Akropolis har satt ny åpningsdato

Den greske restauranten har kommet og gått. Nå håper spisestedet å bli værende lenge.

Oppdatert:
Akropolis åpnet i mars, men måtte stenge etter en uke fordi eierne manglet serveringsbevilling. Nå er ny åpningsdato satt til 4. oktober. Bildet ble tatt da Byas besøkte restauranten på åpningsdagen 25. mars.

– Det har vært en tidkrevende søknadsprosess. Vi måtte gjennom en del papirarbeid, kommunen skulle deretter behandle dette, så ting har tatt lenger tid enn først antatt, sier daglig leder i H&M Group, selskapet bak restauranten Akropolis, Karsten Kjartan Olsen.

Nå kan han dermed opplyse at restauranten åpner fredag 4. oktober.

Manglet bevilling

Akropolis har vært en gjenganger i restaurantfamilien i Stavanger. Spisestedet har de siste årene blitt slått konkurs gjentatte ganger, men i fjor kom nye huseiere på banen og totalrenoverte bygget.

Da fant da familien Gashi fra Nærbø at det var på tide å slå til. Den 25. mars var restauranten back in business, men kun en kort periode.

Problemet var at Stavanger kommune ikke hadde gitt eierne serveringsbevilling. Dette er et krav for alle som driver restaurantdrift.

Etter en uke måtte restauranten stenge igjen.

– Det har vært vanskelig å vente så lenge. Ikke bare fordi vi ville åpne så snart som mulig, men vi har også betalt husleie i hele perioden vi har hatt stengt. Nå er vi bare glade for at vi endelig kan åpne igjen, sier restaurant-gründer Hajdar Gashi.

Hajdar (t.v.) og Mergim Gashi kan fra 4. oktober igjen by på greske retter som gyros, moussaka og kleftiko.

– Gleder oss

Han forteller at Olsen, som tok over som daglig leder for restauranten i mai, har hatt ansvaret for å få alt papirarbeidet i orden.

Eller som Olsen selv sier det:

– Jeg er autorisert regnskapsfører og tar meg av alt som har med den daglige driften å gjøre. Så kan heller de som har peiling på mat gjøre det de er best til, sier han.

Gashi er glad for å ha ham med på laget, og ser fram til å kunne servere gresk mat i Sølvberggata igjen.

– Vi er utrolig glade og gleder oss veldig, sier han.

Publisert:
Oppdatert:

Restauranten skulle aldri åpnet: Nå får ingen kontakt med eierne

Arkitektkontoret venter fortsatt på dokumenter som ble etterlyst før sommerferien. Nå har saken havnet hos kommunen som heller ikke kommer i kontakt med eierne.

Publisert: