Aktuelt

Vrimlehallen skal få 200 nye sitteplasser og kafé

Universitetet tar grep for å tilrettelegge vrimlehallen for studentene.

Publisert:
  • Magnus Nødland Skogedal
Skissene til den nye vrimlehallen skal nå finjusteres før anbudsutsendelse. Foto: HR Prosjekt AS.

– Formålet med arbeidet er å vitalisere vrimlehallen og gjøre den til noe mer enn et sted du går forbi. Midlertidige forsøk viser at studenter trenger en god plass å sitte med nærhet til strømuttak, sier kontorsjef Gunnar Nordlie ved UiA til KRSby.

LES MER:

Bli med på en annerledes omvisning på UiA!

Det skal etableres en «global hub» rett til venstre for hovedinngangen, og her vises det hvordan området foran kan bli seende ut. Foto: HR Prosjekt AS

Studentene velger kantina

Vrimlehallen har i dag mye ubrukt plass, og studentenes vaner har endret seg. Tidligere var det en stor etterspørsel etter grupperom, men det har likevel vokst frem en mer populær plass å sitte. Det var studentavisen Unikum som først skrev om saken.

LES MER:

Disse gutta har seilbåten som studentbolig

Det blir store endringer i vrimlehallen fra og med neste år. Foto: HR Prosjekt AS

– Kantina er ofte full av studenter som ikke har noe imot å sitte i et miljø med mer lyd. Det har vært jobbet aktivt for å øke antall grupperom lenge, men nå ser vi at til og med under de travleste eksamensperiodene er det grupperom som står ledige og mange som sitter i kantina. Studievanene har endret seg, og mange foretrekker tydeligvis å sitte i et annet miljø, sier Nordlie.

Prosjektet vil snart bli lagt ut på anbud, og planleggingen har pågått siden høsten 2016. Planene for hvordan det nøyaktig vil se ut er ikke klare, men det foreligger et løsningsforslag fra interiørarkitekt som viser endringene i hovedsak. Det kommer et utbedret sitteområde til venstre for hovedinngangen, nye sitteområder i midten av området, og flere nye sitteplasser ovenfor trappen som leder ned til kantina. I tillegg vil de midlertidige plassene i vrimlehallens nordlige ende bli utbedret, og det kommer en ny kafé.

LES MER:

Så mange kaffekopper selger UiA per skoleår

Helt til vesntre er trappen ned til kantina, og til høyre er den nye kaféen skissert. Foto: HR Prosjekt AS

Ny kafé

– Det blir et serveringspunkt med enkel mat og drikke. Kantina i dag har til tider et stort press, så ved å etablere et nytt serveringssted i vrimlehallen samtidig som det kommer nye sitteplasser der slår vi to fluer i en smekk, sier Nordlie.

LES MER:

Sjekk hvem som tok festen i UiA-kantina

Slik kan gangen mot bygg F, G og H bli seende ut. Foto: HR Prosjekt AS

Oppstarten på byggearbeidet er planlagt i månedsskiftet august/september i år, og skal stå ferdig til januar 2018.

– Det er mange interiørdetaljer som skal på plass, og noe av arbeidet vil bli veldig synlig for studenter og andre imens det pågår, sier kontorsjefen.

Publisert:

Åpnet «nye» Vrimlehallen: - Fett med ny kantine!

Moderne design, ny kafé og romslige sitteplasser, lokket studentene til den nye, oppgraderte Vrimlehallen. – Maten her er godkjent, sier en fornøyd student.

Publisert: