Escape Room-tilbudet utvides i Kristiansand

Nå har det åpnet et nytt Escape Room i Tollbodgata. Selskapet TeamQuest AS mener det er marked for flere tilbud i Kristiansand.

Publisert:
Eier og driver av TeamQuest AS, Trond Skisland (t.v.) og «gamemastere» Malene Sofie M. Strømmen og Per Christian Garseg utenfor lokalet i Tollbodgata 6.

– Jeg merket at etterspørselen i byen var større enn tilbudene. Derfor åpnet jeg dette lokalet, sier eier av TeamQuest AS, Trond Skisland, til KRSby.

20. april var åpningsdagen i Tollbodgata 6. Det nye lokalet tilbyr Escape Rooms, men også et såkalt Questbox, som er et rom med ti forskjellige oppgaver- og hjernetrim-utfordringer.

Fra før av har «konkurrenten» Escape Room Kristiansand AS to lokaler i Kongens gate og i Festningsgata. Det vil si at det nå er det tre Escape Room-tilbud i Kvadraturen.

Les også: – Nyåpnet Escape Room med vanskelighetsgraden «Ekspert»

– Et supplement

Teamquest AS holder til rett ved siden av Cuba Life – I tredjetasje i Tollbodgata 6. Konseptet Escape Rooms går ut på å løse mysterier og oppgaver i et temarom, hvor målet ofte er å slippe ut.

Etter at Skisland åpnet Escape Room på Hovden i februar, med gode tilbakemeldinger fra gjester, følte han det var på tide å åpne et i Kristiansand også.

Men Skisland selv ser ikke på Escape Room Kristiansand som en direkte konkurrent.

– Vi ser på vårt lokale som et supplement til det allerede eksisterende tilbudet i byen.

– Escape Rooms er jo stort i utlandet, men er det virkelig marked for å åpne enda et lokale i Kristiansand?

– Markedet tar seg opp, og behovet er der. Flere firmaer vil «teambuilde», og flere vil gjøre utdrikningslaget til noe spesielt. Jeg tror markedet vil øke framover, mener Trond Skisland.

Slik ser det ut i gangen i Teamquest AS-lokalet. Til venstre er tilbudet «Questbox», som består av et rom med ti forskjellige hjernetrim- «puzzles».

«Armageddon»-rommet

20. april åpnet «Armageddon»-rommet i TeamQuest-lokalet.

I tillegg til «Questbox», tilbyr TeamQuest temarommet «Armageddon», hvor deltakerne får utfordrende gåter, oppgaver og ledetråder, som til slutt skal hindre en meteor fra å ødelegge jorda – I likhet med storfilmen «Armageddon» fra 1998.

11. mai skal også temarommet «Boreas Hevn» åpne i samme lokale.

– Denne settingen vil være helt annerledes, og foregå på en mystisk hytte i fjellet, forteller Skisland videre.

I «Armageddon»-rommet, som åpnet 20. april, skal man redde verden fra en gigantisk meteoritt, blant annet ved hjelp av denne maskinen.

– Positivt for begge parter

Anja Ellynor Andersen og Hans Anton Fredriksen driver Escape Room Kristiansand.

Hans Anton Fredriksen, som sammen med Anja Ellynor Andersen driver selskapet Escape Room Kristiansand AS, synes det er positivt at Teamquest AS har åpnet i Tollbodgata, kun noen steinkast unna deres eget lokale i Kirkegata.

– Vi ser heller ikke på TeamQuest som en konkurrent. Det er alltid spennende med nye konsepter i byen. Dette gjør at forhåpentligvis at flere får øynene opp for Escape Room-konseptet, sier Fredriksen.

– Hvordan er vårsesongen for Escape Rooms i Kristiansand?

– Nå er det sesong for spesielt utdrikningslag, og mot høsten får vi ofte flere «teambuilding»-kunder.

– Hva er deres planer framover?

– Interessen og etterspørselen er så stor nå at i juni skal vi åpne vårt femte rom, «Wonderland», som er inspirert av «Alice In Wonderland», avslutter Fredriksen.

Les også:–Noen er kun interessert i skumle rom

Publisert:

«Fangene på Fortet» kommer til Stavanger

Aktivitetssenteret finnes allerede i Oslo og Bergen. I april åpner verdens største «Fangene på Fortet»-avdeling - i Stavanger!

Oppdatert: