Aktuelt

Sushikjede fra Bergen skal åpne fem restauranter i Stavanger og Sandnes

Da mannen i huset måtte kjøre 20 minutter hver vei for å skaffe kona sushi, startet han i stedet opp sin egen sushirestaurant. Nå slår kjeden seg for alvor opp på Nord-Jæren.

Publisert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Roger Johannessen var lei av å kjøre til Bergen hver gang kona hadde lyst på sushi. Det ble starten på Isushi. FOTO: Jan M. Lillebø/Bergens Tidende

– Jeg la ut et innlegg på Facebook i 2012 og spurte om noen kunne åpne en sushirestaurant på Åsane. Jeg fikk til svar at jeg måtte gjøre det selv, og da gjorde jeg det.

Roger Johannessen forteller om hvordan restauranteventyret begynte på Åsane, en 20 minutters kjøretur utenfor Bergen. Har var lei av å hente sushi til sin bedre halvdel to dager i uka.

– Så spurte jeg samme gjengen på Facebook om de hadde et godt navn på sushikjeden. Da var det noen som skrev Isushi, og da ble det sånn.

 • Følg Byas på Instagram!

«One down, four to go»

Han er opprinnelig byggmester og eiendomsinvestor, men startet i rollen som sushirestauratør for ni år siden. Siden den gang har Isushi vokst til sju avdelinger. Kjeden satser i hovedsak på take away.

– Vi har vokst ut av Bergen og alltid hatt en langsiktig plan om å bli norgesledende, sier bergenseren ubeskjedent.

Isushi åpnet sin første restaurant i Langgata 57 i Sandnes i august. FOTO: Privat

I august åpnet første avdeling i Langgata i Sandnes. Nå jobber han med å ferdigstille lokaler i Gartnerveien i Hillevåg, rett overfor kjøpesenteret Kilden. Johannessen speider også etter lokaler på Tasta, Madla og Forus.

– Da vi startet opp i Bergen, tegnet vi en sirkel rundt byen og etablerte oss i nabolagene. Det samme ønsker vi å gjøre her. Vi skal være bydelssushi, sier Johannessen.

Den nye pizzaen?

I 2011 åpnet Sabi Sushi sin første restaurant. Kjeden har nå 19 utsalg i Sør-Norge. Flere andre store aktører har nylig slått seg ned på Nord-Jæren med sushi på menyen, blant annet Sumo og Sabrura.

– Dette viser bare hvordan sushien har blitt allemannseie. I dag er dette en rett alle forholder seg til, sier Sumo-sjef Simon Simmonæs.

Sumo-eieren Simon Simmonæs sier at Isushi-etableringen er en bekreftelse på hvor populær matretten har blitt. FOTO: Pål Christensen

LES MER:

Stavanger-restauranten omsatte for nærmere 20 millioner på et halvt år

LES MER:

Sumo har åpnet i Tollboden: – Vi er klare for å vokse videre i Rogaland

Han understreker at Sumo er en asion fusion-restaurant og har mer enn bare sushi på menyen. I tillegg driver Sumo en større restaurant med mange sitteplasser. Derfor er ikke de to spisestedene direkte sammenlignbare.

Sabrura har derimot mer til felles med den nye aktøren på Nord-Jæren.

– Sushimarkedet har stort potensial. Det er plass til flere, det viser igjen i takten som vi vokser i, sier daglig leder, Preben Oosterhof.

Nylig varslet Sabrura utvidelser til Madla og Kvadrat. Fra før holder kjeden til i Herbarium.

LES MER:

Målet er 50 restauranter over hele landet: Nå kommer kjeden til Stavanger

Johannssen i Isushi har også påpekt at kundegrunnlaget for etableringen i Stavanger og Sandnes er til stede, men frykter at kokkene - som andre restauranter også vil ha kloa i - blir den største utfordringen.

– Når vi har søkt etter nye medarbeidere, har vi fått nok søkere til å åpne fire restauranter på en gang. Mange vil ha jobb, men kokkene er flaskehalsen. Vi er heldige som er en del av et større konsern og har dermed lagt til rette for egen opplæring og spesialisering gjennom selskapet vårt, sier Sabrura-sjefen.

Sabrura har vokst raskt. I slutten av mai åpnet restauranten på Herbarium, videre følger utsalg på Kvadrat og Madla. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Klare i løpet av 2021

Isushi har tjent gode penger siden oppstarten. Fra 2013 til 2018 har selskapet utelukkende gått med overskudd. Ifølge Proff.no omsatte Isushi AS for 38 millioner kroner i 2018.

Nå skal pengene brukes for å få kjeden til å vokse ytterligere.

– Det hjelper at jeg er byggmester. Jeg er selv med på å bygge om lokalene våre, det er med på å holde kostnadene nede. Likevel vil vi nok bruke rundt 10 millioner kroner på etableringene våre i Sandnes og Stavanger, sier Johannessen.

I tillegg til restaurantene i Stavanger og Sandnes, ser sushi-gründeren også etter muligheter andre steder i landet. Det være seg Bryne, Mandal, Ålesund eller Oslo.

– Alle restaurantene i Stavanger og Sandnes bør stå klare i løpet av 2021. Året etter, i 2022, bør vi som selskap ha rundt 12 til 15 restauranter i Norge, sier Johannessen.

Publisert:
 1. Restaurant
 2. Stavanger
 3. Mat og drikke

Ny utvidelse for restaurantkjeden: Åpner på Madla

Sabrura Sushi & Sticks erstatter Espresso House på Amfi Madla.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Nytt utelivsselskap rykker inn: Skal åpne populært konsept i Tårngalleriet
  1 MÅNED SIDEN
 2. AKTUELT
  Burger-gründer og restauranteier starter ny pizzakjede
  20 DAGER SIDEN
 3. AKTUELT
  Jubler over skroting av skjenkeforbud: – Det er en glede
  25 DAGER SIDEN
 4. AKTUELT
  Nattklubben gikk konkurs, men nå leter eieren etter nye lokaler
  26 DAGER SIDEN
 5. AKTUELT
  Annerledes tenning av vinterlysene i Fargegata i år: – Det er litt trist
  18 DAGER SIDEN
 6. AKTUELT
  Slik kan utestedene holde åpent etter midnatt: – Ønsker ikke å benytte smutthull
  28 DAGER SIDEN