Aktuelt

Siv Therese arrangerer Stavanger Yogafestival for andre gang. I år går inntektene til arbeid mot sexslaveri

Du bestemmer selv hvor mye du betaler for en yoga-time.

Oppdatert:
 • Ulrikke Valvik Mitchell

YOGA: Siv Therese Hegerland Havik arrangerer yogafestival for andre gang i mars. Mesteparten av inntektene går til veldedighet. FOTO: Janne Håland

LES MER:

For snart to år siden startet Siv Therese Hegerland Havik opp «Yoga for alle» i Stavanger - donasjonsbasert yoga hvor folk selv bestemmer hvor mye de vil betale for timene .

Det var et tilbud hun selv hadde ønsket lenge. Til slutt gadd hun ikke vente på at noen andre skulle starte opp yogatilbudet hun savnet, så da tok hun sakene i egne hender. Yogautdannelse hadde hun fra Oslo, i tillegg til flere år med trening, så da var det bare å sette i gang.

Nå har hun drevet Yoga for alle Normannsgate 24 på Storhaug i snart to år.

Det har vokst seg mye større i løpet av de to årene. I dag er de 10-12 lærere som er innom og har timer, og på Siv Thereres timer anslår hun at det er 20-24 personer innom hver time.

Det eneste kravet til donasjonen er at det samlede beløpet dekker leien og strømutgiftene på noen hundre kroner, samt litt tips til instruktørene som gjør dette på frivillig basis.

Minstepris er derfor satt til 50 kroner per time.

YOGAFESTIVAL: Siv Therese Hegerland Havik er initiativtaker bak festivalen. FOTO: Janne Håland

Mye større program

I tillegg til det donasjonsbaserte yoga-studioet hun driver på hobbybasis året rundt, startet 37-åringen i fjor opp en egen yogafestival. Stavanger Yogafestival.

Konseptet er det samme - du bestemmer selv prisen for timene du deltar på under festivalen, som i år er lagt til (lang)helgen 16.-19. mars.

I fjor kunne festivalen by på et variert utvalg av yoga-timer med proffe instruktører, vegansk mat, japansk te-seremoni og musikk - blant annet. Årets program inneholder mye av det samme, bare i enda større skala.

– Det var mye som skjedde i fjor, men i år blir det enda mer. Det blir flere typer yoga - alt fra latteryoga til aerial yoga hvor man «flyr» rundt i stropper - massasjeterapi, dukketeater, ulike workshops, flere foredrag og en kunstutstilling hvor uetablerte kunstnere får muligheten til å vise seg frem, forteller Hegerland Havik.

– Og så er vi så heldige at det blir japansk te-seremoni også i år. Jippi!

Nytt av året er blant annet at det vil bli mulighet for overnatting i vibrasjonene til gong-trommer. Dette skal være veldig beroligende.

– Det blir flott! Her blir det muligens litt begrenset med plasser, avhengig av hvor stort rom vi setter av til dette.

AERIAL YOGA: Yoga i stropper (illustrasjonsfoto). FOTO: Shutterstock/NTB Scanpix

Hjelper barn ut av sexslaveri

For festivalen er det ingen påmelding eller kjøp av billetter/festivalpass, men førstemann til mølla-prinsippet som gjelder. Det ingen minstepris under festivalen, du velger helt selv hvor mye du betaler.

– Vi vil at det skal være åpent, slik at folk ikke skal binde seg til eller henge seg opp i én bestemt pris. Vi håper jo at noen vil gi mer enn 50 kroner. I fjor samlet vi inn et sted mellom 50.000 og 60.000 kroner til flyktningene, og det var ikke så mye som jeg hadde håpet. Det ligger mye arbeid bak festivalen. Jeg håper at flere tar turen innom denne gang. Det er et fantastisk formål pengene går til!

Inntektene går til den opprinnelig svenske organisasjonen Love and Hope, som i løpet av 2017 etablerer en søsterorganisasjon her i Norge. Siv Therese kjenner hun som skal drive organisasjonen i Norge, og ville være med å hjelpe.

– Love and Hope arbeider for å få barn ut av sexslaveri, og går aktivt inn i bordeller for å redde ut barn. De jobber også med forebyggende arbeid. Til nå har de reddet ut 600 barn, og plassert dem i barnehjem og skole. Det er et veldig viktig arbeid de gjør, og jeg har lenge hatt lyst til å bidra.

Avsluttes med konsert

I tillegg til et stort utvalg yoga-timer og foredrag, vil det serveres vegansk frokost, lunsj og middag oppe i 3. etasje, med Mari Hult (vegetarbloggen.no) i spissen. Her vil det være en minstepris.

Festivalen avsluttes med konsert på søndagen, hvor flere lokale artister skal spille. Alle artistene er ikke spikret ennå, men Hear Me Roar er blant de som skal opptre.

I tillegg til å samle inn penger til et godt formål, har Siv Therese et klart ønske for festivalen:

– Jeg ønsker å avmytifisere det mange tenker når de hører ordet yoga - at vi er en haug med alternative mennesker som løper rundt og tenner røkelse. Sånn er det jo ikke. Jeg håper folk kan komme innom bare for å sjekke ut hva vi faktisk driver med. Kanskje er det noe som passer akkurat dem.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Stressa? Her er rådene for å stresse ned

LES MER:

* Unge sliter med stress: – Jeg stresset så mye at jeg måtte skifte skole

LES MER:

* 11 yogastillinger du kan gjøre på lesesalen

Publisert:
Oppdatert:
 1. Stavanger
 2. Trening

Fra torsdag til søndag jobber 50 instruktører og 80 frivillige på dugnad på Storhaug

Yogafestival håper å samle inn 100.000 kroner.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Stavanger Yogafestival samlet inn 45 000 kroner
  3 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Nå starter Siv enda en festival
  3 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Siv Therese vil lage felles matsentral med overskuddsmat
  2 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  Neste helg inviterer Siv deg på en festival som er helt utenom det vanlige
  3 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  7 ting du kan gjøre denne helga
  4 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  8 ting du kan gjøre i helga
  3 ÅR SIDEN