Bydelsrestaurant kommer også til Stavanger sentrum

I fjor høst tok Eg & Du-gründerne over et kafélokale i Østervåg. Nå blir det restaurantdrift her også.

Publisert:
Eg & Du har holdt til på Eiganes siden 2017. Nå kommer det samme konseptet til Østervåg.

– Vi skulle egentlig åpnet torsdag, men vi venter til de lokale koronatiltakene går ut, sier Robert Ottesen.

Sommeren 2017 åpnet han Eg & Du sammen med Haakon Mørch på Eiganes. I fjor høst tok duoen i tillegg over det gamle lokalet til Sjå Inge i Østervåg. Her er håndverkerne nettopp ferdig med jobben.

– Både vi og huseier er vel enige om at dette må være den raskeste ombyggingen vi kjenner til, sier Ottesen.

Eg & Du i Østervåg har fått seg en overhaling. Det meste av arbeidet ble gjort i påsken, men den siste finpussen ble unnagjort denne uka.

Blodsukkerboost og restaurantdrift

Det er blitt lavere under taket, interiøret er nytt, veggene har fått seg noen strøk maling i tråd med fargepaletten som ville blitt brukt da huset ble satt opp i 1860.

– Lokalet var ganske kaldt og hvitt. Vi ønsket å ta med oss den samme atmosfæren som vi har på Eiganes, for vi ønsker fortsatt å konsentrere oss om det vi trives best med, forteller Ottesen.

LES MER:

Hva får du når du putter komlene i frityren? Fromler, så klart

LES MER:

Burger-gründere flytter fra barkjøkken i Fargegata til egne lokaler i Østervåg

Det er restaurantdrift, ikke å gi kundenes blodsukker en boost med kaker og gjærbast, selv om duoen kommer til å fortsette med det også på dagtid.

– Før pandemien var det mange av gjestene våre som enten skulle på Folken, til konserthuset eller på teateret. Derfor vet vi at det potensielt sett finnes et stort kveldsmarked der ute - og det er de vi ønsker å nå ut til, sier Mørch.

Haakon Mørch og Robert Ottesen i Østervåg i fjor sommer da de nylig hadde tatt over lokalene.

«Det gode gamle»

Derfor blir menyen også svært lik den som allerede finnes på Eiganes. Med varierte valg som fisk, burger, sandwicher og supper.

De holder seg til «det gode gamle». Derfor kvittet Mørch og Ottesen seg med navnet Tygg På Den, som utsalget først gikk under.

LES MER:

Sabi Enso: Her er stjernekokkens nye lekegrind

LES MER:

Fått med deg byggearbeidet i Pedersgata? Her åpner restauranten til Bulent (27)

Restauranten og kafeen blir hetende Eg & Du Østervåg, i stedet for. Kafeen er åpen, men Ottesen håper at restauranten følger etter neste uke.

– Drømmen er å rekke neste helg. Vi er mer enn klare, sier Ottesen.

Publisert:

Spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor

Har du testet dem?

Oppdatert: