Aktuelt

Anmeldelse av Thai Nong Khai: Autentisk smak av Thailand

Altfor mange asiatiske restauranter tilbyr oss fornorsket mat. Thai Nong Khai i Smedgata er et hederlig unntak.

Publisert:
  • Kine Hult
GLORETE: Lokalet i Smedgata er akkurat så glorete som man forventer på et sted som dette.

Totalkarakter: 4/6

Prisnivå:

Forretter: 25 - 79 kroner</br>

Hovedretter: 155 - 229 kroner</br>

Lunsjretter til 109 kroner</br>

Thai Nong Khai, Smedgata 7, 4013 Stavanger

Følg Byas.no på Facebook!

Nordmenns appetitt på thaimat er tilsynelatende umettelig, og det har mange restauratører visst å utnytte.

Men som med så mange andre importerte mattradisjoner, er det mye som er så tilpasset norske ganer at det til slutt bare har vage likheter med det som serveres i matens opprinnelsesland.

Vårt første besøk hos Thai Nong Khai i Stavanger bar imidlertid bud om at man her har siktet seg inn mot et publikum som krever litt mer enn den gjengse kinarestaurantgjest ville gjort da det asiatiske kjøkken var i sin spede oppstartfase her til lands.

Hjemmelaget saus

Undertegnede bestilte fiskekaker til forrett, mens medspiseren fulgte servitørens anbefaling og prøvde seg på en klassisk tom yum-suppe med kongereker.

Fiskekakene var små og velsmakende, og den hjemmelagede, søte chilisausen sørget for å tilsette det bittet de ellers manglet. Det eneste som trakk ned her var strimlene av kinakål og thousand island-dressing, en type malplassert pynt som ikke tilførte retten annet enn et visuelt kitschpreg.

Lokalet er akkurat så glorete som man forventer på et sted som dette.

Medspiserens suppe så derimot helt riktig ut, og smakte utmerket. Sterk, syrlig og frisk, med saftige reker og perfekt kokte grønnsaker. En varmende rett med tydelig smak av sitrongress, galangal, limeblader og chili, uten at noen av elementene overdøvet hverandre.

LES MER:

Fått med deg at Reitangruppen starter ny kjede: Stavanger blir første by ut Reitangruppen med ny kjede: Stavanger blir første by ut

Gode nudler, tørr ris

Til hovedrett valgte undertegnede den klassiske nudelretten pad thai, mens medspiseren fulgte servitørens anbefaling om å prøve kylling i rød curry, servert med ris.

Begge deler kom i sjenerøse porsjoner. Medspiseren, som har feriert i Thailand ved en tidligere anledning, innvendte at maten kanskje ville vært noe mer krydret hadde man inntatt den i Bangkok, men gikk ellers god for autentisiteten.

Gode, balanserte smaker, sprø grønnsaker og mør kylling, men det øverste laget av ris hadde dessverre litt igjen for å kunne karakteriseres som ferdigkokt.

Maten bar preg av å være laget fra bunnen av, av folk som vet hva de holder på med.

Pad thaien var blant de bedre variantene vi har smakt her i byen. Perfekt tilberedte nudler og diskré smak av tamarind og fiskesaus. Kyllingkjøttet var så mørt og saftig som det går an å få det.

Vår hyggelige servitør hadde forholdsvis mye på hjertet, og forklarte villig om hvordan restauranten, som åpnet for litt over et år siden, planlegger å ekspandere virksomheten. Han kunne også røpe at kjøkkenet lager aller sauser, krydderblandinger og curryer selv, og det smakte man da også.

Maten bar preg av å være laget fra bunnen av, av folk som vet hva de holder på med.

LES MER:

Fått med deg at du snart kan få prøvesmake på Vinmonopolet Snart kan du få prøvesmake på Vinmonopolet ?

GOD: «Maten bar preg av å være laget fra bunnen av, av folk som vet hva de holder på med», skriver vår anmelder.

Rimelig mat

Restauranten har et kort, men ganske godt vinkart, men ifølge servitøren er dette også i ferd med å bli oppdatert. Det samme kunne han heldigvis også si om kaffemaskinen, som ved dette besøket dessverre leverte fra seg fryktelig industrikaffe med pulversmak.

Menyen består av sju forretter, en hel haug med hovedretter, og prisnivået er på ingen måte avskrekkende. Hovedrettene på kveldsmenyen ligger mellom 155 og 229 kroner, og det er billigere til lunsj.

Lokalet er akkurat så glorete som man forventer på et sted som dette, og det nederste planet er lett tilgjengelig for rullestolbrukere. De vil imidlertid ha problemer med å nå fram til toalettet.

Pad thaien var blant de bedre variantene vi har smakt her i byen.

Om man plukker bort slurvefeil fra maten, får oppdatert drikkekartet og byttet ut den redselsfulle kaffen, kan dette bli riktig, riktig bra for en vellykket kveld ute.

For et lunsjbesøk er det mer enn godt nok, spesielt om man tar regningen med i regnestykket. To forretter, to hovedretter og tre flasker mineralvann kom på 358 kroner. Det er mye god mat for pengene.

LES MER:

Denne butikken har bare åpent tre timer i uken

Flere anmeldelser:

LES MER:

Salza: Kjøkkenet har litt å gå på

LES MER:

The Shack: Lett å forstå hvorfor køen er så lang

LES MER:

Fogo: Her blir du mett!

LES MER:

Tango: En av landets beste restauranter

LES MER:

Varmen (Scandic City): Ta turen inn i Varmen. Du vil ikke angre.

LES MER:

Sabi Omakase: Kan ikke sammenlignes med noe annet i byen

LES MER:

Byrkjedalstunet: Et helt greit måltid hjemmelaget mat

LES MER:

Sola strandhotell: En veldig sterk 4-er

LES MER:

Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger

LES MER:

Spiseriet: Fortsatt en av byens beste

LES MER:

Amici: Solid og hjemmelaget mat

LES MER:

Hall Toll: Smell på Skansen

LES MER:

Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff

LES MER:

Egget: Byens beste deal?

LES MER:

City Bistro: Veldig god mat til hyggelige priser

LES MER:

XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle

LES MER:

Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale

LES MER:

Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake

LES MER:

Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene

LES MER:

Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charles & De: Holder fortsatt formen

Publisert:
  1. Stavanger
  2. Restaurant

Her får du billig og bra mat i Stavanger

10 steder som anmelderne våre digger.

Oppdatert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Her får du billig og bra mat i Stavanger
    5 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Anmeldelse Lille Bangkok: God valuta for pengene
    4 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Ameldelse Casa Gio: Langsom mat på sitt beste
    6 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Her får du bra og billig mat i Sandnes
    5 ÅR SIDEN
  5. LIVSSTIL
    Sulten tester lunsj på Saigon Nam Nam
    5 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Anmeldelse Matmagasinet: Har hatt godt av flyttingen
    4 ÅR SIDEN