Kontoret er historie: Åpner ny bar med nytt konsept

Lenge har vin havnet i skyggen av spesialøl, ølbrygging, ølbarer og ølentusiasme generelt. Det blir det slutt på når Vinkontoret åpner dørene.

Oppdatert:
Vinkelnerne Emil Heimdal og Christoffer Ingebretsen ser fram til å dyrke lidenskapen sin for vin i Stavangers nye vinbar, som åpner dørene 22. august. Kontorets gamle interiør vil i stor grad bli værende, med unntak av ombygging bak bardisken og et par utskiftninger av veggpynt.

Kontoret Bar er historie, tirsdag 22. august åpner nemlig Vinkontoret i samme lokaler ved Skagenkaien. På åpningsdagen vil du kunne velge mellom 400 ulike vintyper!

Følg Byas.no på Facebook!

Et hull i markedet

Vinkelnerne Emil Heimdal (41) og Christoffer Ingebretsen (27) er klare for å slå et slag for gode druer, og hjelpe både de som foretrekker Amigo og de som kjøper flasker med firesifret prislapp på polet.

– Det var bare å ta en titt på markedet og se på hva Stavanger har og hva vi ikke har. Vi har prøvd, jeg vil egentlig si vi har klart, å sette opp et spenn fra de gamle, klassiske til mer innovative nye vintyper, sier Heimdal.

– I tillegg til det store utvalget, har vi folk i baren som faktisk kan noe om det vi selger, skyter daglig leder Kristoffer Hansen inn.

Ingebretsen gleder seg til å hjelpe folk til å finne nye røde, hvite eller boblende favoritter.

– Vi håper folk ikke bare bestiller det de kjenner til, men at de vil snakke med oss slik at vi kan finne den perfekte vinen for akkurat dem, sier vinkelneren.

Tirsdag 22. august står disse karene klar for å servere deg vin i alle slags varianter og prisklasser.Fra venstre Emil Heimdal og Christoffer Ingebretsen.

Fra 90 kroner til «så høyt du vil»

Både Heimdal og Ingebretsen har jobbet med vin på en rekke av byens restauranter, og ser fram til å jobbe en plass hvor de ikke er bundet til noen få produsenter. Til åpningen får de inn vin fra 140 vingårder over hele verden.

– Mange restauranter er låst til tre-fire importører, vi er helt uavhengige, sier Ingebretsen.

Vinglassene vil koste fra 90-tallet til «så høyt du vil». De aller fleste flaskene vil kunne serveres på glass, med sine naturlige begrensninger.

– Hvis du kommer og vil ha to centiliter av en 8000-kronersflaske, må vi nok sette foten ned, sier Heimdal.

Dersom du er higen på en skikkelig eksklusiv vin, men ikke har råd til verken hele flaska eller et glass, kan du også bestille små smaksprøver på én centiliter. Vinkelnerne kommer til å følge slippene på polet, som for eksempel i september når det blir Italia-fokus.

– Da kan vi tilby en reise gjennom Toscana, vi tilbyr både enkeltglass, pakker og blindsmaking, sier Heimdal.

For vintørste studenter kan et glass i 90-kronersklassen virke noe avskrekkende, men Heimdal sier det ikke er en umulighet at de innfører studentrabatt. Det har seg også slik at jo dyrere vin du kjøper, jo mer får du for pengene i forhold til hva den hadde kostet på polet.

Torsdag formiddag har omtrent en fjerdedel av vinen ankommet baren. Vinkelnerne Emil Heimdal og Christoffer Ingebretsen blir litt som barn i en leketøysbutikk når de åpner de ulike eskene. Emils sønn, Svein Arne (7), er mest opptatt av hvor mye lego han kunne kjøpt for flasken Ingebretsen (venstre) holder, som koster 5000 kroner.

Alt handler om gode smaker

Etter at Hansen på Skagen Drift AS kjøpte opp Sjøhuset Skagen rett før nyttår, er det Hansen som har vært daglig leder for Kontoret (altså nå Vinkontoret), som ligger i samme bygg. Han synes det er på tide å viske ut skillet mellom de som liker øl og de som foretrekker vin, og vise at begge handler om gode smaker.

– Før var øl for alle, mens vin var for spesielt interesserte. Nå har også øl blitt komplekst, og jeg møter stadig flere ølinteresserte som toner over til vin i tillegg, sier Hansen.

Han synes også barer har et stykke å gå når det kommer til vinutvalg, og synes det er synd man må gå på restaurant for å få det store sortimentet.

– For 20 år siden var det godt utvalg om de hadde to øltyper, nå er 10-15 et minimum. Ser du på vinen derimot, så er det ofte den de fikk på tilbud den uken. Om den er god, er du heldig, og du får velge mellom hvit eller rød, med hederlige unntak, sier Hansen, som er en veteran i utelivsbransjen.

Og/annet

Det vil også være mulig å få tak i passende mat attåt vinen - i form av oster, spekemat, pølser og sylta grønnsaker.

– Alt koster 1,50 kroner per gram, så om du vil kun spise skinke eller er kjempeglad i blåmuggost så blir prisen den samme, sier Ingebretsen.

Vinkontoret kommer til å ha åpent alle dager unntatt mandag, fra klokken 18.00 til 01.30. Tirsdager vil det fokuseres på kurs, aktiviteter og foredrag.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Flyttet ølutsalget til Kvadrat: – Nå har vi rykket opp i Eliteserien

LES MER:

Skjenking fram til 03:00 og ta med drikke mellom barene?

LES MER:

Sledne-Esbens «reiseguide»: Velkommen te Storhaug, dyrt hipster-øl og BI-snitsjes

Publisert:
Oppdatert:

2017 oppsummert: Disse sakene ble mest lest i august

En prisoveriskt på øl, en enorm vektnedgang og en ny restaurant i Pedersgata var noen av de mest interessante sakene Byas publiserte denne måneden.

Publisert: