Disse er videre i kåringen av #byasbeste treningssenter!

For et engasjement! Dere har igjen plukket ut 11 finalister som kan vinne tittelen #byasbeste treningssenter 2019. Hvem som vinner hele greia er opp til dere – stem nederst i saken!

Oppdatert:
Her ser dere et flott utvalg av regionens mange treningssentre. Dette er de nominerte til #byasbeste treningssenter 2019. Stem på favoritten i bunnen av saken!

Dere har nominert et vidt spekter av treningssentre – på denne listen finner du det meste av treningsformer – og visjoner.

Les mer om årets kandidater og stemme på din svette favoritt nederst i saken:

Aktiv Treningssenter

Hvor: Tjensvolltorget 36, Stavanger

Åsmund Tveiteland, Tove Skarnes Havik og Hans Havik jobber på Aktiv Treningssenter, Ekteparet Havik startet senteret for snart 25 år siden. – Her er det kort vei fra spørsmål til beslutning, sier Hans. – Vi er ingen stor kjede, derfor kan vi ta avgjørelser kjapt. Hvis kundene ønsker en gruppetime, eller lignende, vil ekteparet gjøre sitt ytterste for å ordne det.

Aktiv Treningssenteret er et privat senter som drives av ekteparet Tove Skarnes Havik og Hans Havik. I 2021 har senteret på Tjensvolltorget 25-års jubileum.

Hjertebarnet til Havik-ene har blitt nominert til #byasbeste flere år på rad.

Les om fjorårets vinner og de tidligere nominerte her:

LES MER:

Arena er kåret til #byasbeste treningssenter

LES MER:

Hvem har #byasbeste treningssenter? Du bestemmer!

– Her passer du inn uansett fasong, alder, eller bekledning, forteller Åsmund Tveiteland, instruktør hos Aktiv.

De ansatte mener senteret skiller seg ut fordi det har blitt kundenes andre hjem:

– Den gjennomsnittlige medlemstiden ligger på 108 måneder, forteller Hans Havik. – Tallene viser at kundene våre trives godt her.

– At vi ble nominert tyder på at de er stolte av senteret og setter pris på vår faglige kompetanse, sier Tove Skarnes Havik.

Les også:

LES MER:

Gikk ned 33 kilo på sju måneder: – Det var bare den lille kommentaren som skulle til

Arena Treningssenter

Hvor: Stadionparken kjøpesenter, Stavanger

Tone Eide har vært daglig leder hos Arena Treningssenter de siste 14 årene. – Her kan du komme som du er og kombinere det sosiale med trening, sier Eide til Byas.

– Det er så kjekt at folk setter pris på oss og stemmer oss frem, sier Tone Eide, som er daglig leder hos Arena Treningssenter. De ble etablert tilbake i 1997 og har de siste 14 årene holdt til i Stadionparken i Jåttåvågen.

– Arena har blitt en viktig sosial plass for alle aldersgrupper. Her har vi både pensjonister og ungdommer. Jeg tror det er en av grunnene til at vi blir nominert – at alle aldre trives her.

Det er ikke første gang Arena er nominert til #byasbeste treningssenter. I fjor gikk de av med seieren.

– At vi er nominert igjen i år betyr hvert fall at vi ikke har blitt noe dårligere, sier Eide og ler.

– Hvorfor skal dere vinne #byasbeste treningssenter?

– Fordi vi er best på samhold og miljø. Arena er et treningssenter hvor alle kan komme akkurat slik de er, og alle er like mye verdt.

Crossfit Ask

Hvor: Auglendsdalen 81, Stavanger

Lena Mari Hanssen og Jon-Inge Nilsen (venstre) var med å starte Crossfit Ask i fjor. Her er de sammen med en gjeng som trener på senteret. Fra venstre: Lena Mari Hanssen, Jon-Inge Nilsen, Aksel Heltand, Håvard Dahle, Jan Egil Gustavsson og Stian Aarud.

Musikk pumpes ut fra høyttalerne i det omgjorte lagerlokalet i Auglendsdalen. En mann svinger seg med et par turnringer. En annen er opptatt med å løfte en vektstang.

– Hei der. Velkommen til Crossfit Ask, roper Lena Mari Hanssen fra den andre siden av lokalet.

Hun var med å etablere Crossfit Ask tilbake i 2018 sammen med fire andre entusiastiske crossfittere.

– Vi tilbyr funksjonell trening for alle uavhengig alder eller nivå. Her heier alle på hverandre, sier Hanssen, og forteller om det unike miljøet på senteret.

– Det er ekstremt sosialt her og alle er veldig åpne. Jeg vet at mange har fått nye og gode venner etter de begynte å trene på Crossfit Ask. Vi kaller det for Ask-familien.

Crossfit Centrum

Hvor: Forusparken 32, Stavanger

Lucas Wessel, Jøran Vaule, Jeanette Hustad, Miriam Forgaard, Heidi Irgmo og Juraj J.J Szigeti legger til rette for at alle skal finne treningsglede på Crossfit Centrum.

Treningssenteret feirer 10-års jubileum i år!

Da bygget på Lura ble for lite flyttet Crossfit Centrum like godt inn i en gigantisk lagerbygning på Forus – og her er det god plass til å svette.

– Vi tror på å ha et inkluderende miljø, forteller én av eierne, Jøran Vaule. – Vi prøver å legge til rette for alle, også de som synes trening og crossfit høres litt skummelt ut. Vi har god kontakt med medlemmene og hjelper dem mot målet.

Sammen med Jeanette Hustad, Silje Skalleberg og Heidi Irgmo har driver Vaule treningssenter på Forus og i Hillevåg.

– Medlemmene våre er seks til sytti år gamle, forteller Hustad. – Dette er et treningssenter for hele familien. Derfor tror jeg medlemmene våre har nominert oss frem – vi har dyktige trenere og god kompetanse, samtidig som tilbudet vårt er bredt!

Forus Sportssenter

Hvor: Moseidsletta 41, Sandnes

Konstituert daglig leder, Anne Tomasgaard, og instruktør, Vilde Østebø Carlsen, ved Forus Sportssenter.

I nærheten av golfbanen på Forus bygde Rogaland bedriftsidrettskrets et nytt og toppmoderne sportssenter med et samlet areal på 11.000 kvadratmeter, som sto klart i 2018.

– Forus Sportssenter er tuftet på idrettslige verdier. Her ekskluderer vi ingen og har en bevisst strategi overfor våre ansatte, slik at alle skal inkluderes. Det er viktig for oss, sier Anne Tomasgaard, som er konstituert daglig leder.

Forus Sportssenter har blant annet gruppetimer, lagsporttimer med trener, håndballbane og squashbane.

– Vi samarbeider også med bedriftsidretten om ulike arrangementer som Forus-stafetten og Kystjegerløpet, forteller Tomasgaard.

– Vi ønsker å vinne #byasbeste treningssenter slik at flere skal få øynene opp for oss. Det hadde betydd utrolig mye, avslutter Tomasgaard.

Impulz Personlig Trening

Hvor: Breivikveien 33, Stavanger

På Storhaug ligger Impulz – et treningssenter som satser mye på den personlige treneren. Impulz ble startet av Hilde Lothe og Gyda Bloch Thorsen og har nå tre sentre i Rogaland. På Storhaug er det Ingvild Rossbakk Nordbøe som styrer skuta.

Ingvild Rossbakk Nordbøe forklarer at målet til Impulz er å få kundene til å oppleve treningsglede.

– Her skal folk kunne føle seg trygge, og vi prøver å skape en «hjemmefølelse», forteller Nordbøe.

Stikkordet til Impulz er lavterskel:

– Her ser vi enkeltmennesker, ikke kunder. Vi kan alle navnene og spør hvordan det går hvis noen ikke har vært her på en stund. Man må være glad i mennesker for å drive med trening, og trening er mer enn å bare løfte tungt.

Les også:

LES MER:

Styrketrening har blitt mer populært

Jazzercise

Hvor: Eidsvollgata 24, Sandnes

Ellen Knutsen har vært instruktør i snart 26 år.

– Jeg har alltid sagt at jeg skal slutte når jeg blir voksen eller lei. Nå har jeg vært instruktør i 26 år og holder fortsatt på, sier Ellen Knutsen, som driver Jazzercise i Sandnes og Hommersåk.

Jazzercise kombinerer dans, styrke, kondisjon og motstandstrening.

– Vi tilbyr gruppetimer for folk i alle aldre og fasonger, og har gode og dyktige instruktører som gir alt for å skape en god og kjekk treningstime. De legger sjelen sin i det, sier Knutsen.

Inne i treningslokalet er det ingen speil.

– Det er et bevisst valg. Her inne handler det ikke om hvordan man ser ut, men at man får en god og hyggelig treningstime.

SATS Trim Towers

Hvor: Larsamyrå 18, Sandnes

I snart ti år har SATS Trim Towers holdt til i Larsamyrå i Sandnes. Fra venstre: Vibeke Steen, Solveig Larsen, Cecilie Bøhn og Mohand Eihag.

Med sine 4000 kvadratmeter og 60 ansatte er SATS Trim Towers i Sandnes ett av til sammen ti SATS-treningssenter i Rogaland.

– Vi har stor variasjon med over 45 forskjellige gruppetimer i uken. Det er alt fra yoga og dans til tøffe styrketimer, sier daglig leder Solveig Larsen, som mener det ikke er en ulempe å være en del av en stor treningsskjede.

– Det gir oss et veldig solid og godt grunnlag, og er absolutt en styrke.

Larsen forteller til Byas at de ansatte alltid forsøker å gi det lille ekstra for kundene.

– Vi gir alt, er profesjonelle og setter alltid kundene våre først.

Les også:

LES MER:

Slik får du treningsmotivasjon i høstmørket

SIS Sportssenter

Hvor: Rennebergstien 24, Stavanger

Instruktørene Sigurd Helgeland, Sandra Rahmouni, Håkon Brennhagen, Elise Pettersen og direktør Arne Storhaug – er noen av dem som jobber ved SIS Sportssenter. Mantraet til gjengen er allsidighet – alle skal finne noe de liker på SIS.

– Vi har et enormt mangfold, svarer direktør ved SIS Sportssenter, Arne Storhaug, da Byas spør om treningstilbudet.

– Ja, her har vi noe for alle, legger instruktør, Sandra Rahmouni, til.

SIS Sportssenter eies av studentsamskipnaden i Stavanger og brer seg nesten 6000 kvadratmeter.

– Vi spisser oss så mye som overhodet mulig. Målet er å være like god som spesialistene, sier Storhaug.

Med det mener han at sportssenteret skal ha like gode yogatimer som det du får på et yogastudio, og samtidig ha like gode crossfittimer, som det du får på et crossfit-senter.

Les også:

LES MER:

Slik kan du trene hele kroppen på 15 minutter

Stavanger Idrettsklinikk

Hvor: Hillevågsveien 31, Stavanger

I dag har Stavanger Idrettsklinikk 12 ansatte. Her er klippe av dem. Bak fra venstre: Jens Haukali, Troy Bodie, Glenn Aarsand, Jan Erik Wergeland og Eirik Garnvik. I midten fra venstre: Maria Øgreid Leitao og Veronica Johannesen. I front fra venstre: Kristine Jahren og Nadia Bensalem.

I 10 år har Maria Øgreid Leitao og Vibeke Koren drevet Stavanger Idrettsklinikk i Hillevåg.

– Vi er et kompetansesenter på idrettsskader, og har en tverrfaglig klinikk med idrettsfysioterapeuter, fysioterapeuter, kiropraktor, massører, osteopat, fysiske trenere, yogainstruktør og ernæringsfysiolog. I tillegg jobber vi med lokale idrettslag og har utegrupper, sier Leitao, som er stolt av hva hun og Koren har fått til det siste tiåret.

– Her føler folk seg hjemme. Vi er på fornavn med alle kundene våre og det er viktig for oss at dette ikke skal være et jålete sted. Vi er gode på å se hverandre og er et godt team.

På spørsmål om hvorfor Stavanger Idrettsklinikk fortjener å vinne #byasbeste treningssenter er Leitao tydelig:

– Fordi vi har jobbet knallhardt for å komme dit vi er i dag.

XFIT Stavanger

Hvor: Lars Hertervigs gate 3, Stavanger

Hans Petter Pettersen eier og driver Xfit Stavanger og har blant annet tre EM-medaljer i brasiliansk jiu-jitsu. Han tror treningssenterets faglige kompetanse er noe kundene setter pris på.

Hans Petter Pettersen, eier av driver Xfit Stavanger, tror trivsel er et nøkkelord når han skal forklare hvorfor kundene har nominert hans senter til #byasbeste:

– Her har vi et komplett helsestudio og faglig kompetanse når det kommer til kampsport-trening. De som er medlemmer her har vært det lenge, og medlemmene er mangfoldige. Alt fra pensjonister til proffe kampsportutøvere, forklarer Pettersen.

På Xfit kan du bli trent som om du skulle til kampsport VM, eller du kan ta en løpetur på mølla – det er opp til deg, men Pettersen sørger for at begge tilbudene er til stede.

– Vi er ingen stor kjede, det tror jeg medlemmene setter pris på. Ikke noe medlem-jag, bare en high-five på vei ut.

Les også:

LES MER:

Treningssentrene merker nedgangstidene. Likevel satser Hans Petter i etasjen over Checkpoint Charlie

Her kan du stemme:

Det er mulig å stemme frem til onsdag 27. november, klokken 10.00.

LES MER:

Her er de nominerte til #byasbeste takeaway!

LES MER:

Godtebyen vant #byasbeste sentrumsbutikk 2019!

LES MER:

Ombré er #byasbeste frisør – igjen!

Byas beklager: En tellefeil gjorde at CrossFit Centrum ikke ble tatt med blant de nominerte. Vi understreker imidlertid at det ikke kun er antall nominasjoner som avgjør hvem som blir nominert, men at også variasjon i konsept og lokasjon spiller inn. CrossFit Centrum skulle imidlertid vært med fra starten, vi har derfor nullstilt stemmene. Byas beklager feilen.

Publisert:
Oppdatert:

Her er de nominerte til #byasbeste treningssenter

Dere har nominert deres favoritt-treningssenter, og vi har plukket ut de ti mest populære. Hvilket av dem fortjener å bli #byasbeste?

Oppdatert: