Ny tapas-restau­rant åpnet i Markens

Tirsdag åpnet Mat & Uteliv tapas-restauranten Mercado i Markens gate. Konkurrentene fra Le Monde frykter ikke konkurranse.

Publisert:
Ny åpning av tapas-restaurant: Selma Cakal, daglig leder i Mercado, (t.v.) sammen med Torbjørn Gudmundsson, kjøkkensjef (t.h.).

Spisestedet Mercado, som åpnet dørene tirsdag i det gamle Rasmus Tallaksen-lokalet, blir den tolvte restauranten til Mat & Uteliv.

På denne tapas-restauranten kan man dele forskjellige småretter fra Middelhavet.

– Vi ønsker å skape god stemning der folk kan dele mat og smake på mye forskjellig godt fra Middelhavet, forteller Roger Sande, driftsansvarlig i Mat & Uteliv.

Ikke redd for konkurranse

Hallgeir Hansen, daglig leder for Le Monde Tapas, synes det blir veldig spennende med en ny konkurrent i byen.

– Det har nok blitt lagt merke til at vi har hatt stor suksess med vår tapas-restaurant, også er det vel flere som har lyst til å ha litt mer av den kaka. Jeg tror at det vil bidra til å øke sørlendingenes forhold til eksotiske retter, og det trenger ikke å være negativt, sier Hansen.

– Det at Mat & Uteliv kommer etter oss og vil satse litt på småretter, det tar vi som en hedersbetegnelse for at vi har gjort noe riktig. Samtidig vil vi fortsette å prøve å gjøre det bra, så vi kan fortsette med å ligge på topp, forteller Hansen.

Daglig leder, Selma Cakal, hos nyåpnede Mercado.

Ønsker å skille seg ut

Mercado vil fokusere på mat som kan deles, slik som tapas, mezé og diverse andre retter fra Middelhavet. Samtidig ønsker de å skille seg ut med fokus på grønt, økologisk og sunn mat, og forskjellige vegetariske og veganske retter.

– Vi er alltid klare for konkurranse, så det er ikke noe problem for oss. Det er alltid litt gøy med nye restauranter, og jeg tenker det er sunt for både Le Monde og oss, forteller Sande.

Slik ser det ut på utsiden av den nye restauranten Mercado i Markens gate.

Hansen forteller at det har blitt stadig bedre kultur for å spise ute på restauranter de siste årene.

– Jeg tror det kan være et resultat av at vi har fått bedre utvalg i sentrum, og at det har vært litt press på prisene. Vi har jo også vært flinke med lunsjtilbud, som har gjort at folk kan ta seg råd til å spise ute. Dette gjør at folk har fått et større forhold til det å gå ut og spise sammen.

Videre forteller Hansen at utfordringen nå med flere tapas-restauranter, er å formidle folket hva Le Monde har og hva man kan oppleve.

– Det mener jeg vi har vært gode på, men fremover må vi ha større fokus på å være enda mer synlige, og når det er økt konkurranse så må vi være enda mer pågående, forteller Hansen.

Slik ser det ut på den nye tapas-restauranten Mercado.

Tapas den nye burgeren

– Tapas er en veldig sosial og spennende måte å spise på. Du kan ha litt av alle smaker på en gang, sitte sammen og dele. Det har jo vært veldig i vinden i det siste, og jeg tror at det kommer mer og mer, smiler Hansen.

Hallgeir Hansen håper at tapas blir «den nye burgeren» i byen.

– Vi har jo mange restauranter som ligger tett i Kristiansand allerede. Samtidig er det jo burgere og cæsarsalat på nesten hver eneste restaurant i byen, så hvorfor skal vi ikke få inn litt mer tapas. Men tiden vil vise om det er rom for flere tapas-restauranter i Kristiansand, sier Hansen.

Les også:

Åpnet byens nye mattilbud: – Lund er et område i stor utvikling

Snart legger kjeden ned den siste juskafeen på Sørlandet

Coctail-konsept flytter inn på Sandens

Publisert:

Her åpner et nytt konsept i det gamle Joe & The Juice-lokalet på Sandens

Lokalet på Sandens har stått tomt siden Joe & The Juice kastet inn håndkleet i midten av april. Men i midten av juni flytter konseptet San Sebastian – Pintxos & Cocktails inn.

Publisert: