Aktuelt

Her kommer ny take away: – Vi ville ha et rent vegansk tilbud i byen

Veggietable åpner på mandag, og lover 100 prosent vegansk mat.

Publisert:

  • Janne Håland

Der Hverdagsgodt lå før, kommer det nå en vegansk take away. FOTO: Janne Håland

Lokalet i Pedersgata 23 har stått tomme siden Hverdagsgodt flyttet ut tidligere i år.

For tre uker siden ble de overtatt av nye eiere, og allerede mandag åpner Veggietable dørene. En 100 prosent vegansk take away-restaurant.

– Vi ville ha et rent vegansk tilbud i byen, forklarer Vlada Maksimovic.

Følg Byas.no på Instagram!

I fjor traff han Tax Randria på Startup Weekend i Stavanger. Siden har de jobbet sammen om ideen om en vegansk restaurant i byen, og fått coaching og rådgivning om å starte en bedrift.

– Hun fant navnet, og skal lage maten, sier Maksimovic.

  • Dette har vi tidligere skrevet om Startup Weekend.

Før de flyttet til Fermenten, drev Therese Utkilen Norman og Sofia Riis Kyndesen Hverdagsgodt i lokalene som nå får vegansk take-away. FOTO: Janne Håland

– For alle

I lokalene treffer vi Naly Rakotoarisoa, som er i full gang med de siste forberedelsene. Han er selv veganer, og har erfaring fra restaurantbransjen fra hjemlandet Madagaskar.

– Målet er at restauranten kan være en bro for andre som vil spise vegansk, og for folk som allerede er veganere, sier han.

Pedersgata 23 får ny take away-restaurant. FOTO: Janne Håland

– Egentlig kan alle spise hos oss. Måltidene våre skal være proteinrike, og ha riktig sammensetning av karbohydrater, fett og protein. Det handler om sunnhet, miljøet og dyrevelferd, supplerer Maksimovic.

På menyen står blant annet Buddha bowls, salatbar og ulike varmretter som varierer fra dag til dag.

MER FRA BYAS:

Freddy (28) var også på Startup Weekend i fjor, og ville gjøre det enklere for deg å kjøpe kunstHer kommer over 700 typer smågodt!

Publisert:

  1. Stavanger
  2. Restaurant
  3. Veganisme
  4. Gründere

Veggietable har lagt ned driften

Medgründer av kafeen Veggietable i Pedersgata, Vlada Maksimovic, makter ikke å drive stedet alene. Nå er bedriften lagt ut for salg.

Oppdatert:

  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
    2 ÅR SIDEN
  2. LIVSSTIL
    – Det er ikke vanskelig å spise vegansk i Kristiansand
    2 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Lanserer «Spis grønt-uka»: – Mer enn å bare spise isbergsalat
    1 ÅR SIDEN
  4. KULTUR
    Blir ny runde med «Spis for 100» i høst: Dette er nytt
    17 DAGER SIDEN
  5. AKTUELT
    Andelen kvinnelige gründere øker. I Salvågergata i sentrum styrer de hele gaten
    3 DAGER SIDEN
  6. AKTUELT
    Da Tax (33) ikke fikk seg jobb, startet hun for seg selv. Nå kastes hun og familien ut av landet.
    1 ÅR SIDEN