Her åpner Mano Pizza: – Vi har lyst til å lage den beste pizzaen i verden

En delegasjon pizzaelskere fra Stavanger dro til London for å finne den beste pizzaen. Nå begynner resultatet å vise seg i Langgata på Storhaug.

Publisert:
Edin Basic (t.v.) bistår Mano Pizza med oppstarten, mens Mauro Taparini blir kjøkkensjef på den nye restauranten.

– Jeg trodde de tullet da de spurte meg, sier Edin Basic.

Han er pizzaelsker og pizzakokk. Da representanter fra Stavanger var på leit etter inspirasjon til en ny pizzarestaurant, kom de over Basics restaurant i London.

Maten falt så godt i smak at de inviterte ham til å være med på å bistå oppstarten av en ny restaurant i Norge.

– Så dro vi til Stavanger, av alle steder, sier Basic og ler.

Følg Byas.no på Facebook!

Beistet fra Italia steker pizzaen med hjelp av gass, ved, eller begge deler. Makstemperatur er 400 grader.

Testing og testing

Det var nærmere fire måneder siden. Onsdag denne uka kunne Basic skru på den spesiallagde pizzaovnen for første gang.

– Den ble levert i fem deler, og det kom folk fra Italia for å bygge den, sier daglig leder Stian Sonerud fornøyd.

Det er ikke mye som ligner en pizzarestaurant. Foreløpig er det bare en gigantisk ovn, et større bord og en arbeidsbenk i lokalet. Mellom stekingen av paprika, aubergine og sopp, jobber snekkere med å få lokalet ferdig.

– De siste dagene har vi vært her og testet ut sauser, ingredienser, deiger - ja, til og med vannet kan ha noe å si for hvordan deigen blir, sier Sonerud.

Mano Pizza åpner i Langgata 16, under burgerrestauranten Hekkan. Sonerud forteller at restauranten skal ha 24 sitteplasser, men også vil tilby take away.

Planlagt åpningsdato er i slutten av januar.

Basic startet opp sin første pizzarestaurant i 2001. Det ble senere til en kjede som han solgte i 2016. I dag driver han en pizzarestaurant og en pub i London.

Pizzaekspert

Det er langt fra første gang Edin Basic er med på å åpne pizzarestaurant. I 2001 startet han opp pizzakjeden Firezza. I 2016 hadde dette blitt til 17 restauranter som han solgte videre til Pizza Express.

LES OGSÅ:

LES MER:

Stavanger Pizza & Kebab House har åpnet dørene på Storhaug

LES MER:

Fortou utvider med nytt bar- og matkonsept på Storhaug

Basic kom fra Bosnia til England som flyktning tidlig på 90-tallet, og jobbet seg oppover i restaurantbransjen. Han har blitt nevnt i flere medier, blant annet i den anerkjente avisa The Guardian.

– Det er derfor Basic er her. Vi har lyst til å lage den beste pizzaen i verden, sier Sonerud.

Daglig leder Stian Sonerud ser fram til å åpne pizzarestaurant i lokalet bak ham, Langgata 16 på Storhaug.

Varsler utvidelser

Han ønsker ikke å si hvor mye investeringen har kostet, men bekrefter at det er snakk om flere millioner kroner.

Allerede nå kan han slå på stortromma og si at den første restauranten i Stavanger blir en del av en større satsing.

– Vi ønsker å bli en større kjede, sier han.

– Hvorfor begynne i Stavanger?

– Vi tror det er et marked for tilbudet vårt her i byen. Samtidig har byen en god historie når det kommer til pizzarestauranter. Både Pizzabakeren og Dolly Dimple’s startet opp her, sier Sonerud.

Basic kommer også til å utfordre nordmenns tradisjonelle pizzavaner. Pizzaen er firkantet og kan kun bestilles «by the meter». Noe som betyr at den minste versjonen er 25 centimeter, men du kan også bestille en fire meter lang pizza om du vil.

– Nordmenn er vanedyr, hvorfor må pizzaen være firkantet?

– Hvorfor er pizzaen rund når pizzaboksen er firkantet? svarer Basic raskt.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Pjolter og Punsj vant pris: - Vi har oppnådd det vi ønsker

LES MER:

California Republic og Cuba Compagniet har stengt dørene

LES MER:

Daglig leder av utested skjelte ut skjenkekontrollen

LES MER:

Dere har stemt: Bøker og Børst er #byasbeste utested!

Publisert:

Få oversikten: Disse nye restaurantene kommer til Stavanger

Flere nyetableringer åpner i løpet av det neste året.

Publisert: