Snart legger kjeden ned den siste juskafeen på Sørlandet

I februar stengte Joe & The Juice dørene på Sørlandssenteret. 14. april stenger også filialen på Sandens. Med andre ord er det over og ut for juskjeden i sør.

Oppdatert:
Joe & The Juice legger ned deres siste filial i Kristiansand, avdeling Sandens.

– Joe & The Juice satser mange forskjellige steder i verden, og de som ikke klarer seg økonomisk og ikke får til å vokse, må dessverre legges ned, forteller daglig leder på Joe & The Juice på Sandens, Ole Morten Eidsnes, på telefon til KRSby.

14. april stenger Joe & The Juice filialen på Sandens kjøpesenter. Det vil si at eventyret for juskjeden på Sørlandet er over.

På verdensbasis har den danske kjeden per dags dato 287 filialer.

Tøffe tider

Joe & The Juice avdeling Sandens stenger dørene for godt søndag 14. april.

De siste årene har justilbudet i Kristiansand vokst, med eksempelvis den nye Will.i.juice-filialen på Tangen, Spiregårdens egen Spiren Kafé i Dronningens Gate, og nyåpnede Panda Panda på Nedre Torv, som også har jus som en sentral del av menyen.

Men Eidsnes mener at det ikke er jus-konkurransen i Kvadraturen som er årsaken til at Joe & The Juice på Sandens legges ned.

– Hvis man ser på statistikk så har de fleste kjøpesentre gått nedover i Norge. Så jeg tror ikke det er konkurransen fra andre jussteder som har så mye effekt, mener Eidsnes.

Skal fokusere på Oslo og Bergen

KRSby har også vært i kontakt med operations manager for Joe & The Juice i Norge, Alex Marcus Lohse, som hadde følgende kommentar til saken:

– Butikkene som har stengt er på bakgrunn av at perioden i leiekontrakten har nådd slutten. Vi vil fortsette å følge vår forretningsstrategi og fokusere på Oslo og Bergen som hovedmarked, med særlig fokus på urbane områder, skriver Lohse i en mail.

– Ikke merket spesiell konkurranse

Will.i.juice-gründer Wilhelm Nerland.

Will.i.juice-gründer Wilhelm Nerland tror ikke nedleggelsen av Joe & The Juice i Kristiansand vil ha noe innvirkning på sine egne jussteder, som har avdelinger i Kirkegata og ved Bystranda.

– Vi har nok ikke merket spesielt konkurranse fra Joe & The Juice, verken positivt eller negativt. Det er ikke så mange konsepter og steder som ligner på det vi gjør, men det er absolutt plass til flere steder som gjør folk mer oppmerksomme på mat og ernæring.

– Joe & The Juice legger ned filialer, men dere åpnet en ny på Bystranda i fjor. Hvordan har det gått?

– Filialen på Tangen kan man fortsatt kalle et oppstartsprosjekt, men vi ser allerede at den tar seg opp. Det har vært en tøff vinter, men nå kommer det forhåpentligvis en lang og god sommer, sier Nerland.

KRSby har ikke lykkes i å få en kommentar fra senterleder på Sandens, Christina Omland, om hvilken butikk eller sted som eventuelt skal overta lokalet etter Joe & The Juice.

Publisert:
Oppdatert:

Her åpner et nytt konsept i det gamle Joe & The Juice-lokalet på Sandens

Lokalet på Sandens har stått tomt siden Joe & The Juice kastet inn håndkleet i midten av april. Men i midten av juni flytter konseptet San Sebastian – Pintxos & Cocktails inn.

Publisert: