Aktuelt

Akropolis har satt ny åpningsdato

Den greske restauranten har kommet og gått. Nå håper spisestedet å bli værende lenge.

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Akropolis åpnet i mars, men måtte stenge etter en uke fordi eierne manglet serveringsbevilling. Nå er ny åpningsdato satt til 4. oktober. Bildet ble tatt da Byas besøkte restauranten på åpningsdagen 25. mars. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen (Arkivfoto)

– Det har vært en tidkrevende søknadsprosess. Vi måtte gjennom en del papirarbeid, kommunen skulle deretter behandle dette, så ting har tatt lenger tid enn først antatt, sier daglig leder i H&M Group, selskapet bak restauranten Akropolis, Karsten Kjartan Olsen.

Nå kan han dermed opplyse at restauranten åpner fredag 4. oktober.

  • Følg byas.no på Facebook!

Manglet bevilling

Akropolis har vært en gjenganger i restaurantfamilien i Stavanger. Spisestedet har de siste årene blitt slått konkurs gjentatte ganger, men i fjor kom nye huseiere på banen og totalrenoverte bygget.

Da fant da familien Gashi fra Nærbø at det var på tide å slå til. Den 25. mars var restauranten back in business, men kun en kort periode.

Problemet var at Stavanger kommune ikke hadde gitt eierne serveringsbevilling. Dette er et krav for alle som driver restaurantdrift.

Etter en uke måtte restauranten stenge igjen.

– Det har vært vanskelig å vente så lenge. Ikke bare fordi vi ville åpne så snart som mulig, men vi har også betalt husleie i hele perioden vi har hatt stengt. Nå er vi bare glade for at vi endelig kan åpne igjen, sier restaurant-gründer Hajdar Gashi.

Hajdar (t.v.) og Mergim Gashi kan fra 4. oktober igjen by på greske retter som gyros, moussaka og kleftiko. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Gleder oss

Han forteller at Olsen, som tok over som daglig leder for restauranten i mai, har hatt ansvaret for å få alt papirarbeidet i orden.

Eller som Olsen selv sier det:

– Jeg er autorisert regnskapsfører og tar meg av alt som har med den daglige driften å gjøre. Så kan heller de som har peiling på mat gjøre det de er best til, sier han.

Gashi er glad for å ha ham med på laget, og ser fram til å kunne servere gresk mat i Sølvberggata igjen.

– Vi er utrolig glade og gleder oss veldig, sier han.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Restaurant
  2. Stavanger
  3. Mat og drikke

Spis for 100-uka har startet: – Vi forventer ikke like mye trykk nå som sist

30 spisesteder tilbyr retter for en hundrelapp, mens andre velger å ta avstand fra konseptet i frykt for å bryte smittevernreglene.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Restauranten skulle aldri åpnet: Nå får ingen kontakt med eierne
    1 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Korona fikk fart på planene: Åpner allerede neste uke
    4 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    Etter at regjeringen lettet på koronatiltakene, begynte søknadene å renne inn
    4 DAGER SIDEN
  4. AKTUELT
    Beordret til å stenge, likevel holder flere åpent: – Det er forkastelig
    7 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT
    24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
    10 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT
    Serveringsbransjen trenger ikke betale leie for uteserveringen
    6 MÅNEDER SIDEN