Her åpnes noe tastafolket har ventet lenge på

Det har vært ønsket siden kjøpesenteret åpnet i 2012. Torsdag kunne Alti Tasta åpne dørene til det første vinmonopolet i bydelen.

Oppdatert:
Klokken 10.00 ble den røde snoren klippet. Nå slipper de som bor på Tasta å dra hele veien inn til sentrum eller Randaberg.

– Jeg håper dette vil få folk til å bruke senteret mer, sier leder i Tasta kommunedelsutvalg Leif Høybakk som torsdag klippet over snoren til det nyeste tilskuddet til senteret.

Etter en lang ventetid er butikkhyllene på den gamle Jernia-butikken, som har flyttet rett over gangen på kjøpesenteret Alti Tasta - som fram til 2021 het Tasta Senter, nå fylt opp av øl, vin og andre drikkevarer.

– Dette her er et veldig etterlengtet tilbud her på Tasta. Nå slipper man å pendle inn til sentrum eller til Randaberg når man skal ha polvarer, sier Høybakk.

Eiendomssjef Britt Iren Osmundsen (t.v.) og senterleder Birte Wiinberg like etter polet på Tasta ble åpnet.

Engasjement

I mai 2021 ble det kjent at det var kjøpesenteret på Tasta som skulle stakk av med «pol»-seieren denne gangen - fremfor Hundvåg.

Senterleder Birte Wiinberg ønsket de nye leietakerne hjertelig velkommen på åpningsdagen.

– Jeg tror kanskje man ser på smilet mitt at det er kjekt å endelig kunne være her på åpningen av Vinmonopolet.

Hun håper også at dette fører til at flere velger å handle på Alti Tasta. Wiinberg tror størrelsen på butikken kan tilfredsstille polbehovene til innbyggerne i en av byens største bydeler.

– Man ser jo bare i kommentarfelt på sosiale medier for eksempel. Det har jo vekket et utrolig engasjement.

LES MER:

Så lenge holder vinen seg etter at flaska er åpnet

Butikksjef på det nyåpnede vinmonopolet på Tasta Torfinn Jåsund.

Siden etter påske har butikksjef Torfinn Jåsund jobbet for fullt med klargjøring og varebestilling til åpningsdagen. Cirka 1100 ulike produkttyper stod i hyllene.

– Jeg er veldig godt fornøyd med lokalene, sier han.

For å jobbe fulltid på Vinmonopolet kreves riktig kompetanse. De fire ansatte på Tasta-butikken er håndplukket fra nærliggende pol, ifølge butikksjefen.

LES MER:

Populært øl forsvinner fra butikkhyllene

Publisert:
Oppdatert:

Bystasjonen i Sandnes åpner dørene til en ny kaffebar

Åpningsdagen for den populære kaffekjeden Espresso House er rett rundt hjørnet. Kaffebaren har et nytt interiørkonsept, med 57 sitteplasser inne og 27 sitteplasser ute.

Publisert:
  • Julie Grasmo