Thairestaurant i Stavanger har gått konkurs

Thai Nong Khai i Smedgata 7 stenger dørene for godt bekrefter styreleder.

Publisert:
Styreleder forteller at sommerens finvær har ført til omsetningssvikt for Thai Nong Khai i Smedgata.

Thairestauranten har holdt til i Stavanger siden 2015, men har nå bestemt seg for å legge ned driften.

– Tre måneder med finvær gjorde at omsetningen falt drastisk. Vi har slitt litt fra før og prøvde å holde skuta gående, men i tørken forsvant alle inntektene, sier styreleder i Thai Nong Khai AS, Arnfinn Pedersen til Byas.

Milliongjeld

Ifølge Pedersen falt inntektene fra rundt 600.000 til 200.000 i måneden. Da så han ingen utvei enn å be tingretten om å slå selskapet konkurs.

Ifølge regnskapsnettstedet Proff.no hadde Thai Nong Khai en omsetning på 4,25 millioner kroner i 2016. Dette ga et resultat på 96.000 kroner før skatt. 2017-regnskapet står ikke oppført.

LES OGSÅ:

Ifølge kjennelsen fra Stavanger tingrett har selskapet en gjeld på 1,3 millioner kroner. Boet anslås til å ha en verdi på 100.000 til 200.000 kroner. 11 ansatte jobbet i bedriften.

Kan bli ny restaurant

Nå jobbes det med å få nye eiere til å overta driften av restauranten, eller finne noen som ønsker å kjøpe verdiene i boet.

– Vi kommer ikke til å åpne restauranten igjen, men det ligger i kortene at det gjerne er noen andre som har lyst til å starte opp noe i lokalene. Det kan jeg ikke si så mye om foreløpig, sier Pedersen.

Det bekrefter også bostyrer Trond Geitung-Larsen i advokatfirmaet Hammervoll Pind.

– Jeg har ikke fått noen konkrete tilbud, men det kan være noen som er interessert i lokalet. Det vil være naturlig at de som overtar vil drive restaurant, da det er tilrettelagt for dette, sier Geitung-Larsen.

Aftenbladets restaurantkritiker besøkte Thai Nong Khai i november 2015, kort tid etter åpning. Da fikk restauranten terningkast fire og skryt for å ikke ha fornorsket thaimaten.

Publisert:

Geddon på Kvadrat er konkurs

Legger ned etter 19 års drift.

Oppdatert: