Ny isbar åpner dørene i Stavanger sentrum

Har fått navnet SiddIS, naturligvis.

Publisert:
Fra brudesalong til gelateria. Torsdag denne uka er det åpningsdag i Kongsgata.

En egen isbar er en drøm eier og daglig leder Stephane Cortadellas har hatt lenge.

Cortadellas har hatt lyst til å returnere til matbransjen, det var nemlig der han hadde sin første jobb. Is har han derimot ikke drevet med tidligere, det har gått mer i pizza.

Og at det er forskjell på pizza og is, er det ingen tvil om. I halvannet år har han smakt og forsket seg frem til smakene på iskremen - til venners og families fornøyelse.

– Man må finjustere hele tiden, sier han og smiler.

Nå ligger 12 smaker klar i isdisken, og flere skal det bli.

– Jeg håper å ha ti faste og to jeg bytter ut en gang i måneden omtrent, forteller han.

Isbaren skal etter planen åpne torsdag denne uka.

Følg Byas.no på Facebook!

Cortadellas har kalt opp sjokoladeisen etter faren til huseier - han blir nemlig kalt «pøllen» og er veldig glad i sjokoladeis.

Iskremen har en gelato-base, og ifølge Cortadellas er det forskjell på gelato og amerikansk is. Gelato består av mindre fløte og mer melk, for eksempel. Han serverer i tillegg sorbet, som er hans personlige favoritt.

For ett år siden åpnet Moogoo Isbar i Kirkegata, og Renaa har også begynt å satse på iskrem. Cortadellas tror at det er nok kunder til alle.

– Vi driver alle med så forskjellige ting, så det skal nok gå fint.

Den ferske isbaren har flyttet inn i Kongsgata 34, i lokalene hvor en brudesalong holdt til tidligere. Salongen flyttet til Østervåg i mars 2017.

Bygget vant kommunens vernepris for få uker siden, og Cortadellas har brukt et sted mellom 1 og 1,5 millioner kroner på å få isbaren i stand.

Navnet ga nesten seg selv.

– SiddIS, sier han og smiler.

Publisert:

Disse is-smakene går det mest av

Vi sjekket med isbarene i Stavanger om hva som er folkets favoritt-kuleis!

Publisert: