Ny isbar åpner dørene i Stavanger sentrum
Har fått navnet SiddIS, naturligvis.
En egen isbar er en drøm eier og daglig leder Stephane Cortadellas har hatt lenge.
Cortadellas har hatt lyst til å returnere til matbransjen, det var nemlig der han hadde sin første jobb. Is har han derimot ikke drevet med tidligere, det har gått mer i pizza.
Og at det er forskjell på pizza og is, er det ingen tvil om. I halvannet år har han smakt og forsket seg frem til smakene på iskremen - til venners og families fornøyelse.
– Man må finjustere hele tiden, sier han og smiler.
Nå ligger 12 smaker klar i isdisken, og flere skal det bli.
– Jeg håper å ha ti faste og to jeg bytter ut en gang i måneden omtrent, forteller han.
Isbaren skal etter planen åpne torsdag denne uka.
Iskremen har en gelato-base, og ifølge Cortadellas er det forskjell på gelato og amerikansk is. Gelato består av mindre fløte og mer melk, for eksempel. Han serverer i tillegg sorbet, som er hans personlige favoritt.
For ett år siden åpnet Moogoo Isbar i Kirkegata, og Renaa har også begynt å satse på iskrem. Cortadellas tror at det er nok kunder til alle.
– Vi driver alle med så forskjellige ting, så det skal nok gå fint.
Den ferske isbaren har flyttet inn i Kongsgata 34, i lokalene hvor en brudesalong holdt til tidligere. Salongen flyttet til Østervåg i mars 2017.
Bygget vant kommunens vernepris for få uker siden, og Cortadellas har brukt et sted mellom 1 og 1,5 millioner kroner på å få isbaren i stand.
Navnet ga nesten seg selv.
– SiddIS, sier han og smiler.
Disse is-smakene går det mest av
Vi sjekket med isbarene i Stavanger om hva som er folkets favoritt-kuleis!
Relaterte artikler
- KULTURÅpner i Pedersgata neste helg: – Dette ble nesten litt for stort!2 ÅR SIDEN
- AKTUELTDropsen-eier satser på nye søtsaker på Kvadrat3 ÅR SIDEN
- AKTUELTÅpnet byens eneste gelato- og kaffebar5 ÅR SIDEN
- AKTUELTNå har butikker og spisesteder kuttet ut plasten, men kundene liker ikke alternativene2 ÅR SIDEN
- AKTUELTStenger tacosjappe i Stavanger: – Avslutninger er alltid smertefulle3 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELTNytt bakeri-konsept åpner snart dørene2 ÅR SIDEN