Tre personer blir utestengt for juks på teoriprøven

Tre personer har fått sju og ni måneders utestengelse for juks på teoriprøven, ifølge Statens vegvesen. Det ble innført strengere straffer ved nyttår.

Publisert:
Ved nyttår kommer strengere straffer for juksing på teoriprøven.

En kandidat fikk ni måneders utestengelse fordi vedkommende brukte en skjult ørepropp med ledning til en skjult mobil, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

En annen kandidat fikk sju måneder for å ha tatt med seg mobil inn i prøvelokalet, men Vegvesenet kunne ikke bevise at vedkommende hadde brukt mobilen.

LES MER:

Hadde du bestått teorien? Ta quizen her!

LES MER:

Flere stryker på teoriprøven

– Vårt mål er at ingen skal bli drept eller hardt skadd i trafikken. Vi jobber derfor aktivt for å avsløre juks, for å hindre at sjåfører med potensielt svært dårlige teoretiske kunnskaper slipper til i trafikken, sier avdelingsdirektør Frode Børstad i Statens vegvesen.

Tidligere ble juks behandlet på samme måte som stryk, med to ukers karantene. Fra nyttår har man imidlertid fått lengre pålagt ventetid før ny prøve, mellom tre og tolv måneder for ulike typer juks.

Publisert:

Prøvde å fyllekjøre på elsparkesykkel: – Det var nære på!

15. juni trådte nye, strengere regler for elsparkesykler i kraft. Torsdag fikk folk i Stavanger prøve å fyllekjøre med opp til 2,5 i promille.

Publisert: