Aktuelt

Liva og Leo fra Stavanger er med i «Soft Punch»: – Vi fantaserer om å spille på Roskilde

Både Stavanger, Haugesund, Lillehammer, Gøteborg og Drangedal er representert når bandet står på scenen.

Publisert:
 • Ulrikke Valvik Mitchell
GRUPPA: Sondre Gautefald (f.v.), Liva Austad Sværen, Leo Dommersnes Sundström, Amund Kleppa og Dorothea Økland (foran) er «Soft Punch».

Soft Punch består av Liva Austad Sværen (22) fra Stavanger på bass, Dorothea Økland (22) fra Haugesund på vokal, Amund Andreas Kleppan (21) fra Lillehammer på trommer, Sondre Gautefald (22) fra Drangedal på gitar og Leo Dommersnes Sundström fra Gøteborg og Stavanger på keyboard.

Fem mennesker fra ganske forskjellige steder samlet i ett band. Hvordan gikk det til?

– Soft Punch har utspring fra jazzlinja på Sund folkehøyskole og jazzkonservatoriet i Stavanger, begynner Liva Austad Sværen.

– Etter et år med jazz på Sund folkehøyskole, skulle både jeg og Dorothea flytte til Stavanger. Vi bestemte oss for å ta en ny sjangervending og starte et popband.

Følg Byas.no på Facebook!

 • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Fra «Like Snow» til «Soft Punch»

Med seg på laget fikk de musikere fra jazzkonservatoriet i Stavanger, hvor Økland studerte, og fremdeles studerer, utøvende vokal. Bandet tok først navnet «Like Snow», og spilte sammen fra høsten 2015 til nyttår 2016.

– I løpet av denne tiden spilte vi konserter i Stavanger, var på turné sommeren 2016, varmet opp for Broen og Dråpe på Tou Scene og ble anbefalt av Urørt med låten «So Don’t You Go», sier Sværen.

Ved nyttårstider 2016 fikk bandet et nytt medlem, Leo Dommersnes Sundström. Leo gikk på Sund folkehøyskole sammen med Liva og Dorothea.

– Hans musikalske bidrag, kombinert med lysten på forandring, gjorde at vi bestemte oss for å starte med blanke ark, nytt navn og nytt musikalsk uttrykk. Slik ble Like Snow til Soft Punch.

– Hvorfor «Soft Punch»?

– Da Leo ble med, ble det lenge og nøye diskutert hva vi skulle hete. Vi var innom mange forskjellige forslag, da det var utrolig vanskelig å finne et bandnavn som alle følte de kunne stå inne for. Det ble Soft Punch både fordi vi synes det klinger godt, men også fordi det er litt selvmotsigende og gøy. Men helt ærlig – til slutt måtte vi bare finne et navn, og så ble det Soft Punch.

Selv om de ikke kaller seg «Like Snow» lenger, er det en blitt del av imaget deres at alle i bandet kler seg i helhvitt, fra topp til tå.

– Vi valgte å kle oss matchende i hvitt fordi vi ville skape et konseptuelt uttrykk, med utgangspunkt i det rene. Videre samarbeidet vi med fotograf Malene Kristopine Økland, som laget en film som ble spilt på oss under konsertene. Dermed ble vi farget av filmens mønstre og farger, sier Liva.

– Vi synes det er utrolig kult når konserter ikke kun handler om musikk, men også er en helhetlig opptreden med tydelige estetiske og visuelle virkemidler.

HELHVITT: Alle i bandet stiller i hvitt fra topp til tå når de skal spille konsert.

Møtes sjelden

Sjangeren er groovy indiepop med inspirasjon fra gamle synther og lekende gitarriff. Med tydelige tråder trukket til jazz. Det er kanskje ikke så rart - tre av dem studerer nettopp jazz.

Dorothea skal begynne på siste år av en bachelor i utøvende jazzvokal i Stavanger. Amund begynner snart på jazzkonservatoriet i Berlin, og Leo på jazzkonservatoriet i Malmö. Sondre studerer musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO), og Liva studerer til å bli jordmor i København.

Til høsten kommer de altså til å bo i henholdsvis Stavanger, Oslo, Malmö, Berlin og København.

– Hvor ofte får dere til å møtes?

– Vi møtes for konserter og studio 2-4 ganger årlig. Det er ikke så ofte vi er samlet, men alle jobber med låter, musikkarrangementer, booking og søknader om midler hver for seg. Sånn sett går det mye tid til prosjektet selv om vi ikke møtes fysisk, sier Liva.

– Skype-møter fungerer godt for oss!

Var nettopp på turné

Sist de var samlet var nå helt nylig, under en mini-turné i Norge. De startet i Haugesund onsdag 12. juli, og avsluttet i Oslo fire dager senere.

I Stavanger var de innom Hanekam i Fargegata, hvor også undertegnede var tilstede i en helt fullsatt bar. Fanbasen er med andre ord allerede på plass.

– Det var utrolig gøy å være på turné! Fantastisk å spille så mange konserter etter hverandre på ulike venues, men også ikke minst å ha muligheten til å reise sammen og bli bedre kjent innad i bandet. Man får så mye tid sammen, og det sosiale båndet i gruppen forsterkes virkelig. Men det er selvfølgelig også utfordrende når man bruker så mye tid med noen man vanligvis ikke er med 24/7 – men dette lærer man også virkelig mye av, sier Liva.

– Hva var høydepunktet med turneen?

– Høydepunktet var nok da vi spilte i Porsgrunn. Scenen var litt større enn vi er vant til, og så hadde vi utrolig god lyd både på scenen og ut i publikum. Dette gjorde at alle fikk skikkelig «godfølelsen», og da blir det ekstra gøy å spille.

– Vi har store ambisjoner

Nå er det ganske snart tilbake på skolebenken for alle fem, når studiene startet opp igjen om få uker.

De slapp nylig singelen «We Can’t Stay», som ligger på Spotify, og nå er planen å komme seg i studio så fort som mulig.

– Det kribler i fingrene etter turnéen, og vi har utrolig lyst til å spille inn et par låter. Videre skal vi booke spillejobber til neste års festivalsommer.

– Har dere noen mål dere jobber mot – noen spesielle steder dere drømmer om å få spille på?

– På turnéen fantaserte vi om Roskilde. De ville vært en drøm å få spille på større scener med god lyd og et feststemt festivalpublikum, sier hun og legger til:

– Vi har også utrolig lyst til å spille på Mablis. Kanskje vi er noe for dem?

– Hva kan vi forvente oss fra Soft Punch i fremtiden?

– Dere kan forvente flere utgivelser og konserter på flere festivaler neste sommer. Vi har store ambisjoner om å spre musikken vår, og spille på scener i hele landet. Dette er noe vi vil jobbe hardt for å oppnå!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Festivalen går av stabelen i september, men er nesten i pluss allerede

LES MER:

Sola-jenta Anne Marie (20) er nyvalgt leder av Velferdstinget

LES MER:

12 kjekke aktiviteter når det er fint vær ute

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Musikk

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Liva fra Stavanger gikk fra fast jobb som jordmor, til å spille konsert for 80.000
  10 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Lykkeland-stjernen Amund Harboe (21) slipper låt
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  16 ting du kan gjøre i helga
  5 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  12 ting du kan gjøre i helgen
  5 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  Sløtface-trommisen slutter i bandet etter årets festivalsommer
  4 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  Bryan Adams klar for Stavanger: – Jeg trodde faktisk det var over
  4 MÅNEDER SIDEN