Aktuelt

Max og Max har startet sushi-foodtruck i Stavanger: – Vi har satset alt!

Hørt om nordmannen, som spurte en finne i London, om de skulle starte opp foodtruck i Stavanger?

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Max Gouchan (t.v.) og Max Dahlén driver Stavangers nyeste foodtruck-tilskudd. Fra bilen serveres det sushi. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Kjekt å se deg igjen! Lakserull?

Max Gouchan (23) gir mannen i den oransje Norsk Folkehjelp-jakka noe å tygge på.

Sushi, fra en bil, midt i fadderlandsbyen på Ullandhaug.

Et nytt gründerprosjekt som begynte i midten av juli, som nå har et kjøkken på fire hjul, tre ansatte på fulltid, to på deltid, og snart et utsalgssted på Madla Amfi.

– Vi har satset alt, sier Gouchan.

Følg Byas.no på Facebook!

  • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Danske smørbrød

Det er han som står bak det nye konseptet Wrap and Roll.

Etter forskjellige gründerprosjekter som gikk så som så, fant Gouchan ut at det var sushi i Stavanger han skulle satse på.

– Hvordan begynte det?

– Jeg drev en kafé i London hvor jeg solgte danske smørbrød. Der traff jeg Max som også drev med dette, sier Gouchan.

23-åringen snur seg og nikker mot kokken i bilen. Finske Max Dahlén (29) er midt i matlagingen.

– Men engelskmennene forsto seg ikke på danske smørbrød. Derfor ble jeg inspirert av et konsept i Australia, hvor de selger sushi fra foodtrucker, og tenkte at dette kunne funke i Stavanger, sier 23-åringen.

Gouchan forteller at bilen kommer til å stå i sentrum, men også i nærheten av festivaler, som her under Fadderfestivalen på Ullandhaug. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Kort prosess

Her er altså historien om to menn ved navn Max, en nordmann og en finne, som solgte danske smørbrød i England.

Dette funket ikke særlig bra, så en idé fra Australia fikk dem til Stavanger for å satse på en japansk matrett - servert fra en foodtruck.

Phew! That’s a first!

– Jeg ringte Max for å høre om han var gira på å bli med til Norge og begynne med sushi. To uker etter hadde vi kjøpt bilen, etter totalt fire uker hadde vi solgt vår første rett, sier 23-åringen.

Makkeren har ett år bak seg som sushikokk i København. I tillegg har 29-åringen jobbet som kokk i Kina og USA, utdannelsen har han tatt i Østerrike.

– Jeg tenkte bare «why not?» Hele karrieren har jeg bodd andre steder enn hjemme, sier Dahlén.

Fem foodtrucker

Foodtrucker i Stavanger har kommet og gått. I fjor rullet Den lille Havfyren rundt i byen, i januar kjøpte Tamara Kuklina en grøtbil.

Kommunen har fått med seg utviklingen og innført egne regler som de rullende spisestedene må følge.

I Stavanger er det nå fem registrerte foodtrucker, og flere er på vei.

– Det er fortsatt noen som venter på kjøretøy eller serveringsbevilling. Det er snakk om rundt fem stykker. Likevel er det ikke sikkert vi ser alle i byen. Av erfaring vet vi at noen velger å backe ut før de får tillatelse til å selge mat, sier seksjonssjef i Park og vei i Stavanger kommune, Jostein Tverdal.

Ifølge Gouchan, solgte Wrap and Roll mat og drikke for 20.000 kroner på Fadderfestivalens første dag. Her er det Eivind Ask og Tina Dinesen som får hver sin rull. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

På hjul og i kjøpesenter

Gründereventyret til Wrap and Roll er langt fra gratis.

Totalt satser selskapet rundt 700.000 kroner. Bare bilen, som har et innebygd kjøkken godkjent av Mattilsynet, kostet 340.000 kroner.

– Det er det største spontankjøpet jeg har gjort, humrer Gouchan.

I tillegg til å servere mat fra bilen, skal bedriften åpne et serveringssted på Madla Amfi.

Den store drømmen er å bli en veletablert sushikjede med utsalgssteder også i andre byer.

– Vi satser på sushiretter først, men kommer gjerne til å servere salater og supper etter hvert. Det blir litt «fine fast food».

– He he, så fast food trenger ikke bare være kebab og McDonald’s?

– Nei, svarer Max og Max i kor.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Harry Pepper beholder lokalet i Øvre Holmegate - starter helt nytt konsept

LES MER:

Åpner dørene til Stavanger Fetevare: – Vi supplerer det mangfoldet som allerede finnes her

LES MER:

Skagen-veteraner åpner nytt spisested i Eiganesveien

LES MER:

Kamil (28) vil leve av å dyrke minigrønnsaker i containere

Publisert:
Oppdatert:
  1. Restaurant
  2. Stavanger
  3. Festival

Det begynte med en foodtruck, men nå utvider sushi-kjeden igjen

Åpner utsalgssted på Kilden lørdag. Nå ser gründerne etter lokaler i andre norske byer.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Mateventyret over for Foodtruck-gründerne: Slått konkurs
    2 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Hva er #byasbeste takeaway? Her er de nominerte!
    3 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
    9 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT
    Har du lyst til å være Utopia-daten til Marius (21)?
    3 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Dette må du få med deg i fadderuka
    3 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Se bildene fra fargekrigen under Fadderfestivalen
    3 ÅR SIDEN