kan du jo ta toget i et kvarter fra Stavanger for å oppleve noe nytt på utelivsfronten? Noen mener det er ganske senka skuldre i Sandnes, og at det er en laid back holdning.

Melkebaren er stedet å gå for ølhunder i Sandnes!

Melkebaren har beskrevet seg selv som en ølbar for folk flest, og kan skryte av mer enn 30 tappelinjer og over 300 sorter øl. Baren ønsker å være et sted med sjel.

Cocktailbaren Petite henvender seg hovedsaklig til kvinner, men også menn får lov å komme inn. Utestedet har blant annet faste kvelder med stand-up, og vil du starte tidlig, kan du gjøre det med boblelunsj her.

En bar med 18-årsgrense er Pontus, som byr på fotball på storskjerm, shuffleboard og spill, i tillegg til dj og musikk. Volumet går opp etter kl. 22, og utestedet satser på billig pils.

Rockebaren Tribute har konserter opptil et par ganger i uken, og med plass til 180 publikummere, kommer man tett på artisten. Mandag til torsdag er det studenttilbud, og her kan du også spille biljard.

Publisert:

Disse er nominert til #byasbeste utested!

Dere har nominert deres favoritt-utested, og vi har plukket ut de mest populære. Nå kan du stemme frem vinneren!

Oppdatert: