Nyåpnede Coyote Tacos vil lage Norges beste taco

Månedens første tacofredag ble også første åpningsdag for Coyote Tacos i Sandnes.

Coyote Tacos vil gi autentisk taco til folket, og lager lefser selv hver dag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

På Bystasjonen i Sandnes har Coyote Tacos åpnet dørene for å ta imot taco-sultne og nysgjerrige, som Sandnes sin første, rene tacorestaurant, eller «taqueria» som de kaller seg.

En av grunnleggerne er artist og Sandnes-mann Olav Larsen. Han og medeierne valgte ikke byen som oppstartsplass uten grunn.

– Tre av oss er herfra, så vi var ikke i tvil. Vi ville være en del av den veksten Sandnes opplever nå, forklarer Larsen.

Sandnes-mann og artist Olav Larsen er blant gründerne bak den nye restauranten.

– Kompromissløst

Ideen bak Coyote Tacos er å tilby folk i området autentisk taco, slik som de lager det i Mexico. Larsen og gjengen har vært på en matreise i Norge, Danmark, USA og Mexico for å finne inspirasjon og de gode smakene.

Resultatet av alt forarbeidet finner du nå på Bystasjonen.

– Vi har vært spent på hvordan mottakelsen kom til å være, for nordmenn har allerede et nært forhold til taco i form av fredagstacoen. Men det har virkelig gått over all forventning, forteller Larsen.

Gode råvarer er viktig for å få god taco, mener Larsen.

Taco-gründeren mener at Sandnes-befolkningen er mer enn klar for litt ordentlig, mexicansk taco.

– Sandnes er stort nok, folkene er modne og bereist nok til å være positiv til spennende smaker. Det gjør at vi kan gjøre ting på vår måte ganske så kompromissløst, sier Larsen.

Fokuserer på å finkjemme

Larsen og gjengen ble enige om å starte opp noe sammen for ett år siden. Et halvt år senere kom de opp med konseptet, og nå, et par millioner senere, har visjonen blitt en realitet.

– Pågangen har vært stor, noe som er veldig gøy! Vi blir nok nødt til å ansette flere enn de åtte ansatte vi har nå.

Selv om den første uken har gått over forventning, har Larsen og gjengen foreløpig is i magen med tanke på å utvide.

– Vi er ikke fremmed for tanken om å utvide, men akkurat nå er det viktigste å finkjemme på matlagingen og bli så gode som mulig. Vi vil lage de beste tacoene i landet!

MER FRA BYAS:

Publisert: