Mablis vil overraske publikum i 2020

Det blir Mablis-festival i 2020. Festivalledelsen vil utsette oss for nye opplevelser. Det høres kanskje skummelt ut, men bookingsjefen tror vi har godt av det.

Publisert:
Kvelertak avsluttet mablis-festivalen i 2019. Tross regn og gjørme var det god stemning i publikum fra start til slutt.

Vålandsskogen er snart tilbake til normalen etter Mablis-festivalen. Utstyr er pakket ned, gjørmen er skylt av skoene og freden har lagt seg, men folkene bak Mablis har allerede begynt å tenke på Mablis 2020.

Ett snaut døgn etter Kvelertak hadde takket for seg tikket det inn en «notification» på Facebook.

Mablis hadde laget et arrangement for neste års festival.

– Hvordan gikk det?

– Vi er fornøyde. I år testet vi ut mye nytt innhold og har bare fått gode tilbakemeldinger, sier festivalsjef Birte Nettelhorst Bærheim.

Nytt innhold vil si: Musikkprat i samarbeid med Tou Scene, Sølvberget og STAR, fotoutstillinger, samarbeid med Nuart og kunstprosjektet Ville Veier.

– Hvordan har det gått med økonomien?

– Tallene er ikke klare ennå, men vi har såpass at vi går for 2020.

Antall besøkende er heller ikke klare, men politiet anslo at cirka 4300 var innom festivalområdet i løpet av helgen.

Amerikanske Kurt Vile and The Violators spilte på festivalens første dag.

Vil se overraskede publikummere

Jesper Brodersen er bookingansvarlig for festivalen. Han er svært fornøyd med årets festival, og har planer om å følge formelen inn i 2020.

– Det kjekkeste man kan få oppleve når man jobber med booking, er å se at publikum blir overrasket. Jeg tror flere opplevde noe de ikke hadde sett før på årets festival.

Brodersen trekker frem bandene Pom Poko og Confidence Man. Han tror de overrasket flest. Confidence Man fikk publikum til å danse fra start til slutt og bød på skikkelig show under lørdagens konsert. Det samme kan sies for Pom Poko.

Confidence Man overrasket publikum med kraftig bass, koreografert dans og kostymeskifter.

Vil skape tillit til Mablis

– Vi har et intenst ønske om at folk skal ha tillit til at artistene som kommer på Mablis er gode. Selv om de ikke kjenner til dem fra før. Jeg tror virkelig at flere kan bli overrasket bare de tar sjansen.

Når det kommer til programmet for 2020 sier Brodersen lite, men litt:

– Det ble jo sagt at vi satser på et eldre publikum. Det har i hvert fall ikke jeg sagt, og jeg føler ikke det vi booket for et eldre publikum heller. Vi har fått enormt mange gode tilbakemeldinger på programmet, og vi skal prøve på noe av det samme til neste år.

Publisert:

To uker til det braker løs: Slik ser Mablis-programmet ut

14. og 15. juni braker det løs i Vålandskogen igjen.

Oppdatert: