Dette kan du gjøre i helgen

At det er meldt regn i helgen trenger ikke å bety at du må sitte hjemme å sture. Her er ni ting du kan gjøre, de fleste uten å bli helt klissvåt.

Publisert:
Her synger Mads Hansen «Sommerkroppen» på Utopia 2018. På lørdag kan du få med deg 1. årsfeiringen av sange som ble fjoråret sommerhit.

Denne guiden gjelder fra torsdag 9. mai til søndag 12 mai. ​

MAI:JAZZ

Hva: Jazzfestival

Hvor: Stavanger

Når: Mandag 6. mai - søndag 12. mai

For 31. gang arrangeres denne kulturbegivenheten på flere scener i Stavanger-regionen. Festivalen er allerede i gang, men det er fortsatt flere konserter og arrangementer verdt å få med seg gjennom helgen. Hva med for eksempel Linda Eides Grand Prix Jazz, Fieh eller kanskje Angélique Kidjo?

«Fra rus og Rolex til pøbel på flyvende teppe»

Hva: Forestilling/foredrag

Hvor: Sandnes kulturhus

Når: Torsdag klokken 19.30

Eddie Eidsvåg og Olaf Olsvik skal i hvert sitt foredrag fortelle om sin erfaring med flokken, rus, skolesystemet og inkludering. Olsvik skal dele sin historie om misbruket som gjemte seg bak fasaden. Eidsvåg skal, med humor, fortelle om sin barndom, sitt liv som grunder og om sine møter med alt fra pøbler, kriminelle via statsråder og til slottet.

Alle inntekter går til ettervernsprosjektet «Fremtidshåp».

Den nye baren Uvisst åpner dørene på fredag og inviterer til to-dagers fest.

Uvisst

Hva: Åpningsfest

Hvor: Strandkaien

Når: Fredag fra klokken 18.00 og lørdag fra klokken 12.00

Vennegjengen fra Hinna som startet bar sammen i Oslo, har vendt hjem, og nå åpnes den tropiske baren Uvisst i Stavanger.

På fredag er det førpremiere i baren som er lagt til de gamle lokalene til Timbuktu og Café Barrock. På lørdag er selve lanseringsdagen og premiere på uteservering.

Diablito åpner for første gang i Stavanger på fredag. Det finnes flere utgaver av restauranten på blant annet Mallorca og i Abu Dhabi. Ifølge daglig leder av restauranten i Stavanger, Andreas Koll Svensen er dette den første i Norge.

Diablito

Hva: Åpningsfest

Hvor: Strandkaien

Når: Fredag og lørdag fra klokken 18.00

Det blir nytt liv i de gamle Tango-lokalene ved Vågen. Diablito Food and Music inviterer til todagers åpningsfest. Det loves ekte tapas, mat fra middelhavslandene, gode viner, drinker slik drinker skal være og kul musikk. ID 22+.

Her synger Mads Hansen «Sommerkroppen» på Utopia 2018. På lørdag kan du få med deg 1. årsfeiringen av sange som ble fjoråret sommerhit.

Mads Hansen live @Heidi’s Bier bar

Hva: 1-årsfeiring

Hvor: Heidi’s Bier Bar

Når: Lørdag

Sommerkroppen er 1 år. I mai for ifjor ble et veddemål inngått mellom Mads Hansen og Erik Follestad. Sangen som Hansen måtte lage som følge av tapet, ble sommerens hit. Nå kommer Mads Hansen til Heidi’s Bier bar Stavanger for å hedre sin one-hit-wonder. ID 20+.

Bondens marked i Stavanger

Hva: Marked

Hvor: Torget i Stavanger

Når: Lørdag klokken 10.00–16.00

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Du vil kunne kjøpe både fiskeprodukter, spekemat, ullprodukter og mye mer, fra gårder i området.

PAN var en publikumsuksess i høst, og kommer tilbake på scenen på Rogaland Teater på fredag.

PAN @Rogaland Teater

Hva: Teater

Hvor: Rogaland Teater

Når: Fredag klokken 19.30 og lørdag klokken 18.00

Suksessforestillingen, som i høst fikk terningkast fem av Aftenbladet, kommer tilbake. PAN tar for seg de sterke følelsene kjærlighet og forelskelse og skildrer hvordan disse følelsene kan vekke de mørkeste sidene i mennesket.

Den røde tråden i stykket er en mystisk ond kraft som lurer i det skjulte uten at man får helt grep på hva det er.

Krøger/Wagner

Hva: Konsert

Hvor og når: Loftet, Tou Scene

Når: Søndag klokken 12 på Loftet, Tou Scene. Søndag klokken 18 på Kinokino, Sandnes.

Hvis du liker orkestermusikk vil konsertene med Insimul kanskje være noe for deg. Den nyoppstartede sinfoniettaen vil presentere et program med urfremføring av et verk komponert av den unge, fremadstormende komponisten Anders Krøger. De vil også spille Richard Wagners Siegfried idyll.

De vil spille på Tou Scene midt på dagen og i Sandnes på kvelden.

Crépe-søndag

Hva: Digg frokost/lunsj

Hvor: The ROOM café og bar

Når: Søndag klokken 12.00–16.00

Hva med å starte siste dagen i helgen med himmelske crépes. Topp de hjemmelagde crépene med for eksempel Nutella, banan, bær, krem, karamell eller jordbærsyltetøy.

Publisert:

10 ting du kan gjøre i helga

Ny helg er ikke langt unna!

Publisert: