10 ting du kan gjøre i helga

Vi tør å påstå at det er noe som skjer for de aller fleste denne helga!

Oppdatert:
Sivert Høyem er bare én av artistene som kommer på Jærnåttå i helga!

Denne guiden gjelder fra onsdag 24. mai til søndag 28. mai.

Følg Byas.no på Facebook!

Krankupp Stone Brewing @PåKornet

Hva: Tap takeover! Hvor: På Kornet, Stavanger Når: Onsdag 24. mai, kl.18

USA's niende største bryggeri tar over På Kornet-kranene onsdag. Med i bagasjen har de 12 øl på tapp - åtte er brygget på deres nye bryggeri i Berlin (som ble åpnet for å kunne servere ferskt øl til det europeiske markedet), og resten er fra det originale bryggeriet i San Diego - pluss en del edle dråper på flasker, ifølge arrangøren.

AKA: It Isn't Just a Man's Game

Hva: Utstilling Hvor: Nuart Gallery, Salvågergata 10, Stavanger Når: Fra onsdag 24. mai kl.19 til 1. juni.

Gatekunst er ofte forbundet med ulovlig/high risk aktivitet, som igjen gjør at mange har et bilde av gatekunstnere som menn. Men nå er vi kommet til 2017. Gatekunst, som all annen kunst er ikke lenger «a man's game». Formålet med utstillingen er å hylle de store kvinnelige artistene som Nuart har jobbet med de siste årene, melder arrangøren. Blant andre AIKO fra USA, franske Ella i duoen Ella&Pitr og lokale kunstnere som Nina Ghafari og Anette Moi. Gratis adgang.

Nuart hyller kvinnelige street art-artister med utstillingen AKA: Isn't Just a Man's game!

International Comedy Box Festival

Hva: Komi-festival Hvor: Stavanger, Sandnes og Bryne Når: Onsdag 23. mai til lørdag 27. mai

43 komikere fra inn- og utland kommer til regionen når det på nytt arrangeres International Comedy Box Festival!

En liten justering fra tidligere år er at Comedy Box 2017 vil ha flere hele forestillinger og noe færre programposter med mange, korte innslag.

– Vi har fått tilbakemelding fra publikum om at de ønsker å se flere av humoristene gjøre lengre sett. Disse forestillingene har også vært veldig populære, så i år blir det flere soloshow der komikerne kan snakke seg ferdige, sier festival Chi Ton i denne artikkelen.

Chi Ton og Fridtjov Ludvigsen inviterte til humorfestivalen Comedy Box Festival for første gang i 2016.

LES OGSÅ:

LES MER:

Kjell (28) legger ut om privatliv og Tinder-erfaringer fra scenen - og han elsker det!

Bill Booth @Det lille hjørnet

Hva: Releasekonsert Hvor: Det lille Hjørnet, Fargegata Når: Torsdag 25. mai, kl.20

Den amerikanske roots og rock-artisten Bill Booth blir sammenlignet med Mark Knopfler, Bob Dylan og Bruce Springsteen, ifølge arrangøren - bare utstyrt med fele og trekkspill. Han er aktuell med det nye albumet Some Distant Shore - med tekster inspirert av emigrasjon og historier.

Sjekk det ut her:

Familiedag Møllebukta + Vamp-konsert

Hva: Utedag for hele familien Hvor: Møllebukta Når: Fredag kl.12 - 15

Det blir aktiviteter for store og små. Rogaland Aktiv gir kajakkurs, Redningsselskapet har med Elias-båter - og det blir ansiktsmaling, loddsalg, konkurranser og lek.

På kvelden blir det utekosnert med Vamp på Forsvarets Sjøhus sin eiendom i Møllebukta. Dørene åpnes kl. 18, med konsertstart 19.30.

Parkering ved Den internasjonale skolen. Da gjenstår det bare å krysse fingrene for pent vær!

Fullt SÅ fint vær blir det kanskje ikke i Møllebukta på fredag, men det blir nok veldig kjekt uansett!

Jærnåttå

Hva: Jærens største happening? Hvor: Bryne Når: Fredag 26. mai - lørdag 27. mai

Selv om det ikke skjer i verken Stavanger eller Sandnes, må nesten Jærnåttå med på denne guiden. I løpet av disse to dagene blir det fullt trøkk på torget på Bryne. Programmet er klart! Fin-fine artister kommer - som Sløtface, Eva Weel Skram, Sivert Høyem, Bernhoft, Gabrielle, Unge Ferrari, Ingenting, Bjørn Eidsvåg og Stavangerkameratene!

Slik så det ut på Jærnåttå i fjor! Masse folk og topp stemning!

Trond Helge Bårdsen @PåSiå

Hva: Live musikk Hvor: PåSiå, Vågsgata 33, Sandnes Når: Fredag 26. mai og lørdag 27. mai

Artrist, trubadur og musiker Bårdsen - opprinnelig fra Vaulen, men nå bosatt på Torshov i Oslo - tar turen til Sandnes. Det blir et grundig besøk med flere opptredener. Først fredag kveld klokka 18. Da blir det en blanding av akustiske tolkninger av egne låter + coverlåter fra 60-tallet og oppover. I tillegg spiller han på dagtid fredag - da kun eget materiale i akustisk format, før han kommer tilbake på lørdagskvelden, etter samme oppskrift som fredagen.

Hør den fine låten Langt å gå her:

Kåre Indrehus @Hanekam

Hva: Konsert Hvor: Hanekam, Fargegata Når: Fredag 26. mai kl.18

Den sunnmørske visesangeren Kåre Indrehus sammenlignes med artister som Tønes og Bjella - og det er ikke uten grunn! På fredag har han tatt med seg sine tragikomiske viser til Hanekam og Stavanger. Gratis adgang.

Sjekk blant annet ut sangen Sult her:

NicoD @StavangerSportscafé

Hva: Konsert Hvor: Stavanger Sportscafé, Vågen Når: Fredag 26. mai, kl.21

Han er kanskje mest kjent sammen med Admiral P, og medvirket blant annet på hitlåten Engel, som stakk av med Spellemannspris i 2014 - og du husker kanskje også singelen Han Smiler? Nå jobber Nico D på et norsk prosjekt, slipper ut engelskspråklige singler og samarbeider med internasjonale artister på løpende bånd, skriver arrangøren.

LES OGSÅ:

LES MER:

Sportscaféen satser på hip hop: – Vi klarer å få ganske store navn til en liten pub i Vågen

Se musikkvideoen til Han Smiler her:

Tom Waits-løpet

Hva: Pub crawl! Hvor: Stavanger sentrum Når: Lørdag 27. mai, kl.14.15

Dette er motstykket til Grethe Waitz-løpet eller Tour de Fjords, ifølge arrangøren. Løpet ble arrangert for første gang i fjor, da 150 personer deltok - og nå skal suksessen gjentas. Det blir selvfølgelig en runde på byens brune puber med Tom Waits på anlegget og konsert og etterfest med Tom Waits-tribute bandet The Nickel etterpå. Registrering og utlevering av løypekart fra kl.12 - 14 i Strandkaien 24. Aldersgrense 21 år.

Tom Waits sjøl dukker nok ikke opp på lørdag, men kommer nok til å dominere spillelistene på brune puber i Stavanger denne lørdagen!

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver uke tar vi et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen onsdagen - til tips@byas.no!

Publisert:
Oppdatert:

Over 60 artister til Stavanger

HELGÅ: Stavanger by vil flyte av artister. I tillegg varsles det også storinnrykk fra hovedstaden og et utypisk sted å se Champions League-finalen i helgen.

Publisert: