Flere trodde på falsk politilogg fra Gladmaten

Bæsj på politibilen, slag i ansiktet med 28 kilo kveite og måkedrap. «Travelt for politiet på Gladmaten», skrev komiker Rune Bjerga. Og folk slukte det.

Oppdatert:
I fjor gjorde Aftenbladet en stor reportasje av den moralske gråsonen på kveldstid på Gladmaten. Nå har Bjerga tatt virkeligheten til det ekstreme.

– Dette er jo helt gale Mattias! Hvordan er verden blitt! All ære til politiet som står oppi denne galskapen dag ut og dag inn!! Respekt!, lyder en av flere kommentarer i innlegget til komiker Rune Bjerga.

– Jøye meg.. Norge på sitt beste, konstaterer en annen.

– Ka slags folk e det me leve med, følger en forbauset fyr opp.

Kommentarfeltet koker hos Rune Bjerga. I går kveld la han ut en fabrikkert politilogg, signert Stavanger Aftenblad. For han, og Aftenbladet, var det åpenbart tull.

Nå spres innlegget over hele Norge.

Arkivbilde av Kystvaktskipet Svalbard, skipet Bjerga påstår ble krasjet i Vågen og videre inn i lokalene på Fisketorget.

– Helt fascinerende

– Dette seiler jo over hele Norge nå. Jeg som trodde jeg drog noe sinnssykt på, det er helt fascinerende at så mange tror dette er sant, forteller Rune Bjerga.

Politiet og Aftenbladet har sett mye fyll, slåssing og stjeling før, men ikke på dette nivået.

I går natt meldte komiker Rune Bjerga at politiet hadde en travel natt på Gladmaten. En brannbil ble stjålet, en 89 år gammel prostituert forsøkt betalt med monopolpenger og måkedrap på Torget. Det var visst ikke så usannsynlig som Bjerga først trodde.

– Det er klart at det går nok ned mer bløtt enn fast føde på matfestivalen. Men ikke til dette punktet. Når man melde om plukkfisk som har omkommet og bæsj på taket av politibil, da burde det kanskje lyse noen varsellamper, forteller Bjerga.

Det viser seg nemlig at flere sliter med å skille mellom humor og virkelighet. Kanskje et symptom på hvor distansert fra virkeligheten vi egentlig er, når vi sveiper fra den ene moralske undergangen til neste. Gladmaten er intet unntak. Politiet kunne på festivalens første dag rapportere om rolige forhold. Foreløpig.

– Foreløpig har det ikke vært så mange utfordringer, folk har oppført seg veldig fint. Vi støter på vanlig utfordringer, med tanke på alkoholinntak, opplyser politiet til Stavanger Aftenblad.

Rune Bjerga har lurt flere tusen med sin fabrikkerte politilogg om Gladmaten.

Gladmaten er vanligvis høysesong for uvanlige hendelser fra politihverdagen, hyppig oppdatert på Twitter.

På fjorårets festival fulgte Aftenbladet politiet i all fyll og fanteri på matfestivalen. Se bildene og les under:

«Woop woop, that's the sound of da police»

I skrivende stund har innlegget til Bjerga over 1300 likerklikk og over 600 kommentarer.

Innlegget kan du lese i sin helhet under

Publisert:
Oppdatert:

2019 oppsummert: Disse sakene ble mest lest i juli

En falsk politilogg fra Gladmaten var den mest leste saken på Byas denne måneden.

Publisert: