Max og Max har startet sushi-foodtruck i Stavanger: – Vi har satset alt!
Hørt om nordmannen, som spurte en finne i London, om de skulle starte opp foodtruck i Stavanger?
– Kjekt å se deg igjen! Lakserull?
Max Gouchan (23) gir mannen i den oransje Norsk Folkehjelp-jakka noe å tygge på.
Sushi, fra en bil, midt i fadderlandsbyen på Ullandhaug.
Et nytt gründerprosjekt som begynte i midten av juli, som nå har et kjøkken på fire hjul, tre ansatte på fulltid, to på deltid, og snart et utsalgssted på Madla Amfi.
– Vi har satset alt, sier Gouchan.
Danske smørbrød
Det er han som står bak det nye konseptet Wrap and Roll.
Etter forskjellige gründerprosjekter som gikk så som så, fant Gouchan ut at det var sushi i Stavanger han skulle satse på.
– Hvordan begynte det?
– Jeg drev en kafé i London hvor jeg solgte danske smørbrød. Der traff jeg Max som også drev med dette, sier Gouchan.
- OBS: Det er ikke bare Wrap and Roll som vil etablere seg på Madla. Nå flytter en amerikansk pizzagigant til bydelen.
23-åringen snur seg og nikker mot kokken i bilen. Finske Max Dahlén (29) er midt i matlagingen.
– Men engelskmennene forsto seg ikke på danske smørbrød. Derfor ble jeg inspirert av et konsept i Australia, hvor de selger sushi fra foodtrucker, og tenkte at dette kunne funke i Stavanger, sier 23-åringen.
Kort prosess
Her er altså historien om to menn ved navn Max, en nordmann og en finne, som solgte danske smørbrød i England.
Dette funket ikke særlig bra, så en idé fra Australia fikk dem til Stavanger for å satse på en japansk matrett - servert fra en foodtruck.
Phew! That’s a first!
– Jeg ringte Max for å høre om han var gira på å bli med til Norge og begynne med sushi. To uker etter hadde vi kjøpt bilen, etter totalt fire uker hadde vi solgt vår første rett, sier 23-åringen.
Makkeren har ett år bak seg som sushikokk i København. I tillegg har 29-åringen jobbet som kokk i Kina og USA, utdannelsen har han tatt i Østerrike.
– Jeg tenkte bare «why not?» Hele karrieren har jeg bodd andre steder enn hjemme, sier Dahlén.
Fem foodtrucker
Foodtrucker i Stavanger har kommet og gått. I fjor rullet Den lille Havfyren rundt i byen, i januar kjøpte Tamara Kuklina en grøtbil.
Kommunen har fått med seg utviklingen og innført egne regler som de rullende spisestedene må følge.
I Stavanger er det nå fem registrerte foodtrucker, og flere er på vei.
– Det er fortsatt noen som venter på kjøretøy eller serveringsbevilling. Det er snakk om rundt fem stykker. Likevel er det ikke sikkert vi ser alle i byen. Av erfaring vet vi at noen velger å backe ut før de får tillatelse til å selge mat, sier seksjonssjef i Park og vei i Stavanger kommune, Jostein Tverdal.
På hjul og i kjøpesenter
Gründereventyret til Wrap and Roll er langt fra gratis.
Totalt satser selskapet rundt 700.000 kroner. Bare bilen, som har et innebygd kjøkken godkjent av Mattilsynet, kostet 340.000 kroner.
– Det er det største spontankjøpet jeg har gjort, humrer Gouchan.
I tillegg til å servere mat fra bilen, skal bedriften åpne et serveringssted på Madla Amfi.
Den store drømmen er å bli en veletablert sushikjede med utsalgssteder også i andre byer.
– Vi satser på sushiretter først, men kommer gjerne til å servere salater og supper etter hvert. Det blir litt «fine fast food».
– He he, så fast food trenger ikke bare være kebab og McDonald’s?
– Nei, svarer Max og Max i kor.
MER FRA BYAS:
Harry Pepper beholder lokalet i Øvre Holmegate - starter helt nytt konsept
Åpner dørene til Stavanger Fetevare: – Vi supplerer det mangfoldet som allerede finnes her
Skagen-veteraner åpner nytt spisested i Eiganesveien
Kamil (28) vil leve av å dyrke minigrønnsaker i containere
Det begynte med en foodtruck, men nå utvider sushi-kjeden igjen
Åpner utsalgssted på Kilden lørdag. Nå ser gründerne etter lokaler i andre norske byer.
Relaterte artikler
- AKTUELTMateventyret over for Foodtruck-gründerne: Slått konkurs5 ÅR SIDEN
- AKTUELTNå skal flere få lov til å selge nattmat i Stavanger5 ÅR SIDEN
- AKTUELTFem barer går sammen og arrangerer ny gatematfestival6 ÅR SIDEN
- AKTUELTÅpner ny pizzarestaurant med drahjelp fra Dolly Dimple’s-grunnlegger4 ÅR SIDEN
- AKTUELTHva er #byasbeste takeaway? Her er de nominerte!6 ÅR SIDEN
- AKTUELTDenne nye kafeen satser på drikken «alle» snakker om2 ÅR SIDEN