Facebook lanserer datingtjeneste

Vil ikke tilrettelegge for «hookups», men for «meningsfylte, langvarige forhold»

Publisert:
  • NTB

Facebook kaster seg inn i datingmarkedet med en tjeneste som skal hjelpe folk å finne en partner, opplyser nettgigantens sjef Mark Zuckerberg.

Under selskapets årlige utviklingskonferanse tirsdag sa Zuckerberg at verktøyet ikke bare er ment å tilrettelegge for «hookups», men for «meningsfylte, langvarige forhold».

Tjenesten skal være valgfri for Facebooks brukere. Zuckerberg er også opptatt av å understreke at personvern og sikkerhet har vært vektlagt i arbeidet med å utvikle verktøyet.

Skandalerammede Facebook har vært i hardt vær den siste tiden etter anklager om at selskapet ikke har gjort nok for å beskytte brukernes personopplysninger opp igjennom årene.

Zuckerberg har beklaget håndteringen. Fra scenen i California tirsdag gjentok han at selskapet investerer mye i sikkerhet og styrking av systemene sine slik at de ikke utnyttes for eksempel til å påvirke politiske valg.

Under lanseringen av datingtjenesten sa Zuckerberg at Facebook ikke kommer til å foreslå at brukerne dater sine egne venner. Det gjør fra før andre datingtjenester som bruker Facebook-data for å koble folk sammen, slik som Tinder.

Flere saker om dating:

Publisert:

Over en halv million nordmenn bruker datingapper. Gøril er en av dem

Gøril Gripsgård (32) fra Tasta er på jakt etter noen som kan få henne til å føle seg slik 90-talls RnB høres ut, men hun er fremdeles skeptisk til dating-fenomenet.

Publisert: