På søndag kan du gå på loppisjakt i hele Stavanger-regionen!

Det blir Søndagsåpne garasjer for sjette året på rad. Kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg er med!

Publisert:
På Byhaugen blir det også i år trunksale! Her fra garasjesalget i 2016.

Søndagsåpne garasjer ble for første gang arrangert i 2013. Opprinnelig var det et initiativ fra Stavanger kommune for å motivere til gjenbruk - og året etter heiv Sandnes og Sola seg på.

Denne helgen skal igjen garasjer - eventuelt kjellere, lofter, boder eller hager - gjøres klare for å ta imot folk på loppisjakt over hele Sør-Rogaland!

Følg Byas.no på Facebook!

205 salg

Selv om det er kommunene Stavanger, Sandnes, Randaberg og Sola som er arrangører, trenger du nødvendigvis ikke å bo i disse kommunene for å ha et garasjesalg.

Via nettsiden Åpen Garasje, kan du registrere ditt utsalg, uavhengig om du bor i Gjesdal, Hå eller Bergen.

– Men det spørs om det er noen bergensere som bruker nettsiden da, sier Siv Margrethe F. Nilsen i Stavanger kommune og ler.

Hun forteller at det fredag ettermiddag er 205 registrerte garasjer, men at kommunen forventer at flere vil melde seg på i løpet av helga. Aller best var responsen andre året, i 2014. Da var det 387 registrerte garasjesalg.

Oppfordring til gjenbruk

I tillegg til åpne garasjer over hele distriktet, vil det også være større utsalg flere steder.

– Det blir et eget trunk sale på Byhaugen, og så vet jeg at Våland Hageby Vel inviterer til fellesutsalg, sier Nilsen.

Under garasjesalgene kan du finne alt fra sykler, kopper, bøker og klær. Rett og slett alt som folk måtte ønske å kvitte seg med.

Tanken fra kommunene er å motivere til gjenbruk.

– Vi legger kun til rette via nettsiden vår, så er det innbyggerne selv som ordner med salget, forklarer Nilsen.

– Skal du selv på loppisjakt?

– Jeg tenkte å gå litt rundt og se. Jeg har unger, de finner alltid noe, så jeg kommer nok ikke tomhendt hjem igjen, sier Nilsen.

Kvitt deg med ting du ikke trenger eller gjør et bruktfunn!

Nyttig info

Du kan opprette garasjesalg eller se hvor det er garasjesalg på www.åpengarasje.no.

Nilsen anbefaler alle å planlegge litt på forhånd:

– På nettsiden er det mobilvennlig kart hvor alle garasjesalgene ligger. Så da er det bare til å legge opp ei rute på søndag - mellom klokka 12 og 16!

Etter flere runder med søngsåpne garasjer, har også kommunene funnet ut en del andre ting som kan være greit å vite:

Bord og presenning: Det er lurt å ha et bord eller lignende til å ha varene på. Dersom det regner, er det greit å ha en presenning eller lignende tilgjengelig.

Sjekk dette: Husk vekslepenger, poser og priser. Sjekk på forhånd at det du vil selge, fungerer og er helt. Tørk gjerne over tingene med en klut.

Registrer og beskriv: Hvis du har mye forskjellig, kan det være lurt å bruke litt ekstra tid på å registrere og beskrive varene dine. La gjerne barna finne frem «oppkoste» bamser, «barnslige» bøker og «utkjørte» biler og bli med! Gullfiskboller og trampoliner? Murstein og gamle vinylplater?

Andre åpningstider? Har du andre åpningstider enn 12-16, er det lurt å skrive det i fritekstfeltet når du registrere deg, slik at kundene kommer når du har åpent.

Gå sammen: Borettslag, nabolag eller velforeninger kan gjerne gå sammen og arrangere felles garasjesalg. Korps, speider eller idrettslag som planlegger loppemarked, er velkomne til å registrere seg her.

Donere pengene? Mange ønsker å gi pengene de tjener på garasjesalget sitt, til et godt formål. De fleste veldedige organisasjoner har informasjon på nettsidene sine om hvordan man går frem. Lag gjerne en plakat på selve salgsdagen, hvor det står tydelig hva pengene skal gå til.

Fikk du ikke solgt alt? Gi det gjerne videre til Fretex, lokale loppemarkeder eller andre som kan ha brukt for det. Eventuelt kan kommunene komme og hente det. Sjekk www.hentavfall.no for å se hva som kan hentes.

Endre eller slette garasjesalget ditt? Logg på med e-postadressen og telefonnummeret du oppga da du registrerte garasjesalget.

MER FRA BYAS:

Synne (16) har ikke handlet nye klær på to år

Ingrid (26) gikk ned i stillingsprosent for å satse på sy-drømmen

Dette var vintage-trendene i 2017 og slik spår butikkene at 2018 vil bli

Slik lager du din egen scrunchie!

Publisert:

Til helga kan du gå på skattejakt i garasjer over hele Nord-Jæren

For sjuende året på rad inviterer Sola, Randaberg, Stavanger og Sandnes til søndagsåpne garasjer.

Publisert: