Aktuelt

Juliane (20) fra Madla fanget opp på Spotify-liste

Juliane Nordbø Lind (20) fra Madla har gitt ut singelen «Lie», som er blitt frontet på Spotify sin New Music Friday Norway-spilleliste.

Publisert:
 • Ingeborg Frostad Schriwer
Juliane Nordbø Lind studerer til å bli frisør. Samtidig produserer hun sin egen musikk.

Juliane Nordbø Lind sin debutsingel er nå blitt lyttet på 28.421 ganger på Spotify siden den kom ut den 30. april.

– Jeg har egentlig holdt på med veldig mange slike prosjekter i lang tid, men har aldri blitt helt fornøyd med noe. Når jeg hadde holdt på sykt lenge med denne låten og hadde sendt den til pappa og andre folk som alle syntes den var bra, fant jeg ut at jeg måtte overse småfeilene og heller se hva responsen blir. Det er mye bedre å bare gjøre det enn å ikke legge den ut og aldri vite hva folk vil synes, forteller Nordbø Lind.

 • Følg Byas på Facebook!

20-åringen gikk på musikklinjen på Bjergsted, men studerer nå til å bli frisør. Musikken driver hun på med ved siden av. Hun har skrevet teksten, komponert, arrangert og produsert sangen

– Jeg vet egentlig ikke helt hvordan jeg startet med musikk. Det skjedde bare av seg selv. Pappaen min og mange andre i familien driver med musikk, så det kom ganske naturlig fra jeg var liten av, sier hun.

LES OGSÅ:

LES MER:

Old Irish Pub får ikke drive nattklubb, men kan skjenke alkohol om de vil

God respons

Nordbø Lind forteller at hun har fått veldig mye positiv respons etter at sangen kom ut i slutten av april.

– Det er veldig kjekt. Jeg er en sånn person som plutselig en dag kan tenke at jeg ikke lenger skal drive på med musikk mer. Det er mest fordi jeg kan miste motivasjonen, men så får jeg en ny idé også starter jeg igjen. Når jeg får så mye positiv respons, blir jeg jo med en gang mye mer motivert, forteller hun.

Sangen hennes kom med på «New Music Friday Norway» som er en spilleliste fra strømmetjenesten Spotify. Hver fredag byttes sangene ut, og danner det de beskriver som «de beste nyutgitte låtene samlet i én liste». For øyeblikket har spillelisten mer enn 136.000 følgere.

20 år gamle Juliane Nordbø Lind fra Madla kom ut med singel i slutten av april, men noe klart budskap har sangen ikke.

Melodi først - så tekst

Ifølge Nordbø Lind handler ikke «Lie» om noe spesielt. Hun komponerte og arrangerte låten først, og så skrev hun en passende tekst etterpå.

– Når jeg skriver en tekst, tenker jeg egentlig at den ikke trenger å være så personlig, for folk kommer til å tolke den selv uansett. Når jeg hører på en låt, kan det hende den handler om noe helt annet enn det jeg tror. Jeg tilpasser det til slik jeg har det der og da, slik at teksten passer til mine følelser. Jeg vet det er mange som skriver om personlige ting, men for meg må man ikke nødvendigvis skrive om noe spesielt for at det skal funke, forklarer hun.

Hun jobber med ny musikk, men en klar plan har hun ikke. Hun jobber med mange prosjekter, så hun må nesten se hva som blir ferdig først. Så når det kommer mer musikk tør hun ikke å si.

– Det kan hende jeg plutselig gjør noe helt annet. Det er litt skummelt å si at det kommer en EP i løpet av en viss periode, når det ikke er sikker at det kommer noe i det hele tatt fordi jeg ombestemmer meg angående låtvalg og slikt. Men det blir spennende å se, smiler hun.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Ny Viking-låt herjer på Spotify

LES MER:

Kjartan Lauritzen kommer til Utopia

LES MER:

Bandet til Mathias fra Tau er månedens urørt

Publisert:
 1. Musikk
 2. Spotify
 3. Madla og Kvernevik
 4. Sang

Juliane ute med ny singel: – Blitt «trendy» å være trist

Juliane Lind har kommet med singelen Sad before it was cool. Den er et slags opprør mot at det er «trendy å være trist», ifølge artisten.

Oppdatert:
 • Oda Bjønnes Hanslien

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Bandet til Mathias fra Tau er månedens urørt
  3 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  Helsedirektoratet ville ha korona-låt: Sang den inn på gutterommet på Våland
  2 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  Lykkeland-stjernen Amund Harboe (21) slipper låt
  3 ÅR SIDEN
 4. KULTUR
  «Kapteinen» har sjøsatt ny låt - med Anders Nilsen og Maria Mena om bord
  2 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  Izabell og STVG-Kartell ute med ny låt: - Den handler om alt som er giftig, men også fint
  3 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Tegner til 100.000 følgere på Instagram: – Trodde aldri jeg kom til å bli flink
  3 ÅR SIDEN