Nytt Sabi-konsept: Hva med sushi av kobbunger?

Ikke utenkelig, når nye Sabi Omakase åpner.

Publisert:
  • AV: Cornelius Munkvik
BILLIG?!: - Én ting reagerer jeg på og det er prisene. Jeg synes Joya burde tatt mer for sushien han tilbereder, sier Hirotoshi Ogawa.

Den offisielle åpningen er ikke før onsdag, men allerede i helgen var gjester på plass i det 50 kvadratmeter store lokalet vegg i vegg med Sabi Sushi i Pedersgata. Her skal det serveres sushivarianter som ikke tidligere er servert i Norden.

LES MER:

et helt nytt konsept i Sabi-kjeden

\- Omakase er japansk og betyr «jeg stoler på deg». De som kommer her for å spise må stole på kokken. De skal sette seg ned, senke skuldrene og nyte maten jeg tilbereder, sier sjefskokk Roger Joya.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Anmeldelse Sabi Sushi Sandnes: God sushi, men kanskje best å ta den med seg hjem?

Gode råvarer

Joya var ikke alene om å tilberede mat da Sabi Omakase søndag kveld åpnet dørene for spesielt inviterte gjester. Med seg hadde han Hirotoshi Ogawa, som er visepresident i den statlige japanske sushiorganisasjonen.

\- Organisasjonen skal sikre at sushi lages på den tradisjonelle måten. Det som skjer her i Pedersgata, ser meget bra ut, sier Ogawa.

\- Du kommer ikke høyere i sushi-verdenen, sier han.

Jeg tok meg en tur til fisketorget i Stavanger og ble mektig imponert.

Ikke minst er han imponert over råvarene Stavanger-regionen har å by på.

\- Jeg har reist mye rundt omkring i verden og jeg kan med hånden på hjerte si at råvarene her er de flotteste. Jeg tok meg en tur til fisketorget i Stavanger og ble mektig imponert, sier den japanske sushikokken.

EKSOTISK: Kobbunger, kråkeboller og små-uer er bare noe av hva du kan ende opp med i Sabi Omakase. Det er det fiskernes fangst og kokken som bestemmer.

Nytt sushi-nivå

Akkurat disse råvarene har Joya tenkt å benytte seg av. Både sjefskokken og grunder og restauratør Njål Solland mener at Sabi Omakase er perfekt for å promotere havets delikatesser. Også delikatesser som til nå er blitt glemt.

\- Hva med norske kråkeboller? Fantastisk. Hva med kobbunger? Fjordene våre er rene skattekamre, men Norge er uheldigvis et U-land når det kommer til å benytte seg av disse, sier Solland.

Målet hans er å ta sushien til neste nivå.

\- Her er det ikke plass til flere enn 20 gjester. Dette gir oss helt andre muligheter enn i Sabi Sushi som skal levere mat til langt flere kunder, sier Sabi-grunderen.

Lille-Japan

I Sabi Omakase vil du ikke finne en eneste meny. Du får det kokken har å by på av råvarer denne dagen. Det igjen avgjøres av hva fiskerne har fått i sine garn.

Dette er et lite stykke Japan i Pedersgata.

Interiøret bærer preg av ro og harmoni og av at Solland har vært utallige ganger i Japan for å få inspirasjon. Stolt sitere han en av førpremieregjestene som sa følgende da han takket for seg: «Det var som å komme hjem til Japan».

\- Dette er et lite stykke Japan i Pedersgata, sier Solland.

UTFORDRE: - Sabi Omakase vil jobbe for et større mangfold i europeisk sushi. Vi vil glede, men også overraske og utfordre, sier Sabi-grunder Njål Solland.

Åpner øynene

Rundt ti gjester er i lokalet mens Solland forteller. Sjefskokk Joya ønsker ikke utelukkende å glede deres smaksløker, men også å overraske og utfordre dem med nye smaker.

\- Vi håper jo at Sabi Omakase kan åpne øynene til både gjester og andre restauranter for de fantastiske råvarene regionen har å by på, sier Solland, som nekter for at den nye restauranten kommer som et resultat av at også Alex sushi har etablert seg i Stavanger.

\- På ingen måte. Vi var blant dem som sto fremst i køen av dem som ville ønske Alex sushi velkommen til byen, sier Sabi-gründeren.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Kaffe-boom i Stavanger: - For oss i bransjen var det egentlig på tide

Publisert:

En av Japans beste sushi-kokker kommer til Sandnes

– Man skal ikke dyppe risen i soyasausen, og ikke bruke pinner, sier den verdenskjente kokken.

Publisert: