Feirer 30-årsjubileum: Dette har UGÅ 2019 å by på i år

Det er 30 år siden UGÅ gikk av stabelen for første gang. 13. mars braker det løs igjen.

Oppdatert:
Hans Markus Riisdal i Tøfl under Mablis-festivalen i fjor sommer. Bandet spiller under UGÅ-festivalen.

Med artister som Karpe, Izabell og GZA, og show med Spårtsklubben og humorgalla, byr UGÅ 2019 på en godt og blandet pose.

Eksternansvarlig i UGÅ, Jørgen Tande-Petersen, legger ikke skjul på dette.

– I år har vi satset ganske greit på kvalitet! Det merkes, for Karpe-konserten ble utsolgt veldig fort, og med Spårtsklubben var forespørselen så stor at vi bestemte oss for å sette opp et ekstra-show.

Spent på de mindre, lokale artistene

Det merkes nok også på UGÅs pengekasse, for på spørsmålet om hvor mye alt koster får Byas en lattermild versjon av klassikeren «ingen kommentar».

Selv om årets UGÅ har en del store navn som headlinere, er Tande-Petersen og resten av styre mest spente på de mindre, lokale artistene.

– Målet vårt er jo å vise fram Stavangers artister og hva vi har å by på! Vi håper at Stavanger tar godt i mot disse, sier Tande-Petersen.

Så, hvis du vil finne på noe kult fra 13.-24. mars, kan denne foreløpige oversikten over hva som skjer i UGÅ være til hjelp.

13. mars

TØFL: UGÅ sparkes i gang av stavangerbandet TØFL, som tidligere har spilt på blant annet Øya-festivalen, og i år har de vært en del av lineup’en til både by:Larm og Trondheim Calling. Nylig vant de også et NOPA-stipend, så 2019 ser allerede veldig lyst ut for vårt lokale indiepop-band!

14. mars

Kickoff på Tappetårnet: Selve festen starter dagen etter, på Tappetårnet ved UiS. Her skal DJ-gruppa Sumix stå for musikken. Senere blir festen flyttet i direktebusser til Cocktailfabrikken, hvor etterfesten skjer.

GZA (Wu-Tang Clan)/Folken: Gary Grice, aka GZA, kommer til UGÅ for sin første konsert i Stavanger! Han blir av mange regnet som den beste rapperen i gruppa Wu-Tang Clan, og nå får du muligheten til å se han på Folken.

15. mars

Izabell + Kriminell Kunst: Lokal musikk er god musikk, og UGÅ skal jo tross alt representere Stavanger! Izabell byr opp til fest sammen med Kriminell Kunst på Folken denne fredagskvelden.

16. mars

Futsalturnering: I tradisjon tro setter UGÅ opp en futsalturnering i samarbeid med SiS, hvor avgiften for å bli med går til en god sak - nemlig Kreftforeningens Krafttak mot Kreft. Meld deg på med vennegjengen og vis fram ferdighetene dine samtidig som du støtter en god sak, da vel!

Tønes: Med fullt band gjør visesangeren Tønes et comeback på Folken denne lørdagen, hvor han opptrådte for en del år tilbake.

Humorgalla med Stand Up Norge: - Et av UGÅs høydepunkt for min del, sier eksternansvarlig Jørgen. Komikerne Maria Stavang, Emil Berntsen, Olav Haugland, Ole Soo, Halvor Johansson og Jonna Støme skal bringe latter til Stavangeren.

FLC/Folken: Grottene gjøres om til en EDM-klubb med DJ-ene Optimistic og Mike Lemur.

19. mars

Speed Dating + Pre love night: Føler du deg ensom og våryr, kan litt speed dating være akkurat det du trenger! Arrangementet er gratis, men med begrenset plass, så meld deg på her for muligheten til å finne din neste store kjærlighet.

SKAAR: Bergensbandet SKAAR skal på Europaturné, og starter det hele på Folken under UGÅ, for første gang til Stavanger! Møt opp for god poprock.

20. mars

Karpe: Til mange Karpe-fans sin fornøyelse, har UGÅ klart å booke Norges mest populære rapgruppe! Er du en av de heldige som fikk tak i billett før det ble utsolgt, har du mye å se fram til i konserthuset.

Det er også etterfest på både Cocktailfabrikken (20+) og Folken (18+), så det stopper ikke etter konserten!

21. mars

Cocktailsmaking på Broremann: Broremanns dyktige bartendere byr opp til cocktailsmaking for deg og vennegjengen.

Spårtsklubben live x2: Det er nok Spårtsklubben-fans i Stavanger, for et ekstrashow måtte til for å tilfredstille behovet! Klokken 18 eller 21 kan du se morrogjengen fra VGTV vise seg fram live på Stavangeren.

22. mars

Klovner i Kamp: For første gang på lenge gjester klovnene Folken, og er du gira på å se Alis, Fingern og Dansken live er det bare å hive seg rundt! Før de legger opp igjen.

SUB37 med Marien Baker: Cocktailfabrikken omgjøres til et tech house-konsept kalt SUB37, og den internasjonale DJ-en Marien Baker er leid inn for anledningen.

23. mars

Kanonballturnering: Et lignende konsept som futsalturneringen, men denne gangen går påmeldingsavgiften til Asfalt. Nok en god sak der altså!

Helt fullt program kommer i løpet av de neste dagene, følg med på UGÅ sine nettsider eller Facebook-sider for å bli oppdatert!

MER FRA BYAS:

LES MER:

5 festivaler litt utenom det vanlige

LES MER:

Nå har Old Irish Pub spikret åpningsdatoen: – Det blir full fest og dansing på bordene

LES MER:

Vin- og cocktailbar tar over etter Re-Naa

LES MER:

Mohammed Basefer: – Jo mørkere vitsen er, jo bedre!

Publisert:
Oppdatert:

10 ting du kan gjøre i helga

Snart helg!

Publisert: