Aktuelt

14 ting som skjer resten av uka

Denne uka begynner helga veeeldig tidlig. Og godt er det! :)

Oppdatert:
 • Tone Pedersen

SKATTEJAKT: På lørdag og søndag er det LP-messe på Metropolis! FOTO: Kristian Jacobsen

Denne guiden gjelder fra onsdag 5. april - søndag 9. april.

Følg Byas.no på Facebook!

- Få tilgang til gode rabatter og fordeler i Stavanger og Sandnes - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Rogalerret

Hva: Norsk film og foredrag

Hvor: Tou Scene

Når: Onsdag 5. april, kl.19.00

Vi sier helga starter tidlig denne uka. På Rogalerret blir ny og aktuell norsk film presentert for både bransjen og publikum. Gjester blir invitert opp på scenen for å fortelle om og vise klipp fra aktuelle prosjekter, med Aftenbladets Jan Zahl som programleder.

LES MER:

Og dokumentarfilmen *Drømmeland* om Cechelle Oftedal , som vokste opp i slummen i Manila og flyttet til oljebyen som tenåring, er et av hovedpunktene på programmet.

Ellers kommer fotograf Kyrre Lien, som tidligere i år havnet på Forbes liste over 300 europeiske innovatører, gründere og ledere under 30 år, som er nyskapende innenfor sitt felt. Han skal fortelle om sitt prosjekt Nettkrigerne/The Internet Warriors som hadde premiere på VG og The Guardian i mars.

DOKUMENTAR: I "Drømmeland" får vi et innblikk i fortiden til Cechell, som gatebarn i Manila. FOTO: Drømmeland

Melt takeover @Fortou

Hva: Konseptet Melt fra Trondheim tar over Fortou for én dag

Hvor: Fortou @Tou Scene. Stavanger Øst

Når: Torsdag 6. april

Foodtruck-konseptet Melt fra Trondheim besøker byen denne uka. Konseptet er blitt en hit i barteby, og skal nå utivde til Oslo, melder Dagbladet. Og denne uka gjester konseptet også Fortou - hvor de skal ta over hele sjappa torsdagen.

LES MER:

Les også: «Fortou» fornyer seg: – Mer autentisk, mer eksplosjon

FORTOU: Ørjan Kønig og Arnt Skjerve startet opp Fortou sammen i oktober i fjor. Kønig er ikke lenger involvert i selve driften. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

Den 11. time

Hva: Fremføring av tekster

Hvor: Gaffel & Karaffel, Øvre Holmegate 20, Stavanger

Når: Torsdag 6. april, kl.20

På torsdag dukker det opp en haug med bra folk på Gaffel & Karaffel for å sette fokus på en viktig sak. Det blir framføring av en samling tekster, hvor målet er bevisstgjøring rundt human trafficking og å skaffe midler til organisasjonen A21 som jobber for å belyse problemet og bistå traffickingofre.

Hvem kommer? Eilie Harboe, Ole Christoffer Ertvaag, Marianne Holter, Espen Hana, Synnøve Macody Lund, Torbjørn Eriksen og Nina Ellen Ødegård. Blant andre!

Open Mic

Hva: Åpen scene for alle artister med eget låtmateriale

Hvor: Martinique

Når: Torsdag 6. april, kl.20.30

Hver første torsdag i måneden har Martinique open mic-kveld. Alt du trenger å gjøre for å være kvalifisert er å ha laget melodi og tekst selv. Alle typer musikk er velkommne! Gratis inngang.

MUSIKK-MARTINIQUE: Martinique har hatt utallige konserter opp gjennom årene. Alt fra metal til denne gjengen, Bergen Mandolinband. FOTO: Pål Christensen

Strikk med Arne & Carlos

Hva: Strikkekveld

Hvor: Naturvernforbundet, Henrik Ibsens gate 59, 4002 Stavanger

Når: Torsdag 6. april, kl.19 (dørene åpner 18)

Naturvernfforbundet i Rogaland arrangerer strikkekeveld med de ikke helt ukjente Arne & Carlos. Duoen har solgt intet mindre enn 500.000 strikkebøker verden rundt. Denne kvelden er det leksjon i hvordan man strikker fugler, av alle ting.

Så da er det bare til å ta et dypdykk i restegarn-kurven. Du bør også ha med et sett med strømpepinner nummer 3 og garn som passer. Det er få billetter igjen her, så hvis du vil være med, må du få ut strikkepinnen!

LES MER:

Sjekk ut vår guide: Slik lærer du deg å strikke på 1-2-3

STRIKKEDUO: Arne & Carlos har solgt hauger og lass med strikkebøker med fokus på nordisk strikketradisjon. FOTO: Pressefoto

Xplosif Undergrunn

Hva: Konsert

Hvor: Metropolis, Nytorget

Når: Torsdag 6. april, kl.19

Det er gratis inngang når Xplosif arrangerer helkveld med byens ferskeste hiphop-talenter. Det er mye som skjer i miljøet i Stavanger for tiden, og torsdag kan du få sjekke ut noen av de ferskeste talentene live - og helt gratis! Første act går på scenen kl.19.15. Etter planen skal Xplosif arrangere flere slike kvelder framover. Spennende!

LES MER:

Fått med deg den nye singelen til Izabell og Tore Pang? – Forventer å få litt tyn Izabell og Tore Pang med ny singel: – Forventer å få litt tyn

NYTORGET: Hvem blir Stavangers neste Izabell? Nye hiphop-talenter skal på scenen på Metropolis torsdag! FOTO: Fredrik Refvem

Stand Up Uncut Stavanger

Hva: Stand up

Hvor: Spor 5

Når: Fredag 7. april, kl.21

Fredag er nykommernes kveld, også på Spor 5. Eventuelt skal de etablerte komme med sitt nyeste. Stikkordet er altså nytt! En kveld der alt kan skje, ifølge arrangøren: Det kan være helt sykt bra eller utrolig kleint(!). Ja, ja - da sier vi som hu mor: Intet våger, intet vinner!

Rogahack

Hva: Rogalands største LAN-party

Hvor: Sandneshallen

Når:* Fredag 7. april, kl.19 - mandag 10. april, kl.12

I helgen deltar over 500 stykker på Rogahack i Sandneshallen. Arrangementet nærmer seg utsolgt, men arrangørene jobber på spreng for å sjekke muligheten for utvidelse av internettkapasitet/strømkapasitet slik at det kan bli plass til enda flere, ifølge arrangøren Geek Crew.

Aldersgrense 12 år. Alle deltakere under 16 må ha med samtykkeskjema fylt ut av foresatte med underskrift. Det er mulighet for å forhåndsinnsjekke mellom kl.18 og 20 på torsdag.

ROGAHACK: Over 500 deltakere skal delta på Rogahack i år. FOTO: Torstein Lillevik

Tirades + Sassy Kraimspri

Hva: Konsert

Hvor: Checkpoint Charlie

Når: Fredag 7. april, kl.22

Punkebandet Tirades fra Bergen har et lydbilde som sparker deg i trynet fra begynnelse til slutt, ifølge arrangøren. Og denne kvelden får du 2 for 1 på Checkpoint, da også lokale Sassy Kraimspiri skal på scenen. Gøy!

LES MER:

Mablis-festivalen med ny headliner: Thomas Dybdahl Mablis-festivalen med ny headliner !

SASSY KRAIMSPRI: Det Mablis-aktuelle bandet kan du allerede se i helga, på Checkpoint. FOTO: Ida Collett Belle

Blodsmak + support OCM

Hva: Konsert

Hvor: Tribute, Sandnes

Når: Fredag, kl.21.30

Lydbildet til Blodsmak beskrives som «en potent miks av allsangvennlig heavy og norske folketoner» - og det hele skjer på nynorsk! Der har du et par gode grunner til å se det, bare der, altså! Vi tviler ikke når man sier bandet er helt unikt i den norske rockefloraen.

Sjekk det ut her:

Lørdagsjazz

Hva: Jazzkonsert

Hvor: Arkivet, Skagen 14, Stavanger

Når: Lørdag 8. april, kl.14

Dette blir nest siste lørdagsjazz-konsert før sesongslutt. Bandet Very Early er inspirert av painisten Bill Evans - men med en egen liten vri, of course. Medlemmene er Erlend Furuset Jenssen (saksofon), Erlend Haseth (gitar), Oscar Alvestad Harboe (kontrabass) og Stian Aeismann (trommer).

LES MER:

Les også: «Eh?! Er ikke jazz noe du hører kun i heisen og i billige, tyske pornofilmer?!»

Originalen, Bill Evans-trio, høres slik ut:

Megastort LP-utsalg

Hva: Forklarer seg selv :)

Hvor: Metropolis, Nytorget, Stavanger

Når: Lørdag 8. april - søndag 9. april, kl. 10-16

På lørdag blir det metervis med lp-plater på Metropolis i Stavanger. Selgere fra hele Norge kommer. Det kan til og med kalles for ei lp-messe - og dette er den største i området! Hva det er? Svært utsalg med lp-plater, cd'er, plakater, musikk-dvd'er og andre musikkrariteter i et sammesurium av ulike stilarter, sjangre og artister. Et must for alle musikkinteresserte, altså!

Arrangøren minner alle om å ta med cash. 25 kroner for inngang!

METERVIS: Mange kommer nok til å grave etter musikalsk gull i helga! FOTO: Pål Christensen (arkiv)

Knut Rørtveit

Hva: Konsert

Hvor: Otto-huset, Judaberg, Finnøy

Når: Lørdag 8. april, kl. 19 og kl. 21

Husker du Knut fra Aftenbladets web tv-serie «Finnøy - Milano»? Se den her! Nå er han kommet hjem igjen til Finnøy og skal holde dobbelt-konsert på Otto-huset. Første forestilling er kl. 19, og neste kl. 21.

FINNØY-MILANO: Knut Rørtveit fra Finnøy jobbet som modell i Milano. Nå er han hjemme igjen - og holder konsert! FOTO: Anders Minge

Jagged Vision

Hva: Konsert

Hvor: Checkpoint Charlie

Når: Lørdag 8. april, kl. 22

Stavanger-bandet Jagged Vision er blitt en kraft å regne med i den norske undergrunnscenen. Denne helgen blir det konsert på Checkpoint - og det blir heftig hard core metal, som garantert vil vekke til live de mest apatiske lytterne, lover arrangøren!

Hør det her:

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

- Sjekk også ut Aftenbladets nye kalender: detskjer.aftenbladet.no!

Hver uke tar vi et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen onsdagen - til tips@byas.no!

Publisert:
Oppdatert:
 1. Stavanger
 2. Underholdning
 3. Sandnes
 4. Musikk
 5. Helg

9 ting du kan gjøre i helgen

Mye musikk, men også et gjensyn med to skumle karer fra barndommen!

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  13 ting du kan gjøre i helga
  2 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  15 ting du kan gjøre i helga!
  4 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  13 ting du kan gjøre i helga
  2 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  16 ting du kan gjøre denne helga
  4 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  16 ting du kan gjøre i helga
  4 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  9 ting du kan gjøre i helga
  3 ÅR SIDEN