Philip (24) setter studiene på vent - for å jobbe for studentene på heltid

24-åringen fra Fredrikstad er nyvalgt leder i Studentorganisasjonen (StOr).

Oppdatert:
Philip Lundberg Jamissen på universitetsområdet og foran sin nye arbeidsplass, Studentenes hus. Det neste året skal 24-åringen lede StOr.

Philip Lundberg Jamissen rykker opp i gradene. Tidligere har han hatt jobben som nestleder for utdanning i samme organisasjon. Nå skal han lede den.

– Det var noe jeg vurderte ganske tidlig, men som jeg først slo fra meg. Likevel ble rollen mer og mer interessant desto lengre jeg var i nestleder-vervet, sier Jamissen.

Korona, kvalitet og tillitsvalgte

Han får stafettpinnen av Joachim Børlie, som på papiret fortsatt er sjef for studentorganisasjonen på Ullandhaug. Jamissen tar offisielt over 1. juli.

– Studiestart er blant de største utfordringene vi står overfor akkurat nå. Mye er usikkert på grunn av koronasituasjonen, sier 24-åringen.

Han har fullført en bachelor i maskiningeniør og har begynt på en master i marin- og offshoreteknologi. Dette tar han nå en pause fra for å bli StOr-leder.

Studentorganisasjonens nye arbeidsutvalg. F.v. Nestleder for utdanning Simen Ekeberg, leder Philip Lundberg Jamissen og nestleder for læringsmiljø Eira Aas Eide.

Andre utfordringer som etter hvert vil havne på arbeidspulten til Jamissen er blant annet UiS’ stryk på kvalitet i et nylig tilsyn gjennomført av NOKUT, samt å få flere studenter til å bli tillitsvalgte for sine emner og studieretninger.

– Vi trenger at studenter får større og bedre mulighet til å involvere seg i utdanningene sine. Dette håper vi kan løses med en ny tillitsvalgtordning, sier Børlie.

De gode hjelperne

Med på laget har Jamissen fått Eira Aas Eide fra Trondheim og Simen Ekeberg fra Bergen.

Eide blir ny nestleder for læringsmiljø, mens Ekeberg får rollen som nestleder for utdanning.

– Det blir et spennende halvår. Ingen vet hvordan situasjonen er til høsten. Derfor er det viktig at vi jobber godt gjennom sommeren før studentene er tilbake, sier Ekeberg.

Joachim Børlie gir seg og flytter til Oslo for å bli internasjonalt ansvarlig i NSO.

Den avtroppende lederen går over i en ny jobb som internasjonalt ansvarlig i Norsk Studentorganisasjon.

– Men det blir nok mye internasjonal jobbing hjemmefra til å begynne med. De fleste turene ryker nok på grunn av korona, sier Børlie.

Publisert:
Oppdatert:

Slik forbereder universitetet seg til å ta imot 12.000 studenter igjen

Tre scenario avgjør hvordan din studiehverdag blir.

Oppdatert: