Slik unngår du bomkjøp på «Handelens dag»

Er du en av dem som ikke har planlagt i forveien, og som kun har planer om å «kikke litt», er det lett å gå på et bomkjøp eller to.

Oppdatert:
"Handelens dag" er for mange "bomkjøpenes dag". Det er lett å bli stressa av folkemengder og tilbud. Foto: Lena Rustan Fidjestad

På en dag som denne er det lett å bli euforisk og blendes av alle tilbudsplakatene. Konkurranseinstinktet får et ekstra gir å gå på i jakten etter de beste kuppene.

LES MER:

Allerede klokka 7 var de ivrigste shopperne klare for å innta butikkene i Kvadraturen.

Derfor har vi laget en liste for deg som er ute i siste liten, for å guide deg gjennom tilbudsjungelen.

Handelens dag Kvadraturen Folk i kø utenfor Sandens i morgentimene i dag. Foto: Ida Marie Stokkelien

#1. Hadde du kjøpt dette til full pris?

Er svaret nei, kan du mest sannsynlig droppe kjøpet. Vi har vel alle vært i den situasjonen hvor vi har tenkt at vi sikkert kom til å få bruk for enda et par hodetelefoner, eller en oppgradert juicepresse.

For ikke å glemme alle klesplaggene som støver bort helt bakerst i klesskapet, som mest sannsynlig aldri får se dagens lys igjen.

Er du i tvil når du står i prøverommet, er sjansene store for at du også tviler når du står foran speilet hjemme.

- LES MER:

LES MER:

Handelens dag: Bloggernes shoppingtips

- LES MER:

LES MER:

Nå kan du droppe studentbeviset

- LES MER:

LES MER:

I kø for å få de beste tilbudene

bluser Gå heller for basisplagg som hvite bluser og skjorter, fremfor de hypermoderne trendplaggene i dag. Foto: Lena Rustan Fidjestad

#2. Se etter tidløse klassikere

Se etter basisplagg og klassikere fremfor trender. Enkle blazere, singleter, T-skjorter, gensere og bukser i nøytrale farger kan enkelt kombineres med resten av garderoben, og er plagg du tyr til om og om igjen.

Sjansene er store for at trendplaggene som er på salg nå, ikke er å se i kommende sesong. Har du likevel allerede en oversikt over høstens trender, kan du holde blikket oppe og se etter disse.

#3. Gå for kvalitetsmaterialer

I dag er dagen hvor selv de av oss som lever på studentøkonomi kan ha råd til eksklusive kvalitetsplagg.

Se etter klær i materialer som kashmir og silke. Samt klær og tilbehør i ekte skinn.

På en dag på denne kan du faktisk nærme deg dørstokken til eksklusive designerbutikker uten å se for deg måneder med knekkebrødspising.

Det kan være du kommer over plagg fra favorittdesigneren din til en godt redusert pris.

Ibrar Shakeel Malik Det kan lønne seg å kikke i spesialforretninger, etter klokker, smykker, briller og lignende. Foto: Lena Rustan Fidjestad

#4. Klokker, smykker og solbriller av kvalitet

Et annet tips er å ta turen innom forretninger som spesialiserer seg på klokker, smykker og solbriller. Ekte sølv og gull er alltid å foretrekke fremfor juggelet som er å få kjøpt i kjedebutikkene.

Kanskje finner du en tidløs ring, eller en minimalistisk klokke du vet du kan ha glede av i mange år fremover?

Har du hatt lyst på briller fra RayBan, eller en klokke fra Wellington? Sjekk det ut, for det kan være du kan spare noen lapper i dag.

#5. Nedsatt elektronikk

Har du lenge hatt en drøm om å kjøpe et speilreflekskamera? Eller siklet på et nytt objektiv? Tok krølltanga di kvelden i forrige måned?

Selv om det meste av elektronikk ikke er kraftig redusert i salgstider, kan en tusenlapp utgjøre en stor forskjell i en allerede trang studentøkonomi.

IMG_7170 Har du et favoritt-stylingprodukt du kjøper jevnlig? Stack opp flere av dem, og spar penger. Foto: Lena Rustan Fidjestad

#6. Kikk etter dine favorittprodukter

Har du noen parfymer, hår- eller sminkeprodukter du sverger til? I dag er dagen hvor du bør se etter disse. Besøk de ulike frisør- og hudpleiesalongene for å ta en titt. Ved å stacke opp en liten mengde av favorittene dine, kan du spare penger i det lange løp.

PS! Husk at noen typer sminke har kortere holdbarhetstid, så vær trygg på at du får brukt disse produktene før bakteriene begynner å florere.

#7. Ting til studentcriben

Skal du flytte til en umøblert leilighet i høst? Da trenger du mest sannsynlig både glass, tallerkener, bestikk, gryter, kjeler og andre kjøkkenting, eller møbler.

Ja, det er kjipt å bruke penger på – men det er enda kjipere når alle varene er satt opp til full pris igjen.

Publisert:
Oppdatert:

Inn i klesskapet: Stephanie Anette Perry

Hun sverger til en casual og minimalistisk stil, er fan av 90-tallsmoten og håper inderlig at Isabel Marant-sneakersene med hæl ikke kommer på moten igjen. Ta en titt i klesskapet til Stephanie!

Oppdatert: